Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mówisz??? Trza byłoby to sprawdzić

I mnie coś oczy pieką, przyślij, zobaczymy czy mi pomoże, czy jednak już faktycznie za stare 😉

Ty patrz,i mnie coś w oku zaczyna kręcić 🤭

• Haha 2
Opublikowano
Agrest napisał:

1 minutę temu, JarekBazydlo napisał:

1580zl

Mi obiecał po około 1500, ale ile to około i czy jeszcze dostępny to się okaże.

A i sam nie wiem czy akurat na tym nie zaoszczędzić 

U mnie cena pewna i produkt też. Ja bede dawał dawki 120kg-150kg na zboża. Zostawie jakieś kontrolki i zobaczymy jak to będzie wyglądać.

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To nabrałeś kasy 🙂

Za co?

Mi wyczyścili działkę za free i ok.

Poprosili czy mogą złożyć trochę zrębek na moim polu to się zgodziłem i tyle

Opublikowano
4 minuty temu, Baks00 napisał:

Ty patrz,i mnie coś w oku zaczyna kręcić 🤭

Za blisko oczu smartfon trzymasz

Opublikowano

Jak chodze do kościoła to często jest tam taki jeden gospodarz- około 200 krów, kilkaset ha, nowe kombajny, ciągniki itp, tak jebie od niego krowim gównem i jeszcze ch*j wie czym, że ma zawsze z 1,5 m strefy komfortu, żona podobnie. Auto za ponad 200 tys, którym mało co do kościoła gdyby nie mur to by wjechał, ale na mydło zabrakło.

• Haha 4
Opublikowano

Zazdrość przez Ciebie przemawia i oczerniasz chłopa🤭

Opublikowano
18 minut temu, Baks00 napisał:

Kluchy swoje siekane z serem i skwarkiem-grzech odmówić 

Choćby nie wiem co dziś było nie poradzę.

Grześ świeżego tyle nasmażył że ze dwa dni będzie mnie trzymało 

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Smaka narobiłeś mi 

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Jak chodze do kościoła to często jest tam taki jeden gospodarz- około 200 krów, kilkaset ha, nowe kombajny, ciągniki itp, tak jebie od niego krowim gównem i jeszcze ch*j wie czym, że ma zawsze z 1,5 m strefy komfortu, żona podobnie. Auto za ponad 200 tys, którym mało co do kościoła gdyby nie mur to by wjechał, ale na mydło zabrakło.

Choćbyś się i w 20 wodach płukał to czuć. Taki urok. Dlatego śmieszy mnie jak ktoś robi przy świniach a wyzywa innych od śmierdzieli😂

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Dobrze, że już po kolacji jestem...

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Postał byś z 5 minut przy nim to też byś oczerniał, a raczej oczadział.

Ciuchy wszystkie do zrzutu i prysznic wtedy jest ok ale wystarczy zostawić podkoszulke i  już 👃💥

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Takie bywają uroki hodowli. Może małe podwórko to nawet susząc pranie ciuchy zapach przejmują.

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Choćbyś się i w 20 wodach płukał to czuć. Taki urok. Dlatego śmieszy mnie jak ktoś robi przy świniach a wyzywa innych od śmierdzieli😂

Sam jeszcze mam bydło to wiem, tyle że jest różnica jak troche zalatuje a jak jebie niemiłosiernie. 

Ale z kolegami sie zgadzam- świnie jebią bardziej a najgorzej z przemysłowej hodowli.

32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Do dworu to mam dość kawałek na piechotę 🤭

On z pospólstwa- na pole chodzi ;).

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

U mnie się właśnie na pole wychodzi. Tak jak wy pewnie idziecie na pole w sensie, że na kawał ziemi coś robić to u nas mówi się, że idzie się do pola. A "pałac" po dawnym dziedzicu, nazywany czasem też dworem jest dość kawałek od chałupy na piechotę.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

-5 dopiero 

gdzie to sprawdzałeś , pewno w Volvie a tam chińskie czujniki zakłamują :D 

u mnie 2 godziny temy było pomiedzy -8 a -9* sprawdzane na dwóch termometrach 

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Za oknem mam -10,6. W domu 21,6.

jak taka róznica temperatur to burza murowana :P 

nie zaczepiaj dzisiaj kobity :D 

Edytowane przez marulekk
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Sam jeszcze mam bydło to wiem, tyle że jest różnica jak troche zalatuje a jak jebie niemiłosiernie. 

Ale z kolegami sie zgadzam- świnie jebią bardziej a najgorzej z przemysłowej hodowli.

Każdy ma wodę mydło drogie nie jest można to zminimalizować często ludzie mają tak domknięte obory że stężenie amoniaku i innych woni jest tak ogromne że udusić się idzie, a jak jeszcze kwasica na stadzie to już zupełny miód 

Skóra przechodzi zapachem i wystarczy się lekko spocić i wtedy wyłazi, ale od czego są dobre żele, antypersopranty czy bodysoreye 

Edytowane przez Łolek
  • Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Co z tego, jak Szymon zamilkł i nie chce kobity udostępnić. Przecież byśmy się podzielili, co nie???

Swoimi byście się podzielili?

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Co z tego, jak Szymon zamilkł i nie chce kobity udostępnić. Przecież byśmy się podzielili, co nie???

Słuchaj,jego wujaszek @Łolek tak się rozmazał ,że mało się nie odwodni

A tamten nic

• Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Darek widziałem na żywo i też bym nie udostępniał bo mogłoby by cię całkiem oślepić

4 minuty temu, Baks00 napisał:

Słuchaj,jego wujaszek @Łolek tak się rozmazał ,że mało się nie odwodni

A tamten nic

Będziesz wisiał za uszy ty króliczku ty 😉

Szymek to chciał ją u mnie zostawić na naukę także tego 

@szymon09875weź no się wypowiedź czy tak było 

4 minuty temu, soltys48 napisał:

Jastrząb może po drodze opier...ić

To się go ugotuje i będzie 2 w1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v