Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@slawek74 jak myślisz , teraz mam około 15l średnio od sztuki ze schładzalnika na samej sianokiszonce i śrucie ,  jak zacznę dawać kukurydze do tego zamówiłem śrutę rzepakową to chyba muszę dzwonić do dyspozytorka żeby samochód z przyczepą wysyłał na trase 🤔 oceń czy dobra 😜

IMG_20231129_104836_467_HDR.jpg

Opublikowano
21 minut temu, superfarmer02 napisał:

@Qwazi dzwoniłem... Gościu mi powiedział 2600 netto i że niby cały czas robią ten model co masz ale nie był w stanie powiedzieć ile waży więc mam podejrzenia że zaproponował by mi ten najtańszy co mają na stronie. 

Jak by co to wół met też ma mocne chwytaki 

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

To białe na wierzchu to mróz czy co? 

Tak szron bo praktycznie nie było ziemi na wierzchu

Opublikowano

Ten się fajny trafia ale SMS i za uja tego na euro nie przerobie 

Screenshot_2023-11-29-10-02-59-06_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

Za nisko czy za wąsko?

Bez faktury to liczą netto rozumiem? 

To już trzeba z tym wariatem szefem gadać. On zakręcony, jak baranie rogi. Mi tak policzył

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Za nisko czy za wąsko?

To już trzeba z tym wariatem szefem gadać. On zakręcony, jak baranie rogi. Mi tak policzył

Nic nie pasuje... W SMS haki większe bliżej siebie osadzone, dolne mocowania szerzej osadzone, średnica większą i jeszcze nie wiem czy odległość między hakiem a dolnym mocowaniem nie inna.

A szef...  Już się zdążyłem przekonać...

Pytam "ile waży chwytak"

-"nie wiem nie ma mnie przy komputerze teraz... Ile waży tyle waży" 

To się dowiedziałem... 

• Like 1
Opublikowano

@superfarmer02 w moim SMS są haki jak w euro, dolne mocowania osadzone tak samo szeroko jak haki, różni się tym od euro, że odległość między hakiem a oczkiem patrząc w pionie, jest mniejsza, szerokość między hakami też, a szerokość między oczkami większą. I to jest podobno typowy tzw "mały" sms

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

kurła myślisz że on by wytrzymał już dawno mi wysyłał 😂 

To czego zamieszanie robisz 

1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Niedługo to będą pisać o wpływie szczepionek na zorze polarną 

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nic nie pasuje... W SMS haki większe bliżej siebie osadzone, dolne mocowania szerzej osadzone, średnica większą i jeszcze nie wiem czy odległość między hakiem a dolnym mocowaniem nie inna.

Nie przejmowałbym się rozmiarem haka, bo nowy nie kosztuje drogo, a o dorobienie oczek, czyli dolnych mocowań to też nie jest jakiś mega problem. Mi oddał z chwytaka 250 zł, po tym, jak spier... te mocowania. Kupiłem haki, sąsiad mi dorobił oczka i jeszcze zostało z tej kwoty. Bardziej bym się skupił na tym ile ten chwytak waży i na wymiarach ramki pod kątem tego, czy da się wspawać mocowania w odpowiednim rozstawie

Po cichu Ci powiem🤫, że Markowi takie wspawywanie dobrze idzie😉...

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

No gotowe płyty z hakami 250zł +/- tylko pytanie czy ramy starczy. No i jak mam kupić go za 1800 bo za tyle by oddał, dołożyć gdzieś 300 i trochę roboty to wolę za 2400 nowy na podwórku z tym że waży 180

Krzysiu, jeśli ramy wystarczy, to płyty w tym są. Zestaw haków kutych z oczkami to jakieś 80zł (na szybko google mi pokazało). Więc tylko kwestia gabaryty ramy i ceny, którą trzeba by było zapłacić. W tym akurat, który wrzucileś trochę nie podoba mi się kształt łap. Może być, że będzie gubił belkę i wtedy dobrze by było podgiąć

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Jest moc 

20231129_102702.jpg

A powietrza w kołach...ni ma 🤷🤭

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Tak jak tu to jeszcze ustawnie, u mnie jest tak zrobione ze ciągnikiem z przyczepą zawróci na styk i wtedy już tak fajnie nie jest 

Z zewnątrz widać wszystko wygląda lepiej. 😉

57 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jeszcze brakuje gnojnika na środku, jak u mojego znajomego...

Słońce wyszło. 

Tego to nigdy u nikogo nie widziałem wewnątrz podwórza. Zawsze za budynkiem. Tak samo jak pryzmy kopce i itd. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Krzysiu, jeśli ramy wystarczy, to płyty w tym są. Zestaw haków kutych z oczkami to jakieś 80zł (na szybko google mi pokazało). Więc tylko kwestia gabaryty ramy i ceny, którą trzeba by było zapłacić. W tym akurat, który wrzucileś trochę nie podoba mi się kształt łap. Może być, że będzie gubił belkę i wtedy dobrze by było podgiąć

A powietrza w kołach...ni ma 🤷🤭

O niskoprofilowkach w traktorze to zem nie słyszał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v