Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Ze 2-3 ale pewnie wczoraj odpalana? Ciekawe jak by 3 tygodnie postała 

Jeden, nawet niepełny. Codziennie ok pół godziny chodzi. Nieraz więcej. Nie wiem, jak by odpaliła po dłuższym postoju, bo takich nie ma. 1868 mth po remoncie. Silnik był robiony cały...

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Pan bo to porządny traktor z metalu a nie z plastiku😁

No ba🤗😉...

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Jeden, nawet niepełny. Codziennie ok pół godziny chodzi. Nieraz więcej. Nie wiem, jak by odpaliła po dłuższym postoju, bo takich nie ma. 1868 mth po remoncie. Silnik był robiony cały...

No ba🤗😉...

U mnie siuntka na szybkoobrotowymi też 2-3 obroty i chodzi, i też po remoncie. Druga narazie odpala ładnie ale trzeba będzie do wtrysków i zapłonu zajęć ale narazie to niech się dobrze rozchodzi. Mtz po miesięcznym postoju o dziwo też szybko łapie bez żadnego grzania 

Opublikowano
28 minut temu, toooomaszewski napisał:

Przy zjednoczonej koalicji przychylnej polityce eu na pewno. Po co mamy robić konkurencje zachodowi.

miałem jechać tym jednym z miliona polskich aut elektrycznych zobaczyć te cpk, po drodze miałem kupić trochę kewlaru z fabryki, a potem z polskich stoczni wielkim statkiem chciałem sobie popłynąć do starej uni po studentów by ich z rekrutować żeby u Marcina kapustę sadzili, a później u Pafnucego truskawki zbierali. 

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

I ty wierzysz że oni rozmawiają z księżmi itp, że prowadzą jakieś wywiady, chodzą po parafiach? 🤦‍♂️

To pisze dziennikarzyna na zamówienie, zmyśla jakieś dane z d*py aby oczrnić kościół i instytucje kościoła. Skopiuj ten artykuł i zobacz jaki będzie za rok tylko ze zmienionymi imionami i poprzestawianymi zdaniami.

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Może ktoś tu lepiej ogarnia, bo google nic nie widzi jak wbijam te numery ? 

W katalogu mam tylko że to hydromotor i żadnych parametrów, a potrzebowałbym określić jego moc. 

IMG_20231205_203544.jpg

Skanowałeś?

11 minut temu, HF86 napisał:

miałem jechać tym jednym z miliona polskich aut elektrycznych zobaczyć te cpk, po drodze miałem kupić trochę kewlaru z fabryki, a potem z polskich stoczni wielkim statkiem chciałem sobie popłynąć do starej uni po studentów by ich z rekrutować żeby u Marcina kapustę sadzili, a później u Pafnucego truskawki zbierali. 

Dziś w radiu coś mówili że elektryki od gma zagrażają tym iserom naszym

Opublikowano
12 minut temu, superfarmer02 napisał:

U mnie siuntka na szybkoobrotowymi też 2-3 obroty i chodzi, i też po remoncie. Druga narazie odpala ładnie ale trzeba będzie do wtrysków i zapłonu zajęć ale narazie to niech się dobrze rozchodzi. Mtz po miesięcznym postoju o dziwo też szybko łapie bez żadnego grzania 

Szybkoobrotowe dwa Ci mogę sprezentować. Jeden jest nowy. Wywaliłem dziadostwo, bo mi wieńce żarły 🤬

Opublikowano
14 minut temu, superfarmer02 napisał:

Wim, kto ma wtryski po regeneracji 🙄

Opublikowano
11 minut temu, HF86 napisał:

Jeszcze gdy chodziłem do podstawówki, to był tam taki paweł, i ja jechałem na rowerze i go spotkałem, i potem jeszcze pojechałem do biedronki na lody i po drodze wtedy już do domu wtedy pojechałem.

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, HF86 napisał:

Ty masz za tanią siłe roboczą robić i co najwyżej rowerem do arbajtu dojeżdżać w systemie 3 albo 4 -zmianowym. A nie elektrycznych aut się zachciało🤦‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Nie przejmuj się .

Szonuś jeszcze nie zrozumiał że koledzy potrafią też z siebie nawzajem żartować.

Jego już starość dopadła i nas młodych nie rozumie.

Może to przez to że się nie szczepił...😆

Ten co umar był szczepiony

2 godziny temu, Strongman napisał:

Wkurwiony dzisiaj jestem, mróz jest piwo trzeba wypić.

Co się stało Wiesiu?

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Ty masz za tanią siłe roboczą robić i co najwyżej rowerem do arbajtu dojeżdżać w systemie 3 albo 4 -zmianowym. A nie elektrycznych aut się zachciało🤦‍♂️

Pięknie to opisałeś 😥

Opublikowano
15 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Być może. Wielu zdaje się nie dowierzać w naszą przyjaźń

Najpiękniejsza miłość rodzi się z przyjaźni 

Opublikowano
10 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Tak poważnie to bańka bańce nie równa.

niby tak ale benzyny pod kor weszło 36l  na auchanie a ON u prywaciarza 38,5l przy tym samym poziomie

30 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Pierwszy raz od x czasu paliwo w ciągniku obmarzło

mi w sobote zgasł jak wróciłem z opałem ale polanie wrzątkiem po filtrze paliwa pomogło 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Być może. Wielu zdaje się nie dowierzać w naszą przyjaźń

W przyjaźń? no cóż w necie trochę chyba za wielkie słowo   :D prędzej uwierzył bym w waszą miłość platoniczną.   :P

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Wywalić dziadostwo i zastąpić porządnym z przekładnią planetarną🤷...

Tamten nie ma bendixa? 🤔

Dejta spokój już jest dziś, alem zatańcowali. Ciekawe jak stara wstanie krowy doić 🙄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v