Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

To można wyliczyć pod warunkiem, że się liczy indywidualnie. A kwoty, które Marcin podał są bardzo mocno średnie

Teraz nie wiadomo na czym zarobić , zboża na kilka lat pewnie lęgną z ceną ,a wszyscy masowo likwidują różne hodowle i nie będzie komu żreć, jeszcze tylko bydło jako tako ale jak długo się utrzyma 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja się nie znam , tylko tak czytałem 

Jak się nie znasz? Nie wiesz ile co miesiąc wkładasz do interesu i ile doisz litrów miesięcznie? 

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

To już zakończ to czekanie bo Jogo już przejęte i teraz trwa zabieganie o dostawcę ze strony Mlekpolu i Łowicza. Wykorzystaj to

Mlekpol jednak przejął ? Nie wiesz wypłacili ludziom za grudniowe mleko 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

To już zakończ to czekanie bo Jogo już przejęte i teraz trwa zabieganie o dostawcę ze strony Mlekpolu i Łowicza. Wykorzystaj to

Licz i rachuj 

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Licz i rachuj 

4 minuty temu, galan99 napisał:

Pszenica po 800 zł .

Mleko po 1,50 brutto .

Koszty takie jakie są i trzeba przetrwać , co nie da rady .

A maliny?

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Jak się nie znasz? Nie wiesz ile co miesiąc wkładasz do interesu i ile doisz litrów miesięcznie? 

Ja tanio produkuje , nic nie daje po za swoimi paszami , które też robię po kosztach 

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co Ty gadasz pan Bogdan mówi że jest dużo więcej 🤔

on chiba do Filipowa. 

też na coraz większych promocjach w delikatesach, więc szał się pewnie kończy. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Licz i rachuj 

Licz i rachuj 

A maliny?

A maliny?

A niech lecą na 2 zł , co nasadzili po kilka ha i nakupili Kombajny , po 100 tyś będą płakać .

Opublikowano
11 minut temu, radekz200 napisał:

Jestem 😛

Zwolnij trochę, a nie tak cały dzień z językiem na brodzie 😏 Widzę, że jesteś w domu a wspomniałeś, że masz rozdzielacz z mieszaczem, więc do czego zmierzam, zrobiłbyś zdjęcie rozdzielcza i mniej więcej zmierzył szerokość szafki? 😉

Opublikowano
3 minuty temu, HF86 napisał:

on chiba do Filipowa. 

A to nie jest ta sama🤔

Opublikowano
25 minut temu, gregor1284 napisał:

Lepi niech nie piździ to blachę będziemy kłaść a w sumie jak będzie pizdzilo to i inna robota się znajdzie bo lokatorzy się wyprowadzili i trochę remontu by się zdało 

A ja drzewa muszę kłaść i wiater nie wskazany, bo blisko budynki 🤭🤭🤭

Opublikowano
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mlekpol jednak przejął ? Nie wiesz wypłacili ludziom za grudniowe mleko 🤔

Słyszałem, że wypłacili. Nie potwierdzałem tej informacji, bo mi to nie było potrzebne. Słyszałem też,że Łowicz mocno walczy o dostawców z Jogo i Gniezna

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

A niech lecą na 2 zł

Jesteś mi obojętny, ale jak dalej tak będziesz pisał, to się zmieni i będziesz nielubiany. Cena leci i z jakich przyczyn by nie spadała, nie wolno w taki sposób mówić ani myśleć. Zawiść to kłótnia, a skłóconymi ludźmi najlepiej się manipuluje

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

Zwolnij trochę, a nie tak cały dzień z językiem na brodzie 😏 Widzę, że jesteś w domu a wspomniałeś, że masz rozdzielacz z mieszaczem, więc do czego zmierzam, zrobiłbyś zdjęcie rozdzielcza i mniej więcej zmierzył szerokość szafki? 😉

Gdzie tam w domu @konteno pojechałem odwiedzić 😂

CA4FC0AC-831F-4376-B42B-CA64A857B289.jpeg

• Sad 1
Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

Pszenica po 800 zł .

Mleko po 1,50 brutto .

Koszty takie jakie są i trzeba przetrwać , co nie da rady .

Doisz krowy czy tylko oko i ucho wkurzasz 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Czas OPAMIĘTANIA nadejszedł

Ile można się rozwijać i rozwijać

A kiedy żyć z tego rozwinięcia 

No jeśli opłacalność będzie niska to na rynku zostaną tylko ci którzy mają sporą ilość mleka, więc ci najmocniej rozwinięci. 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Czas OPAMIĘTANIA nadejszedł

Ile można się rozwijać i rozwijać

A kiedy żyć z tego rozwinięcia 

Ryszard ale ja się jeszcze nie zdążyłem rozwinąć 😐😜 a już po rozwijaniu ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v