Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ciekawe jak myślicie PiSda nadzwyczajną pomoc dla producentów mleka ? Rok wyborczy świniarze  i zbożowcy dostaną to i mleczarze powinni  @Dublin ty jesteś blisko prezesa może coś wiesz 🤔

Przecie wspominali niedawno że ,,rolnik to jedna z grup społecznych co dobrze stoi finansowo" także ten...widziałem wpisy na fb od rolników że  dostają kolejne pisma z mleczarni o spadku cen średnio 30gr

Opublikowano

W sumie to dbają by rolnikom żyło się na równym poziomie...🤭

Opublikowano
20 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Cześć Adam ,nie gniewaj się 🤩

@Agrest ciebie uważam za doradcę nr 1 , jakbym kiedy kupił takiego typu na kołach będzie dla mnie dobry i do c330 🤔

https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-opryskiwacz-pilmet-1000-l-CID757-IDSTnnP.html?reason=observed_ad

Pociągnie ale na 4 biegu max.

No i czy rozstawy kół zgrasz, ale raczej tak.

Jeszcze jakbyś hydraulicznie rozkładany znalazł. Doceniłbyś pracę na małych działkach i przy słupach.

Niemniej to przeskok z 400 na 1000l. Już masz parę godzin zaoszczędzonych na jednym zabiegu.

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Łolek u mnie jest kryzys cały czas 😉 . 1,20 jeszcze w tamtym roku w pierwszym kwartale miałem i to za klasę extra , później troche zaczęli smrodzić do góry 

Ale teraz idzie armagedon , w maju ma być grosze za mleko 

O twojej cenie to nic nie powiem bo trochę przespałeś zmianę mleczarni 

I nie myśl co będzie w maju bo jeszcze w listopadzie nikt nie mówił o obniżkach a dzisiaj jest co jest, równie dobrze w maju znów będzie 2,70 czy 3 

A pomimo tej twojej bidy kupiłeś traktor przyczepę dachy zmieniasz, nauczyłeś się trochę narzekać kolego 

• Like 1
Opublikowano

ja mówiłem w listopadzie o obnizkach. 

ale nikt nie słuchał 🤷‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, kris91 napisał:

Ranczo też było pisane u nas 😉😂😂

nie pamięta by ulubienice proboszcza z różnych parafi i to miedzy kontynentalnych toczyły bitwę o lubego 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

nie pamięta by ulubienice proboszcza z różnych parafi i to miedzy kontynentalnych toczyły bitwę o lubego 🤣

🤫🤫🤫😂😂😂😂😂

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Normalka pewnie. Moi emeryci też narzekają na spanie. Somsiad jak się położy o 21 to najpóźniej o 2 pobudka i koniec snu.

-2, białym g*wnem trochę poprószyło.

No coś się POje🔨ało PO zmianie kodu na 5 z przodu.

Musi to niedługo kapiec

Pewno organizm chce na max wykorzystać otwarcie oczu.

Opublikowano
6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

01:01

IMG_20230131_005919.jpg

Co tam Rysiu?

Basiory z Pisda wyć zaczynają?

Musi idzie łogień i takie zamieszanie.  Byle w ucieczce nie rozjebały resztki kraju która jeszcze ostała. 😜

Opublikowano

dopiero początek zjazdów. ziarka mnóstwo, a klientów brak. 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

No coś się POje🔨ało PO zmianie kodu na 5 z przodu.

Musi to niedługo kapiec

Pewno organizm chce na max wykorzystać otwarcie oczu.

Daj spokój, babka ma prawie 92 lata i narzeka na spanie odkąd pamiętam a nawet wcześniej. Tylko u niej błędne koło - co w nocy nie prześpi to w dzień dodrzemie. 

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Pociągnie ale na 4 biegu max.

No i czy rozstawy kół zgrasz, ale raczej tak.

Jeszcze jakbyś hydraulicznie rozkładany znalazł. Doceniłbyś pracę na małych działkach i przy słupach.

Niemniej to przeskok z 400 na 1000l. Już masz parę godzin zaoszczędzonych na jednym zabiegu.

Sławek 4 chyba będzie ok , a koła się reguluje 🤔 . Cofanie jest łatwe np w rogach takim opryskiwaczem ?

Opublikowano

Mam z zaczepem skrętnym to według mnie jest bajecznie łatwo

Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał:

O twojej cenie to nic nie powiem bo trochę przespałeś zmianę mleczarni 

I nie myśl co będzie w maju bo jeszcze w listopadzie nikt nie mówił o obniżkach a dzisiaj jest co jest, równie dobrze w maju znów będzie 2,70 czy 3 

A pomimo tej twojej bidy kupiłeś traktor przyczepę dachy zmieniasz, nauczyłeś się trochę narzekać kolego 

Końcówka roku była lux , 2,30 ponad już mnie satysfakcjonowało i nie było źle. Nie wydaje mi się że ceny wrócą , wszystko wskazywało na dalsze spadki. Teraz nawet 2 zł by mnie cieszyło ale od lutego nawet tyle nie będzie

A co do ostatniego zdania ,ja jestem z natury pesymista 🙂

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Końcówka roku była lux , 2,30 ponad już mnie satysfakcjonowało i nie było źle. Nie wydaje mi się że ceny wrócą , wszystko wskazywało na dalsze spadki. Teraz nawet 2 zł by mnie cieszyło ale od lutego nawet tyle nie będzie

A co do ostatniego zdania ,ja jestem z natury pesymista 🙂

Niech się martwią ci co pobrali miliony kredytów bo u nich spadek o te 50 groszy może ich dobić 

W okolicach Łowicza gość  zbudował  oborę koszt ponat 5 mln i teraz co 🤔 on ma problem a nie ty 

• Like 4
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

42 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry .Wczoraj atak zimy i na minusie a wieczorem zrobił się plus i deszcz i śnieg prawie znikł.

Teraz aktualnie +2 i wieje chociaż mniej jak wczoraj 

Ciekawe co dziś będzie na tapecie przez cały dzień 😁

Cześć Adam ,nie gniewaj się 🤩

@Agrest ciebie uważam za doradcę nr 1 , jakbym kiedy kupił takiego typu na kołach będzie dla mnie dobry i do c330 🤔

https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-opryskiwacz-pilmet-1000-l-CID757-IDSTnnP.html?reason=observed_ad

c330 może mieć ciężko jak będzie mokro ja 1000l ciągam 60KM a sąsiad mówi że 330 zaslaba do1000l chyba że warunki są dobre na polubsucho

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v