Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

No by było, ale już nie będzie bo bardziej skłaniam się ku likwidacji

A właściwie to czemu?

Zdrowie?

Bo na emeryturę to jednak trochę za młody jesteś.

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

A gdzie Pan @Qwazi się podziewa?

Chyba już wczoraj  się mało tu odzywał...

Się tak długo do balu szykuje...czy co...🤔

Córcia ma w szpitalu więc pewnie ma ważniejsze sprawy niż forum 

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Łolek napisał:

-1 bez wiatru i bez opadów 

Cześć wszystkim 

@Strongman kupujesz traktor za pół bańki a szukasz oszczędności na paliwie, Johny zawsze palił wiecej ale i robotę robi

Mój sąsiad mawia że jak się chce mieć ciepło to trzeba do pieca dokładać, tak samo z johnym pali ale to wół roboczy 

Massey czy valtra ze 3l mniej spalą, ale każdy traktor 150 koni swoje wypić musi dlatego dobór maszyn jest istotny 

Kumpel mówi ze maa jd koło 100km i zbiornik 180l i raz przez dzień tym knypkiem wypalił 180l paliwa az zabrakło a znowu takie lekkie prace typu jakieś zwożenie belek to 90l na dzień  to ja swoim ursusem przez dzień 90l max spale w pługu i tez 95km.

To taki jd to musi być smok.

Podobno class ma ten samy silnik co jd.

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Łolek napisał:

Córcia ma w szpitalu więc pewnie ma ważniejsze sprawy niż forum 

Już wiem

3 minuty temu, Strongman napisał:

Kumpel mówi ze maa jd koło 100km i zbiornik 180l i raz przez dzień tym knypkiem wypalił 180l paliwa az zabrakło a znowu takie lekkie prace typu jakieś zwożenie belek to 90l na dzień  to ja swoim ursusem przez dzień 90l max spale w pługu i tez 95km.

Dziwnie podchodzisz do tematu.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A właściwie to czemu?

Zdrowie?

Bo na emeryturę to jednak trochę za młody jesteś.

Zbyszek 25 lat wystarczy tyrania świątek piątek, milionerem już nie będę więc może jakiś przyjemny etat i zboża 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry. Jakiś przymrozek był, ale nie patrzyłem na termometr

@12Pafnucy dziękuję za pamięć i troskę. Mniej mnie trochę, bo moja najmłodsza córka wczoraj znalazła się w szpitalu, więc dzień niezbyt przyjemny i trochę myśli po głowie krąży. Nie chcę tego przekładać na innych. Ma zapalenie stawu biodrowego i trwają badania. Więc na bal się już nie wybieram

@6465 Tomek nie zamurowało mnie. Sprzęt luks 👍 do tych celów, w jakich Przemek go będzie używał. Tylko żeśta tam naładowali🙆

@soltys48 jak droga do domu?

Szybkiego powrotu do zdrowia dla małej.

Unie mały już dużo lepiej ale żone położylo i lezyy.

Więc sylwester na białej sali😔 

Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich Sylwestrów 🥂🍾

• Thanks 2
Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Ja nieraz jak czytam co Ty wypisujesz to szoku doznaje... Inny nie spali tylko jd... Wszystko będzie palić, jeden mniej drugi więcej, ale nie zrobi ci podobny litraż 100% paliwa więcej...

Opublikowano
13 godzin temu, Strongman napisał:

Napaliłem już się na jd ale podzwoniłem po kumplach i że to smok nie z tej ziemi.

Zaraz zlecą się fachowcy i powiedzą,że trzeba dobrać odpowiednie maszyny. Prawda jest taka, że jelenie to najbardziej paliwożerne pojazdy i można se bajki zmyślać ale tak jest. Miałem kiedyś 4050 i czy ciągałeś pług czy gniotłeś kukurydzę,czy jechałeś z przyczepą to poniżej 20l nie schodził. Jak ktoś ma ciągnik tylko do rycia w ziemi,dobrane maszyny i pole przy domu to może być. 

Nowsze tak samo. Sąsiad biznesmen ma usługi, kukurydza, sieczkarnie uprawa itp. Ma kilka ciągników- Fendty,Valtre, Case i Johndera,wszystkie max 10 lat to w transporcie zielony nie chodzi bo jest jak to powiedział nieekonomiczny.

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Zbyszek 25 lat wystarczy tyrania świątek piątek, milionerem już nie będę więc może jakiś przyjemny etat i zboża 

Ty to mnie zaskakujesz

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

No bo ja chce na ciągniku zarabiać i spalanie bardzo ważna sprawa.

Class dokładnie ma motor jd 

Wiesiek umiejętne operowanie gazem zmniejsza spalanie i to znacznie 

Fendt będzie drogi ale oszczędny, no i ta valtra tam motor był sisu też oszczędny 

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ja nieraz jak czytam co Ty wypisujesz to szoku doznaje... Inny nie spali tylko jd... Wszystko będzie palić, jeden mniej drugi więcej, ale nie zrobi ci podobny litraż 100% paliwa więcej...

Szymon Baks jednak uciekł z niewoli 🤭 

2 minuty temu, Baks00 napisał:

Ty to mnie zaskakujesz

Opublikowano
13 minut temu, szymon09875 napisał:

Cos mi się wydaje że to będzie jak w zeszłym roku, pojeździł, poogladał, a na koniec żona powiedziała że to by było na tyle,i będzie po zakupach 

10 minut temu, stempos1980 napisał:

Szymon Baks jednak uciekł z niewoli 🤭 

https://m.demotywatory.pl/5228855

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

No ba 😎

Ale zapytam czym cię zaskakuje 

Czyżby już wypalenie zawodowe

Kuzyna mam z tej samej branży co twoja,i to samo twierdzi że jeszcze trochę i kończy hodowlę -,,koniec uwiazania''

Opublikowano
22 minuty temu, Strongman napisał:

No bo ja chce na ciągniku zarabiać i spalanie bardzo ważna sprawa.

To se kup starego fendta na Mwm lub dojcza dx

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v