Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ciekawe jak myślicie PiSda nadzwyczajną pomoc dla producentów mleka ? Rok wyborczy świniarze  i zbożowcy dostaną to i mleczarze powinni  @Dublin ty jesteś blisko prezesa może coś wiesz 🤔

Przecie wspominali niedawno że ,,rolnik to jedna z grup społecznych co dobrze stoi finansowo" także ten...widziałem wpisy na fb od rolników że  dostają kolejne pisma z mleczarni o spadku cen średnio 30gr

Opublikowano

W sumie to dbają by rolnikom żyło się na równym poziomie...🤭

Opublikowano
20 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Cześć Adam ,nie gniewaj się 🤩

@Agrest ciebie uważam za doradcę nr 1 , jakbym kiedy kupił takiego typu na kołach będzie dla mnie dobry i do c330 🤔

https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-opryskiwacz-pilmet-1000-l-CID757-IDSTnnP.html?reason=observed_ad

Pociągnie ale na 4 biegu max.

No i czy rozstawy kół zgrasz, ale raczej tak.

Jeszcze jakbyś hydraulicznie rozkładany znalazł. Doceniłbyś pracę na małych działkach i przy słupach.

Niemniej to przeskok z 400 na 1000l. Już masz parę godzin zaoszczędzonych na jednym zabiegu.

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Łolek u mnie jest kryzys cały czas 😉 . 1,20 jeszcze w tamtym roku w pierwszym kwartale miałem i to za klasę extra , później troche zaczęli smrodzić do góry 

Ale teraz idzie armagedon , w maju ma być grosze za mleko 

O twojej cenie to nic nie powiem bo trochę przespałeś zmianę mleczarni 

I nie myśl co będzie w maju bo jeszcze w listopadzie nikt nie mówił o obniżkach a dzisiaj jest co jest, równie dobrze w maju znów będzie 2,70 czy 3 

A pomimo tej twojej bidy kupiłeś traktor przyczepę dachy zmieniasz, nauczyłeś się trochę narzekać kolego 

• Like 1
Opublikowano

ja mówiłem w listopadzie o obnizkach. 

ale nikt nie słuchał 🤷‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, kris91 napisał:

Ranczo też było pisane u nas 😉😂😂

nie pamięta by ulubienice proboszcza z różnych parafi i to miedzy kontynentalnych toczyły bitwę o lubego 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

nie pamięta by ulubienice proboszcza z różnych parafi i to miedzy kontynentalnych toczyły bitwę o lubego 🤣

🤫🤫🤫😂😂😂😂😂

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Normalka pewnie. Moi emeryci też narzekają na spanie. Somsiad jak się położy o 21 to najpóźniej o 2 pobudka i koniec snu.

-2, białym g*wnem trochę poprószyło.

No coś się POje🔨ało PO zmianie kodu na 5 z przodu.

Musi to niedługo kapiec

Pewno organizm chce na max wykorzystać otwarcie oczu.

Opublikowano
6 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

01:01

IMG_20230131_005919.jpg

Co tam Rysiu?

Basiory z Pisda wyć zaczynają?

Musi idzie łogień i takie zamieszanie.  Byle w ucieczce nie rozjebały resztki kraju która jeszcze ostała. 😜

Opublikowano

dopiero początek zjazdów. ziarka mnóstwo, a klientów brak. 

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

No coś się POje🔨ało PO zmianie kodu na 5 z przodu.

Musi to niedługo kapiec

Pewno organizm chce na max wykorzystać otwarcie oczu.

Daj spokój, babka ma prawie 92 lata i narzeka na spanie odkąd pamiętam a nawet wcześniej. Tylko u niej błędne koło - co w nocy nie prześpi to w dzień dodrzemie. 

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Pociągnie ale na 4 biegu max.

No i czy rozstawy kół zgrasz, ale raczej tak.

Jeszcze jakbyś hydraulicznie rozkładany znalazł. Doceniłbyś pracę na małych działkach i przy słupach.

Niemniej to przeskok z 400 na 1000l. Już masz parę godzin zaoszczędzonych na jednym zabiegu.

Sławek 4 chyba będzie ok , a koła się reguluje 🤔 . Cofanie jest łatwe np w rogach takim opryskiwaczem ?

Opublikowano

Mam z zaczepem skrętnym to według mnie jest bajecznie łatwo

Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał:

O twojej cenie to nic nie powiem bo trochę przespałeś zmianę mleczarni 

I nie myśl co będzie w maju bo jeszcze w listopadzie nikt nie mówił o obniżkach a dzisiaj jest co jest, równie dobrze w maju znów będzie 2,70 czy 3 

A pomimo tej twojej bidy kupiłeś traktor przyczepę dachy zmieniasz, nauczyłeś się trochę narzekać kolego 

Końcówka roku była lux , 2,30 ponad już mnie satysfakcjonowało i nie było źle. Nie wydaje mi się że ceny wrócą , wszystko wskazywało na dalsze spadki. Teraz nawet 2 zł by mnie cieszyło ale od lutego nawet tyle nie będzie

A co do ostatniego zdania ,ja jestem z natury pesymista 🙂

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Końcówka roku była lux , 2,30 ponad już mnie satysfakcjonowało i nie było źle. Nie wydaje mi się że ceny wrócą , wszystko wskazywało na dalsze spadki. Teraz nawet 2 zł by mnie cieszyło ale od lutego nawet tyle nie będzie

A co do ostatniego zdania ,ja jestem z natury pesymista 🙂

Niech się martwią ci co pobrali miliony kredytów bo u nich spadek o te 50 groszy może ich dobić 

W okolicach Łowicza gość  zbudował  oborę koszt ponat 5 mln i teraz co 🤔 on ma problem a nie ty 

• Like 4
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

42 minuty temu, stempos1980 napisał:

Dzień Dobry .Wczoraj atak zimy i na minusie a wieczorem zrobił się plus i deszcz i śnieg prawie znikł.

Teraz aktualnie +2 i wieje chociaż mniej jak wczoraj 

Ciekawe co dziś będzie na tapecie przez cały dzień 😁

Cześć Adam ,nie gniewaj się 🤩

@Agrest ciebie uważam za doradcę nr 1 , jakbym kiedy kupił takiego typu na kołach będzie dla mnie dobry i do c330 🤔

https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-opryskiwacz-pilmet-1000-l-CID757-IDSTnnP.html?reason=observed_ad

c330 może mieć ciężko jak będzie mokro ja 1000l ciągam 60KM a sąsiad mówi że 330 zaslaba do1000l chyba że warunki są dobre na polubsucho

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v