Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, hubertb napisał:

"ale z sexem wszystko w porządku? Bo jak kuśka nie staje to już czekać tylko na bakutil" .... 

To źle nie twierdził 👍

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, hubertb napisał:

Jak miałem 22lata pracowałem z Markiem miał 57lat i ksywę "lumpawka". Trzymał się go żart cały czas. Jak ktoś mówił że coś nie tak ze zdrowiem zawsze padał tekst: 

"ale z sexem wszystko w porządku? Bo jak kuśka nie staje to już czekać tylko na bakutil" .... 

No żadne BMW nie ułatwia życia. 

Mam ciotecznego szwagra 60tke ma i pytam go jak tam z tym w tym wieku to odpowiada żenie jest źle ale to nie to co kiedyś bo raz na noc to żaden wynik 

• Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

To źle nie twierdził 👍

Pewnie że nie. Pamiętam pierwszy dzień mojej pracy. Przywitałem się i od rana się zaczęło.... Najpierw o 6:40 trzeba było jebnąć literatkę, a potem jak już wypiłem dostałem pytanie jak tam u mnie z seksem🤦‍♂️ Generalnie byłem tam jedynym "młodym" reszta załogi miała 50 skończoną więc śmiesznych sytuacji też było od groma.

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Najpierw o 6:40 trzeba było jebnąć literatkę, a potem jak już wypiłem dostałem pytanie jak tam u mnie z seksem

ryzykant...🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)

Pioter a co bedziesz wężował?

no i czy nie jadowite one są?

Edytowane przez Gość
Opublikowano
10 minut temu, hubertb napisał:

Najpierw o 6:40 trzeba było jebnąć literatkę, a potem jak już wypiłem dostałem pytanie jak tam u mnie z seksem🤦‍♂️

... Po czym koledzy mówią - no to teraz się zabawimy i sprawdzimy czy prawdę mówisz...😜😜😜🤣🤣🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Po czym koledzy mówią - no to teraz się zabawimy i sprawdzimy czy prawdę mówisz

no i patrz... Ty wcale stary nie jesteś.. 😁👍

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

a to takie węże, takie wafelkowe...

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

no i patrz... Ty wcale stary nie jesteś.. 😁👍

Jestem jestem. Tylko głupio myślę🤣

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

... Po czym koledzy mówią - no to teraz się zabawimy i sprawdzimy czy prawdę mówisz...😜😜😜🤣🤣🤣

Na szczęście nie mieli w stosunku do mnie niecnych zamiarów. Zresztą sprośne żarty były tam po prostu elementem rozmowy. Jak byś widział minę kobiety jak "lumpawica" jej mówi że zaraz tu pani wszystko przetrzepiemy i wyjdzie co jest zepsute. Naprawdę kobiecina nie wiedziała co odpowiedzieć.... 

Opublikowano

Albo dostaje od niego kluczyki do samochodu: "Jakaś miss tam przyjechała na wymianę żarówki, blond włos i duże niebieskie oczy(wiadomo że nie chodziło o określenie koloru tęczówek), jak bym był na twoim miejscu to ją wyruchał i się nie żenił". Wytrzymałem z nimi 2 lata co ponoć była nie lada osiągnięciem. 

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

Na szczęście nie mieli w stosunku do mnie niecnych zamiarów. Zresztą sprośne żarty były tam po prostu elementem rozmowy. Jak byś widział minę kobiety jak "lumpawica" jej mówi że zaraz tu pani wszystko przetrzepiemy i wyjdzie co jest zepsute. Naprawdę kobiecina nie wiedziała co odpowiedzieć.... 

Podobnie jak robiłem przy kostce....

Inwestorka pyta czy dało by radę zrobić rabatkę

,,Kierownik łopaty"56 lat mówi 

,,Jak się da ,to się zrobi''

A ona na to 

Jak Pan zrobi tą rabatkę to dam Panu na grządkę wejść 😁🤦

• Haha 4
Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Podobnie jak robiłem przy kostce....

Inwestorka pyta czy dało by radę zrobić rabatkę

,,Kierownik łopaty"56 lat mówi 

,,Jak się da ,to się zrobi''

A ona na to 

Jak Pan zrobi tą rabatkę to dam Panu na grządkę wejść 😁🤦

Aż mnie zamrowiło 🥰🥰🥰

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

wydajniść =zrowotność nie wszyscy to mogą zrozumieć....

To jest prawda. Jednak przy równaniu napisanym w ten sposób, koszty osiągnięcia sukcesu są dużo wyższe niż, gdy się to równanie napisze odwrotnie: zdrowotność= wydajność. To jest właśnie to o czym pisałem. Jedni stawiają sobie za cel wydajność, hodują krowy ras typowo mlecznych i dążąc do uzyskania tej wydajności ponoszą duże koszty,aby jednocześnie uzyskać zdrowotność. Taki hodowca musi zapewnić tej krowie dobre pasze objętościowe i treściwe, dobrze zbilansować dawkę, zapewnić wysoki poziom opieki weterynaryjnej, a ta krowa będzie produkować mleko przez 2,3,4, no może 5 góra 6 laktacji co i tak podniesie koszt związany z brakowaniem. I do tego ten hodowca musi być dobrym fachowcem w swojej dziedzinie, którym Ty Sławku jesteś, tak jak wielu innych hodowców wysoko wydajnych krów. Ja się na tym nie znam i hoduje krowy o niższych wydajnościach. U mnie to równanie jest pisane właśnie odwrotnie. Jeśli uzyskam zdrowotność i rozród to wydajność wychodzi sama. Moje krowy są żywione tak, żeby były zdrowe, a OMC nie przekraczało 80 dni. To jest mój cel i osiągając go mam krowę o niższej wydajności niż Twoja, ale też wymagającej dużo niższych kosztów niż Twoje. Moja krowa wybaczy jakieś błędy i niedomagania związane z jakością paszy bądź bilansowaniem (oczywiście nie drastyczne). Ona będzie sobie w zdrowiu produkowała przez 10 lub więcej laktacji, w związku z czym moje koszty związane z brakowaniem będą niższe niż Twoje. Weterynarz obejrzy tą krowę profilaktycznie podczas kontroli cielności i to wystarczy. Nie wspominając już o różnicach przy sprzedaży cieląt po takiej krowie. A pułap ceny mleka, przy którym moja produkcja przestanie przynieść dochód będzie dużo niżej niż u Ciebie, bo podejrzewam, że poniżej 2 zł już będziesz się zastanawiał czy to się opłaca. To tak pokrótce i ogólnie, bo ludzie na takich tematach robią doktoraty i profesury, a ja się tu nie uważam za żaden autorytet. Faktycznie są dwie drogi w hodowli bydła mlecznego i tylko od hodowcy zależy, która z nich będzie podążał 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v