Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

no nie mało. komplet coś więcej jak ...60 zł może kosztować.

wspomniałem wcześniej w temacie co.

Już doczytałem. No to świetnie. Czasem pierdoła a krwi napsuje. No i dobrze, że nic poważniejszego. Wnuczka laurkę wręczyła? Bo moja córcia, dziadkowi jak wymalowała, to się pewnie jeszcze zastanawia co to takiego 🤭

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

A bo wrażliwy się robię przez te inwigilacje niektórych 🙄

A i tak nie znasz.... 

Ta wrażliwość nie pozwala Ci na odpowiedzenie wprost?

Ale żeby być gorszym od chama za zadanie pytania?

Nie brak więcej pytać.

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Wnuczka laurkę wręczyła?

no ba... jeszcze i rzeźbę, a właściwie płaskorzeźbę!

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Skąd Ty byś się miał znać z ładną kobietą? 🤔

Mieciu no gdzie...taki gość...musi znać🤔...przynajmniej babcie swojej wnuczki😉...chociaż na pewno, nie tylko🤔

Opublikowano
8 minut temu, Agrest napisał:

Ta wrażliwość nie pozwala Ci na odpowiedzenie wprost?

Ale żeby być gorszym od chama za zadanie pytania?

Nie brak więcej pytać.

Szczerze? Została tu zastosowana sztuczka psychologiczna 😔 Chciales zrobic sobie zart a teraz czujesz się urażony. Na tym wlasnie ona polega

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

To teraz wszystko jasne. 

Mało tego u nas, z reguły jak ktoś sam zużywa u siebie to sieje trochę czystego albo w mieszance. Jeden sąsiad sobie zostawił teraz z 45-50a i sieje z 20-25a jęczmienia z owsem co roku. Na reszcie pszenica, ziemniaki, buraki i warzywa. Sieje głównie dla królików i trochę do ześrutowanie brojlerom czy kurom.

Myślałem, że robi jak u nas - po kawałeczku. 

Owies fajny był. Sporo można było zebrać w dobrych latach, krowom do śruty się dosypywało, i słomę jałowizna jadła, ale to jak była pogoda. Teraz to wiosną sucho, po zasianiu pył tylko na polach, a potem przypala uprawy jare. Słabo wychodzi taki owies. 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Teraz to wiosną sucho, po zasianiu pył tylko na polach

może zbyt późno siejesz?

Opublikowano
7 minut temu, Pafnucy12 napisał:

no wiesz co...?

Tu też został odwrócony kot ogonem. Po 1 czy 1:0 dla mnie? 🤧

12 minut temu, hubertb napisał:

Twierdzisz że jego np. żona jest brzydka? 

Nie. Jemu pasuje jaka ona jest a mnie to tyle obchodzi co i nic 

14 minut temu, hubertb napisał:

Twierdzisz że jego np. żona jest brzydka? 

no widzisz a Ty próbowałeś mnie. Boli bardziej co? 

12 minut temu, Qwazi napisał:

Mieciu no gdzie...taki gość...musi znać🤔...przynajmniej babcie swojej wnuczki😉...chociaż na pewno, nie tylko🤔

Nie wiem 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tu też został odwrócony kot ogonem. Po 1 czy 1:0 dla mnie? 🤧

Nie wiem w co próbujesz grać ale więcej na tym przegrywasz niż możesz wygrać. 

8 minut temu, Leszy napisał:

Owies fajny był. Sporo można było zebrać w dobrych latach, krowom do śruty się dosypywało, i słomę jałowizna jadła, ale to jak była pogoda. Teraz to wiosną sucho, po zasianiu pył tylko na polach, a potem przypala uprawy jare. Słabo wychodzi taki owies. 

Bo te jarki to za przeproszeniem w du.. sobie można wsadzić. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Szczerze? Została tu zastosowana sztuczka psychologiczna 😔 Chciales zrobic sobie zart a teraz czujesz się urażony. Na tym wlasnie ona polega

Jaki żart? Nurtuje mnie to bo ni uja ni to mądre ni zabawne połączenie słowa brak, ni sensu nie widzę. Nie wiem czy to indywidualny wymysł czy u Was powszechne.

"Dla" z Podlasia każdy zna. Czasem zabawne ale ma i uzasadnienie z naleciałości wschodnich.

Tu ni uja nie pojmuję.

Zapytałem w zabawnym tonie.

Odpowiedzi nie udzieliłeś, jeno obrazić chciałeś.

Pierwszy raz po wielokroć z tym wyrażeniem tylko u Ciebie się spotykam.

Urażony się nie czuję bo spływa to po mnie. Choć przy tym błahym pytaniu napisałeś co o mnie myślisz. Tyle tylko że troszkę to żenująco wyszło🤣

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Jaki żart? Nurtuje mnie to bo ni uja ni to mądre ni zabawne połączenie słowa brak, ni sensu nie widzę. Nie wiem czy to indywidualny wymysł czy u Was powszechne.

"Dla" z Podlasia każdy zna. Czasem zabawne ale ma i uzasadnienie z naleciałości wschodnich.

Tu ni uja nie pojmuję.

Zapytałem w zabawnym tonie.

Odpowiedzi nie udzieliłeś, jeno obrazić chciałeś.

Pierwszy raz po wielokroć z tym wyrażeniem tylko u Ciebie się spotykam.

Urażony się nie czuję bo spływa to po mnie. Choć przy tym błahym pytaniu napisałeś co o mnie myślisz. Tyle tylko że troszkę to żenująco wyszło🤣

W którym miejscu napisałem co o Tobie myślę. 

Brak to brak. Lokalsi tak mówią. "Orać już brak" "brak się zbierac na dojenie" i inne takie. Dla mnie osobiście to lepiej brzmi niż potrzeba bo to z kacapskim potrebno czy potrebna mi się kojarzy. Tak wiem potrzeba po rusku to nużno ale dla mnie wszystko od granicy na wschód to kacapy. Wrazie wątpliwości dzwoń 71375224307 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Kiedyś @Agrest fajnie napisał że nie zamierza się ścigać z dzikami, ja mam podobnie akurat kukurydza to nie moja bajka. 

Nie ma lepszej rośliny na paszę dla krów, a jak doświadczenia przez lata się zdobyło, to i czasem na ziarno coś się ukosi. Zresztą coś innego jak zboża każdy powinien umieć zasiać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v