Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Doczekasz w 26-29 luty 2024 Unia podejmie decyzje co do rolnictwa i ochrony środowiska .

I co? Azot będzie po 800 czy pszenica po 2000?

A poza tym

"Miłość, śmierć i sranie zawsze przychodzą niespodziewanie"

Opublikowano
15 minut temu, Łolek napisał:

Na a domu ruzga z brzozy albo wierzby co tam rosło blisko i sru przez dupsko 

Ojciec nigdy w życiu mnie nie uderzył 

Do uwag w dzienniczku dopisywał swój komentarz 

Raz wylądowałem u psychologa 

Pani psycholog po mojej wizycie u niej długo nie popracowała 

Opublikowano
5 minut temu, jacor73 napisał:

To co było w 2022 i początek 2023 to była anomalia stulecia, która nie powinna się wydarzyć i zapewne już się nigdy nie wydarzy, zarówno pod względem cen nawozów jak i cen zbóż. A i tak te drogie nawozy w końcowym rezultacie wyszły taniej niż są obecnie.

Obecny poziom cen nawozów jest jeszcze daleki do poziomu akceptowalnego, ale z drugiej strony, to nie jest powód żeby w ogóle ich nie kupować.

Dla mnie na przykład cena zupełnie akceptowalna. Ale ja mam ogródek i stosuję bardzo mało, NPK prawie wcale. Za saletrę w normalnych czasach płaciłem po 1300-1500. Magia małych ilości. Teraz wziąłem po 1700 czy 1900, musiałbym zerknąć. Ale mnie cena zboża ani cena żywca w skupie nie interesuje bo sprzedaję w większości "półprodukt" w detalu a reszta zostaje dla siebie. 

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A jak nauczyciel ci walnął linijka po łapach czy wpisał uwagę to w domu była poprawka ... A nie "Biedny Brajanek, pani Iksinska go nie lubi ..."

Wuefista miał kija 

Lole, jak przyjebał po plecach to się poczuło 

Ale i on  za to Jette codziennie naprawiał 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Ojciec nigdy w życiu mnie nie uderzył 

Do uwag w dzienniczku dopisywał swój komentarz 

Raz wylądowałem u psychologa 

Pani psycholog po mojej wizycie u niej długo nie popracowała 

Ja nie mówię że mnie rodzice bili, ale przez dupsko ruzgą czy scierą od matki przez grzbiet to kilka razy się zdarzyło 

I tak jak Tomek napisał jak dostałem przez pecyne dziennikiem w szkole to człowiek się nic nie odezwał i był zadowolony że matka do szkoły nie jest wzywana, a były różne wybryki jak to dzieciarnia tylko nikt na tym nie cierpiał najwyżej limo pod okiem podbite i tyle 

Opublikowano
16 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A jak nauczyciel ci walnął linijka po łapach czy wpisał uwagę to w domu była poprawka ... A nie "Biedny Brajanek, pani Iksinska go nie lubi ..."

i to jakie w domu poprawki były kablem od prodziża :D 

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

A to już rozumiem skąd nazwa "wierzba płacząca"

No z tym różnie bywało mój braciak nie nie zapłakał jak dostał i mój młodszy taki sam jak mu dałeś karę czy kiedyś mnie wkurzył i żeby mu nie pizgnąć mówię wyjdź do korytarza i przyjdź jak zmądrzejesz, po pół godzinie patrzę na korytarzu ciemno zapalam światło a ten na szafce sobie siedzi i mówi że zara przyjdzie, no nie mogłem utrzymać powagi 

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Panowie ile krzyknąć za pszenicę jarą bo mam klienta na całość🤔

A ogarnia jakie są ceny czy nie bardzo?

Opublikowano
16 minut temu, jacor73 napisał:

I co? Azot będzie po 800 czy pszenica po 2000?

A poza tym

"Miłość, śmierć i sranie zawsze przychodzą niespodziewanie"

Saletra 800 i pszenica  800. Jakbym  swojego ojca  słyszał z tym przyslowiem.

32 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Nie realne aby rozsprzedac takie ilość w detalu lub na giełdzie.Gdyby cały ten towar zamiast do marketów trafił na giełdy to była by katastrofa totalna.Niestety takie są realia i minusy handlu hurtowego, trzeba nadrabiać wydajnościa

Oto to jakby taniało to by małpiego rozumu dostawali.  Kapusty posprzątane?

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Coś się tam orientował  ale nie powiedział nic o cenach🤔

Ja sprzedawałem dziadkowi i teraz powiedziałem 1000 to mówi, że słyszał, że tańsza i coś tam, na razie nie dzwoni więc może ktoś inny mu innego dostawcę 

Opublikowano
14 minut temu, stempos1980 napisał:

Panowie ile krzyknąć za pszenicę jarą bo mam klienta na całość🤔

Jak na dzisiejsze realia, to 100 będzie chyba rozsądna. zależy jeszcze jaka ilość, jak na worki to 110

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, witejus napisał:

Ciekawe który bank drukuje na papierze lokaty, dziś lokatę robi się na telefonie w kilka sekund, chyba że w banku ziemskim pod jabłonką ma ,,lokatę"

Mylisz się ..właśnie mój bank spółdzielczy pisze umowy na papierze ..tym bardziej na takie kwoty jak 100tys ...w koniec stycznia tak jak napisane na umowie w 2024 wróci mi to na konto i pokaże ci zrzut z aplikacji e-konto że te 200 tys mi wróciło na ror ... Udowodnię że to jest dokładnie tak jak napisałem ...będę miał wtedy z tym co teraz jest około 400 koła na ror ...nie mam możliwości w takim banku założenia  lokaty przez internet i nawet bym tego nie myślał robić na takie kwoty ...drugie pokaż mi bank który daje więcej jak 6%

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
19 minut temu, Łolek napisał:

No z tym różnie bywało mój braciak nie nie zapłakał jak dostał i mój młodszy taki sam jak mu dałeś karę czy kiedyś mnie wkurzył i żeby mu nie pizgnąć mówię wyjdź do korytarza i przyjdź jak zmądrzejesz, po pół godzinie patrzę na korytarzu ciemno zapalam światło a ten na szafce sobie siedzi i mówi że zara przyjdzie, no nie mogłem utrzymać powagi 

Sąsiadka jest nauczycielką i jeden z uczniów nawyzywał ją od suk, k..w itp. Stary do szkoły wezwanie i jak wrócił to postanowił mu rozumu trochę do łba nabić, przez stołek go i mu pasem łomot. Matka się drze żeby go zostawił bo ćwoka ubije a młody się drze "lej mnie stary c...u aż Ci się znudzi". Naprawialiśmy temu staremu auta i opowiadał 

• Haha 2
Opublikowano
6 minut temu, jacor73 napisał:

Jak na dzisiejsze realia, to 100 będzie chyba rozsądna. zależy jeszcze jaka ilość, jak na worki to 110

Zależy jaki rejom Polski. Mało realne żeby ktoś tyle zapłacił przynajmniej w moich stronach.

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Sąsiadka jest nauczycielką i jeden z uczniów nawyzywał ją od suk, k..w itp. Stary do szkoły wezwanie i jak wrócił to postanowił mu rozumu trochę do łba nabić, przez stołek go i mu pasem łomot. Matka się drze żeby go zostawił bo ćwoka ubije a młody się drze "lej mnie stary c...u aż Ci się znudzi". Naprawialiśmy temu staremu auta i opowiadał 

Ten młody to musiał mieć ADHD. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Żaden problem co lekcja do tablicy, aż mu się znudzi, u mnie w technikum był taki osiłek, jak kiblował i drugi raz go by uj***ła to sobie dał spokój, a kobieta była w porządku, ale u niego był tak, że problem rodzice widzieli w nauczycielce

Edytowane przez MonteChristo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v