Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał:

a ja nie mogę nauczyć się spawać migomatem

Ja też jakoś na początku nie mogłem się przestawić, nie szło mi. Wkurwiony, bo ponad 2tysie wydane na sprzęt który mi nic nie polepszył, ale jak z czasem przyszło doświadczenie i praktyka, to już do elektrody nie chciałbym wracać

no tak wszyscy mowia ale ja ostatnio wlasnie malo spawalem

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

dajesz do pieca... 😄

E nie, ekogroszek zasypany i nawet nie zaglądam😁 

Ale ten gminny ekogroszek to lux mi się trafił, jeszcze takiego przez tyle lat nie udało mi się kupić, zużycie dużo mniejsze niż innych, popiołu prawie że wcale nie ma

• Like 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

Przed chwilą, hubertb napisał:

A jaki masz migomat i co próbujesz ustawić? 

Ja u siebie doszedłem po roku jak ustawić wszystko prawidłowo. Dużo problemu miałem z ustawienie upalania końcówki drutu, skala jest od -6 do+6 i z początku za duży zakres ustawiałem, a różnica jest przy przestawieniu o 0.1 nawet. Teraz już jeziorko na końcu ściegu nie ucieka i nie rozlewa się ani nie robi się zabardzo wypukłe. 

W pracy mamy mosta z synergią to już spawanie jest proste bardzo, chociaż wolę jednak ręcznie ustawić pod dany materiał. 

no ja wlasnie mam problem z tym ustawieniem tego posuwu drutu i gazu

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Ale ten gminny ekogroszek to lux mi się trafił, jeszcze takiego przez tyle lat nie udało mi się kupić, zużycie dużo mniejsze niż innych, popiołu prawie że wcale nie ma

Bo wcześniej tanioche kupywales 😁😉

Opublikowano
5 minut temu, wojtal24 napisał:

no tak wszyscy mowia ale ja ostatnio wlasnie malo spawalem

Jest proste wyjście: kupić przyczepę jakiegoś wraka i we własnym zakresie doprowadzić do stanu jak z fabryki, przyjemne z pożytecznym 

Opublikowano
Agrest napisał:

Miałem jutro siać ale trzeba będzie na spokojnie usiąść przeanalizować co, z czym, do czego. Dopiero wróciłem przez ten wypadek.

Jutro po południu rozładować i podpiąć.

20230208_195906.jpg

ile i jakiej pojemności ?

Opublikowano
11 minut temu, Bananek napisał:

Podejrzane trochę. 😉 Znajomy wie wcześniej niż Ty, że żona w ciąży.....

Nic nie podejrzane,żona nie w ciąży,potwierdzone info.

@bratrolnika jak ona miala orteze i tontylko w domu w niej chodziła,na obrządki normalnie szła,taka uparta.

@Agrest tez mam taką samą....naklejkę,ale na turze😅

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, hubertb napisał:

0 16 się dowiedział że będzie ojcem.... 

A o 19stej termin ślubu wybrany 

21doeiaduje się że jednak nie będzie ojcem 

22 obudził się ze snu cały mokry

• Haha 3
Opublikowano
malaczarna napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

wiesz co, mam kumpla co ma 4-tą żonę i powiedział mi że jak by tylko mógł cofnąć czas wrócił by do pierwszej 🤫🤫🤫 Tego już pewnie sobie wychowałaś ułożyłaś to po co zmieniać. A macie już dziecko dzieci?

Jakie te kobiety łatwowierne. Szukał y mój innej to już wdowa byłabym. Dorobiliśmy się już dziecka.

to trzeba drugie do pary

Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Miałem coś Cię uświadomić no ale nie napiszę

Opublikowano
bratrolnika napisał:

5 minut temu, hubertb napisał:

0 16 się dowiedział że będzie ojcem.... 

W autobusie na jednym z krzeseł siedzi blondynka, a obok stoi starsza pani z dzieckiem. Babcia świdruje dziewczynę wzrokiem, w końcu nie wytrzymuje i mówi:
- Może by tak pani ustąpiła miejsca?
- Nie mogę - dziewczyna na to.
- A dlaczego?
- Jestem w ciąży!
- Hmm, w ciąży, akurat. I taki płaski brzuch? A długo jest pani w ciąży?
- Pół godziny! Jeszcze mi się nogi trzęsą

5 minut temu, wojtal24 napisał:

Magnuma 230 tylko kupiłem butle z CO a podobno z argonem lepiej się spawa. jakieś blaszki połapie migomatem ale grubsze profile czy blachy to jednak elektoda

Jak chcesz to możemy się na trochę zamienić na butle, ja w sumie nigdy na CO2 nie spawalem, zawsze mix 

Tyle że mówią że mix szybciej z butli znika

3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

A ja jeszcze nigdy nie spawalem bo nie potrafie. Zastanawiam sie czy gdybym zakupil tą małą inwerterową to czy latwo poszłaby mi nauka🤔 w wielu rzeczach troche sie znam ale na spawaniu nic a nic bo nigdy mi nie bylo potrzebne(w sumie tak.jak gospodarzenie a musialem sie nauczyc)

Każdy się kiedyś czegoś musiał nauczyć, nikt się z elektrodą w ręku nie urodził, a tymi małymi inwertorami to każdy będzie umiał spawać 

moze to moje glupie wrazenie ale mam takie wrazenie ze te inwertorowe spawareczki tak nie przetopia jak taka poczciwa transformatorowka

Opublikowano
23 minuty temu, radekz200 napisał:

Pozdrowienia od kieleccakow 😛

0042BCE1-84E5-41EB-B062-5611AE27118A.jpeg

Ile ci handlarze nawalili?

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Zależy co chcesz zgłosić,czy ciągnik czy przyczepe?

A co za różnica ?

Przed chwilą, soltys48 napisał:

Nie

Przemek co ten Belarus ☝️🤔

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

no ja wlasnie mam problem z tym ustawieniem tego posuwu drutu i gazu

Jaką masz łuskę? No i jaki drut ? 

Przy większym uchwycie gazu musi iść trochę więcej, teoretycznie można przyjąć że na mm średnicy drutu 10l/min mieszanki. Ja mam 36 łuskę i daje 12-13l przy drucie 1.

A posuw to musisz ustawić tak żeby nie upalalo drutu i żeby nie wypychało ci uchwytu. Na słuch to zrobisz. Spawarka musi mruczeć nie strzelać prychać itp. to tak na chłopski język tłumacząc 

Opublikowano
3 minuty temu, wojtal24 napisał:

to trzeba drugie do pary

Mieliśmy mieć parę na raz. Niestety jak to czasem bywa nie wyszło. Całą ciążę miałam straszne wyrzuty i strach mała. Naprawdę nie polecam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v