Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Popier96 napisał:

Zablokowali wjazd mężczyznom do Polski. Kilometrowe kolejki- kilometr przejechać to koło 10h. Podobno od strony Polskiej pustki. Powracali na święta i niemiło się zaskoczyli. A nagła chęć powrotu zwiastuje to, że od nowego roku 2024 ma być podmianka na froncie, bo walczyć juz nie ma kto.

Ajć. Jak mi ich nie szkoda...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Popier96 napisał:

Zablokowali wjazd mężczyznom do Polski. Kilometrowe kolejki- kilometr przejechać to koło 10h. Podobno od strony Polskiej pustki. Powracali na święta i niemiło się zaskoczyli. A nagła chęć powrotu zwiastuje to, że od nowego roku 2024 ma być podmianka na froncie, bo walczyć juz nie ma kto.

jakiie dobre informacje na koniec roku :) 

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No dawajta, bo nie zasne

Jak się pali, albo chce się palić to się tak pokazuje i rusza nadgarstkiem od siebie i do siebie 🤷

ale teraz to strach żeby kto z gaśnica nie wpadł 🤣🤣🤣 

Opublikowano
3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

ładna siuntka , mieć dzisiaj taką to rarytas  , autosan też niczego sobie 

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Że pojutrze człek starszy o rok....

masz pojutrze urodziny ?  wszystkiego najlepszego i żeby dojcz się nie zepsuł zanim sprzedasz bo Ryśka euforia wykończy 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Jak się pali, albo chce się palić to się tak pokazuje i rusza nadgarstkiem od siebie i do siebie 🤷

ale teraz to strach żeby kto z gaśnica nie wpadł 🤣🤣🤣 

Chyba kilka znaczeń.

Gregor ja po hawajsku..

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Shaka_(gest)

2 minuty temu, konteno napisał:

ładna siuntka , mieć dzisiaj taką to rarytas  , autosan też niczego sobie 

masz pojutrze urodziny ?  wszystkiego najlepszego i żeby dojcz się nie zepsuł zanim sprzedasz bo Ryśka euforia wykończy 

Nie nie mam

Mi się nic nie psuje...co najwyżej awarii ulega.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
5 godzin temu, gregor1284 napisał:

Durnyś ze przy takiej pogodzie dajesz przywolenie żeby strukturę ciągnęli...

Fachowiec rządzi się swoimi prawami. 

Najwyżej będą robić dwa razy na swój koszt . Dwa lata gwarancji daje na elewację 

Opublikowano (edytowane)

-1 bez wiatru i bez opadów 

Cześć wszystkim 

@Strongman kupujesz traktor za pół bańki a szukasz oszczędności na paliwie, Johny zawsze palił wiecej ale i robotę robi

Mój sąsiad mawia że jak się chce mieć ciepło to trzeba do pieca dokładać, tak samo z johnym pali ale to wół roboczy 

Massey czy valtra ze 3l mniej spalą, ale każdy traktor 150 koni swoje wypić musi dlatego dobór maszyn jest istotny 

Edytowane przez Łolek
  • Like 3
Opublikowano

Witam w ten ostatni dzień tego roku 

-1 bez wiatru  

59 minut temu, Łolek napisał:

-1 bez wiatru i bez opadów 

Cześć wszystkim 

@Strongman kupujesz traktor za pół bańki a szukasz oszczędności na paliwie, Johny zawsze palił wiecej ale i robotę robi

Mój sąsiad mawia że jak się chce mieć ciepło to trzeba do pieca dokładać, tak samo z johnym pali ale to wół roboczy 

Massey czy valtra ze 3l mniej spalą, ale każdy traktor 150 koni swoje wypić musi dlatego dobór maszyn jest istotny 

Nic na powietrze nie chodzi.

Te konie trzeba czymś nakarmić😁

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Znam takich co pokupili 140 czy 160 koni a robią małymi bo tamte dużo polą  ale agregaty 3m czy talerzówki 2,4

Właśnie cały błąd jest przy doborze maszyn pod dany ciągnik i pole.

Dużo pobrało maszyny na wyrost bo sprzedawca im powiedział że da sobie radę.A rzeczywistość puźniej weryfikuje jak to wychodzi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v