Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak kogoś znam, nie jestem z nim na "ty" to wolę mu mówić na "wy" niż panować. W ogóle nie lubię "panowania".

Wy? Przecież niektórych może to obrażać. Uważaj. 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Jak kogoś znam, nie jestem z nim na "ty" to wolę mu mówić na "wy" niż panować. W ogóle nie lubię "panowania".

Na wy to jest mocno postępowo. Żadnej osoby niebinarnej nie obrazisz. Sprytnie 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Na wy to jest mocno postępowo. Żadnej osoby niebinarnej nie ob''razisz. Sprytnie 🤔

Pod Przemyślem wp***dol murowany. To dla nich takie przejście na "TY". 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Wy? Przecież niektórych może to obrażać. Uważaj. 

Teraz do tych niebinarnych zalecają tak się odzywać żeby ich nie urazić i odrazu nie pytać jaką płcią się czują. 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Cichobiegi marki Szelest

on potem w Grabinie mieszkał, nazwisko musiał zmienić😉

Darku Ty znasz temat. 

Trafia mi się przyczepa ale sztywna, hl albo jakaś inna, ramy zdrowe osie masywne koła ma coś jak z d47 ale grubsze I inny wzór bierznika, zdrowe z zapasem. Burty robione nie zgnite, podłoga z desek. Luzów nie ma garażowana, i zarejestrowana. Warta 6 tyś i czy da się to jakoś w przyszłości przerobić na wywrot 2 strony ?

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Pod Przemyślem wp***dol murowany. To dla nich takie przejście na "TY". 

Mnie tam tez to nie pasuje ale i zoba w służbie zdrowia ile osób się tak zwraca bezoosobowo. "Proszę się rozebrać" "proszę przyjść". Nawet wpajanie dzieciom od małego "rodzice" zamiast tata i mama jest umyślne 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Teraz do tych niebinarnych zalecają tak się odzywać żeby ich nie urazić i odrazu nie pytać jaką płcią się czują. 

No dobra a co jak się przedstawi? To każesz "im" sp***dalać? 

Opublikowano
31 minut temu, PRIMO napisał:

Tylko zakręty dobrze składaj bo kiedyś nie wyrobisz i zaparkujesz nie tam gdzie trzeba. 🙊

Po lewy po lewym będę mknął 

31 minut temu, PRIMO napisał:

Tylko zakręty dobrze składaj bo kiedyś nie wyrobisz i zaparkujesz nie tam gdzie trzeba. 🙊

Po lewy po lewym będę mknął 

Opublikowano

Mnie tam tez to nie pasuje ale i zoba w służbie zdrowia ile osób się tak zwraca bezoosobowo. "Proszę się rozebrać" "proszę przyjść". Nawet wpajanie dzieciom od małego "rodzice" zamiast tata i mama jest umyślne 

Bezosobowo, opisujemy. Tak samo jest w języku technicznym np. Wykonano, naprawiono, poprawiono, zdemontowano, stwierdzono. Opis usterki czy naprawy to nie baśń z krainy tysiąca i jednej nocy. Tak samo zwracamy się do klientów np. dla tego żeby uniknąć nie porozumień i nie wypalić do panny że jest panią. 

Opublikowano
8 minut temu, GRZES1545 napisał:

Darku Ty znasz temat. 

Trafia mi się przyczepa ale sztywna, hl albo jakaś inna, ramy zdrowe osie masywne koła ma coś jak z d47 ale grubsze I inny wzór bierznika, zdrowe z zapasem. Burty robione nie zgnite, podłoga z desek. Luzów nie ma garażowana, i zarejestrowana. Warta 6 tyś i czy da się to jakoś w przyszłości przerobić na wywrot 2 strony ?

Ja nie Darek ale da się, nie wiem czy na dwie strony ale na 3 napewno i będzie bardziej praktyczna za 6 tys to żeby się ktoś nie rozmyślił  kasa w kieszeń i pal auto 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, hubertb napisał:

Bezosobowo, opisujemy. Tak samo jest w języku technicznym np. Wykonano, naprawiono, poprawiono, zdemontowano, stwierdzono. Opis usterki czy naprawy to nie baśń z krainy tysiąca i jednej nocy. Tak samo zwracamy się do klientów np. dla tego żeby uniknąć nie porozumień i nie wypalić do panny że jest panią. 

.

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Łolek napisał:

Ja nie Darek ale da się, nie wiem czy na dwie strony ale na 3 napewno i będzie bardziej praktyczna za 6 tys to żeby się ktoś nie rozmyślił  kasa w kieszeń i pal auto 

Podobna do tej, na szybko Oglądałem bo po dzieciaki do szkołyusiałem jechać, felgi z pierścieniami tak jak ta z przodu.

Screenshot_20230130-140654_OLXpl.jpg

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

No to mówicie na wy?

Nie. Stosowanie liczby mnogiej w rozmowie a szczególnie "wy" może być kłopotliwe. Dla przykładu mąż przyjeżdża z żoną obejrzeć swój samochód i pada pytanie w liczbie mnogiej to żona zwykle odpowie że jej to nie obchodzi i to samochód męża. Jeśli znam właściciela to pytam właściciela. Jak ocenia usługę i jej realizację. Dorzucenie tu formy "pan" jest wskazane mocniej niż wywoływanie zamieszania. Jeśli to samochód żony dopytuję kto jest osobą decyzyjną, tak żebym miał jasność kogo i do czego mam przekonywać. 

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, gregor1284 napisał:

Balcerek? 

Lucek Mostowiak😁

24 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Darku Ty znasz temat. 

wszystko da się zrobić, tyle że pewnie do tych 6tys.zł będzie pewnie trzeba doliczyć z 15 najmarniej żeby coś fajnego z niej zrobić

za takie pieniądze na niej nie stracisz, tym bardziej że w lubelskim mieszkasz

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

Podobna do tej, na szybko Oglądałem bo po dzieciaki do szkołyusiałem jechać, felgi z pierścieniami tak jak ta z przodu.

Screenshot_20230130-140654_OLXpl.jpg

Ważne żeby rama mocna była i tak jak Darek pisze nie stracisz bo nawet na dłużyce do bel można ją zrobić ba szybko 

• Thanks 1
Opublikowano

No jak coś trzeba, to mogę przekazać.

Właśnie z nim smsuje 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

A kto to taki? 

Teść wszystkich zięciowi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v