Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Mało ruchu. Zapraszam...obornik, zadawanie paszy, jakieś prace porządkowe, budowlane zorganizujemy, zero zajęć intelektualnych...na zdrówko pójdzie 🤔

Ja to mam na co dzień i jakoś kilogramów nie ubywa. 😜

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

Ja to mam na co dzień i jakoś kilogramów nie ubywa. 😜

a co jadasz?

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To tak jak p prezes

To nie dziwota że na kocie jezdzisz

IMG_20230122_230641.jpg

👍 

Masz tak bo mi się skończyły inne

Opublikowano
11 minut temu, hubertb napisał:

No nie, Magdalena jest świętą a Magda to zwykła baba. No jak to samo ? Taki suchar na koniec piątku. 

Według mnie to samo,ale u mojej w dowodzie Magdalena.

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

To na pewno. Jakby się rolnictwo znudziło, to może jakieś zapasy by się można było zapisać 😜

Jak byłem młodzikiem ważyłem około 70kg przy tym samym wzroście. To był najlepszy czas.

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Nie to samo na 100.

Tak bez powodu pytałem. Wiem że to dwa różne imiona

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

W dowodzie to wiesz, na co dzień to po prostu stara.... 

p.s. to następny jak że suchy żart. 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Jak byłem młodzikiem ważyłem około 70kg przy tym samym wzroście. To był najlepszy czas.

Jakieś 10 łat temu 83 przez długi czas. Teraz 96. Wzrost 176. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Leszy napisał:

Dużo różnych rzeczy oczywiście. W dużych porcjach.... 😶

Mogą być i duże, ale co, jedz tylko razowy chleb badź żytni dużo jajek i twarogu mięsa, zero majonezów itp. I zobaczysz ze waga oojdize w dół

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Mogą być i duże, ale co, jedz są tylko razowy chleb nadź żytni dużo jajek i twarogu mięsa, zero majonezów itp. I zobaczysz ze waga oojdize w dół

Nie słodzę, jogurty naturalne, bo takie lubię. Żadnych kolorowych. Chleb razowy też lubię i jadam. Jajka, twaróg i mięso oczywiście. Mojonezu nie jadam. Sosów też nie używam. Ogólnie powinienem 6 kg schudnąć według profesjonalnej analizy. Więc nie tak dużo, ale ciężko, bo do sporych porcji człowiek przyzwyczajony jest.😁

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Leszy napisał:

Nie słodzę, jogurty naturalne, bo takie lubię. Żadnych kolorowych. Chleb razowy też lubię i jadam. Jajka, twaróg i mięso oczywiście. Mojonezu nie jadam. Sosów też nie używam. Ogólnie powinienem 6 kg schudnąć według profesjonalnej analizy. Więc nie tak dużo, ale ciężko, bo do sporych porcji człowiek przyzwyczajony jest.😁

To trzeba liczyć kalorie, jest aplikacja fitatu podlicza ci skanuje kod kreskowy produktu, a jak nie ma to wpisujesz np.  Pierś z kurczaka i

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No to oficjalnie i urzędowo Magdalena

Magda to częste u nas skrócenie imienia Magdalena, używane w kontaktach osobistych. Jest to też imię samodzielne, które nadano ponad 16 tys. razy. Jeśli w dokumentach (przede wszystkim w akcie urodzenia) wpisano Magda Nowak, nie można tego kwestionować.21 mar 2008

czyli Magdalena może być Magdą, ale Magda jest zawsze Magdą....

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Magda to częste u nas skrócenie imienia Magdalena, używane w kontaktach osobistych. Jest to też imię samodzielne, które nadano ponad 16 tys. razy. Jeśli w dokumentach (przede wszystkim w akcie urodzenia) wpisano Magda Nowak, nie można tego kwestionować.21 mar 2008

To tak jak z moją średnią córką, zapisałem Pola w urzędzie a tak naprawdę jest to zdrobnienie od imienia Apolonia.

Opublikowano (edytowane)

To ma na imię Pola, tak?

Występuje w kalendarzu?

A już wiem 

Pola imieniny obchodzi 9 lutego, w imieniny Apolonii, lub 23 września, w imieniny Polikseny.

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v