Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

I to mam przewidziane. Najwyżej będę ładował ulik nad ulik. I już z 3 ramek robi się 6 ramkowe. Planujesz matki zimować? Dużo o tym czytałem i w sumie, chyba faktycznie się nie opłaca tego robić. 

Jeśli mi się ona w sezonie nie przyda to poświęcę ją dla doświadczenia i zazimuję dwie matki w jednym izolatorze jak Pawłyk. Z ciekawości. 

Opublikowano

Styrany był a gość umiał się targować.

Dla spokojności silnik i pompa do roboty, więc opuściłem na niepełen remont.

Już olej kolektorem wydechowym szedł.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeśli mi się ona w sezonie nie przyda to poświęcę ją dla doświadczenia i zazimuję dwie matki w jednym izolatorze jak Pawłyk. Z ciekawości. 

Z mojej perspektywy to jest ciekawe. I kto wie, może ja też spróbuję czy to w ogóle ma prawo się udać. 

Opublikowano
48 minut temu, szymon09875 napisał:

@soltys48 mięso pierwyj sort, schabowe aż słodkie ;)

Polecam się na przyszłość 

49 minut temu, Agrest napisał:

Jakieś jony łokery wydałem z kombajnem i ciągnikiem. Dostałem kiedyś ale to nie dla mnie trunki🤭

Kolega mnie wczoraj tym uraczył "na dowidzenia" jak się skończył koncentrat od @Łolek

Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Z mojej perspektywy to jest ciekawe. I kto wie, może ja też spróbuję czy to w ogóle ma prawo się udać. 

Też niegłupie 🤔 Zrobić ulik na 1/2 WLKP i też można będzie tak spróbować.

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

@PRIMO najlepszego z okazji 45 urodzin💯💯💯

to On w tak podeszłym? 🙆‍♂️

no ale jak tak, to i ja Wszystkiego Dobrego życzę @PRIMO

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Też niegłupie 🤔 Zrobić ulik na 1/2 WLKP i też można będzie tak spróbować.

Standaryzacja przy pszczołach to super sprawa. Dlatego jakieś mini plusy itd mnie odpychają. Tu cyk, przezimuje Ci matula w takim małym roku, robisz prędko odkład na rzepaku i przy odrobinie szczęścia jeszcze na zimę sama nawłocią się zakarmi. A wystarczy tylko ramki przerzucić. Nie wiem jak z wlkp ale ramka dadanta jest długa i może ma prawo to się udać. Tymbardziej, że ramki z pokarmem mi zostają po ułożeniu gniazd. 

Opublikowano

leje, wieje i śniegiem sypie. 

żeby tylko te białe gówno z drogi poznikało, bo moje byki to od właściciela to do rzezni od razu pojadą 🤭

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

@PRIMO najlepszego z okazji 45 urodzin💯💯💯

Dzięki. 😃

3 minuty temu, soltys48 napisał:

@PRIMO Przemek to Ty taki story 😱

Najlepszego 🥳🥳🥳💯🍻🍻🍻🍻

Nie stary tylko w kwiecie wieku. 😁

Dzięki. 

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Wszystkiego Dobrego życzę @PRIMO

Dzięki. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:
6 minut temu, soltys48 napisał:

@PRIMO Przemek to Ty taki story 😱

Najlepszego 🥳🥳🥳💯🍻🍻🍻🍻

Nie stary tylko w kwiecie wieku. 😁

Właśnie. Gdzie tam stary. Wszyscy tutaj jesteśmy jeszcze przed osiemdziesiątką😉. Chyba, że ktoś jest starszy to niech się przyzna🤔

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tego ursusa tanio puściłeś 

Ale niech chłopu służy 👍

Nie tak szybko u mnie z kupnem ciągnika bo są ważniejsze rzeczy na wydanie kasy🙄

A 2812 to nawet nie biorę pod uwagę 🤔

Opublikowano
51 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

OSP u nas to tylko gniazda os jeśli już likwiduje, rójki są łapane, można powiedzieć, że bez ich ingerencji. Jednak każdy tam jakiegoś pszczelarza zna, to dzwoni, że wisi u niego albo wie, że wisi w pobliżu. Ja tak jedną zbierałem z kasztana kiedyś. Jedna mi siadła dosłownie na kupce gałązek, prawie na ziemi. U sąsiada siadła mała rójka na ulu kiedyś 😁 Na brzozie mi kiedyś też zawisły, chyba w pierwszym roku. Ale teraz już brzóz nie ma. Może na lipie siądą albo na małej wierzbie. Drabiny nie trzeba będzie.

W lato dach rozbieraliśmy to było gniazdo szerszeni po telefonie do PSP powiedzieli ze to nie w ich kompetencji 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

W lato dach rozbieraliśmy to było gniazdo szerszeni po telefonie do PSP powiedzieli ze to nie w ich kompetencji 

No bo nie jest. Od tego są firmy specjalizujące się. Gdybyś powiedział, że gniazdo zagraża bezpieczeństwu typu ktoś uczulony na jad wśród domowników- przyjechaliby. OSP też nie jeździ alarmowo do tego, ale mają ubrania specjalne na stanie, chce im się to jak kupisz środek przeciwko temu przyjadą i zniszczą. Przynajmniej u nas.

Opublikowano

@PRIMO również się przyłączę do życzeń.

Wszystkiego najlepszego.  Radości z pracy i odpowiedniego wynagrodzenia za nią.👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v