Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Do szlaki to za chwilę mogą się dopieprzyć przy różnych kontrolach. Materiał niebezpieczny i lotny.  W znazdniu że pyli przy wietrze. Zakazano już chyba  wywozu na drogi.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Przywożone na tackach do sklepu z piekarni w stawiane do chłodni , rano są wyjmowane na i pieczone w piecu elektrycznym .

Wątpię że piekarnie(auta) chłodnie mają.

Ten produkt nie pochodzi z piekarni 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

I jak tu żyć 

@Agrest  

530 zł 25 kg🤦

Screenshot_2023-02-04-20-15-44-997_com.android.chrome.jpg

Koło 10 lutego siew nasion papryki, pomidorów, wczesnej kapusty, selera, pora odpowiedni termin? Do sadzenia w tunelu koło 20 kwietnia, por i seler w podobnym czasie do gruntu.

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

I jak tu żyć 

@Agrest  

530 zł 25 kg🤦

Nic nie tanieją?

A inne z yary np?

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

I jak tu żyć 

@Agrest  

530 zł 25 kg🤦

A po co te chemię ładować 🤔 

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Do szlaki to za chwilę mogą się dopieprzyć przy różnych kontrolach. Materiał niebezpieczny i lotny.  W znazdniu że pyli przy wietrze. Zakazano już chyba  wywozu na drogi.

Szlak i na to piachu i problem z pyleniem znika

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Wątpię że piekarnie(auta) chłodnie mają.

Ten produkt nie pochodzi z piekarni 

Z piekarni nie spieraj się , bo wiem jak jest w Zamościu .

Piekarnia z Zamościa dostarcza .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek zarejestruje przeca 😛

Ale cena mleka powinna być taka sama w całej Polsce ,bo tak później Sławuś ma więcej w Rykach i stroszy te swoje piórka i fika do tych biednych normalnych rolników 

U nas mleko nawet i do Niemiec sprzedaja a Ty byś chciał cenę równa w całym kraju bo nie masz gdzie sprzedać 🙄

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Z piekarni nie spieraj się , bo wiem jak jest w Zamościu .

Wskaż piekarnię która obsługuje sieciowke i robi dla niech chłodzone Ciasto .

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Koło 10 lutego siew nasion papryki, pomidorów, wczesnej kapusty, selera, pora odpowiedni termin? Do sadzenia w tunelu koło 20 kwietnia, por i seler w podobnym czasie do gruntu.

Ja jeszcze nie sieje.

Pod koniec lutego siew dopiero chyba że coś się zmieni.

2 minuty temu, Agrest napisał:

Nic nie tanieją?

A inne z yary np?

Tylko do przykładu ci pokazałem.

Musialo by mnie pojebać strasznie żeby to kupił 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Baks00 napisał:

Wskaż piekarnię która obsługuje sieciowke i robi dla niech chłodzone Ciasto .

E. Leclerc Zamość zadzwoń i zapytaj - potwierdzą co powiedział ja .

Prymasa Stefana Wyszyńskiego 13, 22-400 Zamość

84 677 26 00

Edytowane przez galan99
Opublikowano
35 minut temu, Baks00 napisał:

Że jak?

Jak niżej 

32 minuty temu, konteno napisał:

to jaki to dobry chleb ? ile kosztuje i z czego na to dostatnie życie brać ? 

Ile tego chleba zjadasz dziennie żeby na nim oszczędzać?

Ok 7,- bochenek 

29 minut temu, Baks00 napisał:

Zauważ że wyrób jest sklepowy ale również jest pieczywo która dostarcza tam piekarnia

Zazwyczaj te które dostarcza piekarnia też najlepszy nie jest

25 minut temu, gregor1284 napisał:

Po 5zl z jednej piekarni po 4.70 z drugiej. No to z tej pierwszej 20 bochenkow a z drugiej 21. Będziesz gdzie tu jechał to weź skrzynkę i nakupisz na zaś jak tańsze u nas 

To wytłumacz mi proszę dlaczego w Wasze strony zawożę chleb z Krajenki 🤔😂

14 minut temu, Agrest napisał:

@szymon09875pamięta pewnie drogę która dzięki u mnie gospodarstwa,kiedyś była szlakowa(gmina dowoziła ile tylko chciałem)ze 3 lata temu szlaka została zebrana doszczętnie i nawieziono tłucznia. Ktoś uprzejmie doniósł na UG do WFOŚ'u i się osr...ali 

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Jak niżej 

Ok 7,- bochenek 

Skąd mam wiedzieć? Mi nie przywozisz ale jak chcesz z bochenek na spróbowanie to Ci wyślę.

Opublikowano
Przed chwilą, soltys48 napisał:

Jak niżej 

Ok 7,- bochenek 

Mam brata piekarza,robił i w fabrykach pod sieciowke itd.Nie ma to jak trzon węglem opalany.Ale przy lokalnej piekarni,na większą pod sieciowke  sam rozumiesz nie ma z czym się wyrwać 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Skąd mam wiedzieć? Mi nie przywozisz ale jak chcesz z bochenek na spróbowanie to Ci wyślę.

Jaka piekarnia to zlecę i za tydzień sobie odbiorę.

Tak na marginesie to kupiony chleb jem może raz na tydzień jak jestem na gospodarstwie 

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Mam brata piekarza,robił i w fabrykach pod sieciowke itd.Nie ma to jak trzon węglem opalany.Ale przy lokalnej piekarni,na większą pod sieciowke  sam rozumiesz nie ma z czym się wyrwać 

Wuja-moj chrzestny jest mistrzem piekarzem to wiem co to dobry chleb 

Opublikowano

Miejsce w skrzynce zrob. Tam już koło południa przyjezdza chłop coś szykuje na ten chleb i piece rozpala a do pracy przychodzą bodajże na 18 i koło 22 wyjmują pierwsze chleby. Tam takie zejście do tego pieca jak do piwnicy mają schodki i jak chleb wyjmują to schodzą po tych schodkach. Nieraz jak wracam to zajeżdżam i gorący prosto z pieca biorę ale ponoć zbyt zdrowy taki nie jest. 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Jaka piekarnia to zlecę i za tydzień sobie odbiorę.

Tak na marginesie to kupiony chleb jem może raz na tydzień jak jestem na gospodarstwie 

Wuja-moj chrzestny jest mistrzem piekarzem to wiem co to dobry chleb 

Przepis ma swój stały

Więc pewnie przyzna mi rację

To tak samo jak z bigosem z pieca kaflowego a z piekarnika.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Miejsce w skrzynce zrob. Tam już koło południa przyjezdza chłop coś szykuje na ten chleb i piece rozpala a do pracy przychodzą bodajże na 18 i koło 22 wyjmują pierwsze chleby. Tam takie zejście do tego pieca jak do piwnicy mają schodki i jak chleb wyjmują to schodzą po tych schodkach. Nieraz jak wracam to zajeżdżam i gorący prosto z pieca biorę ale ponoć zbyt zdrowy taki nie jest. 

To w stolicy?

Opublikowano
26 minut temu, szymon09875 napisał:

U nas mleko nawet i do Niemiec sprzedaja a Ty byś chciał cenę równa w całym kraju bo nie masz gdzie sprzedać 🙄

No a co , przecież nawozy, folie, paliwo itd mam w takiej samej cenie jak u was a może nawet droższe . Czuje się jak rolnik drugiej kategorii 😐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v