Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mamusiu🙆 Karol teraz będę się bał lodówkę otworzyć...żebyś czasem z niej nie wyskoczył😱🤭

4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Teściu 

Zgadza się numer telefonu?

Jesteś tam?

Pewnie chłop w sioku😉

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Czysta bez żadnych domieszek węgla szła przez retorte 🤔

Przez mojego pomysłu palnik rynnowy.Czysta,puki co nie ma takiego mrozu by trzeba było dopalacz włączać 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Ja palę owsem ale już mnie to wk***ia. Groszku 25kg. A owsa trzeba 100kg spalić. 

Nie potrzebuje kto kół do zgrabiarki siudemki?

Złe ustawienia.Na 300m2 40kg to max do -7-8.

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Dobrze, żeś tu przeniósł tę głupawą, z Twojej strony, dyskusję...więc pozwól, że Ci coś wyjaśnię...w d..ie mam czy to jest 1,5 czy 3...interesuje mnie ile z tego zostanie mi w portfelu...nie mam zamiaru się licytować z nikim na wysokość ceny. Już kiedyś pisałem, że każda mleczarnia płaci na miarę swoich możliwości. Jeśli ma mniejszy dochód, to mniej zapłaci. Gdy dochód wzrośnie, to i cenę podniesie. Moja mleczarnia, póki co, w moim odczuciu gra fair i mi odpowiada. Argumentów na to mam kilka. Natomiast Ty się kreujesz na arystokratę, któremu, przy ilości i wydajności zbliżonej do mojej, Polmlek płaci cenę niemal z Piątnicy, bo się zapewne obawia, żeby hrabia Radosław do tej Piątnicy nie przeszedł. A te Twoje zaczepki, że masz więcej to powodują jedynie to, że mi się Twój nick zaczyna kojarzyć z zapłakanym i zasmarkanym chłopcem z przedszkola...

Tak trochę patriotycznie. Ostatnio jeden gość wytykał ze łzami w oczach że ludzie nie chcą te 60gr taniej doic i dbać o zakład tylko uciekają do piatnicy. No jak tak można 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Tak trochę patriotycznie. Ostatnio jeden gość wytykał ze łzami w oczach że ludzie nie chcą te 60gr taniej doic i dbać o zakład tylko uciekają do piatnicy. No jak tak można 

co zrobisz… a może to poprostu bezradność?

Opublikowano

zaraz i Piątnica wyrowna, ale w dół. 

za wielu biorą, by dalej być towarem premium. 

Opublikowano
42 minuty temu, slawek74 napisał:

Tomek mus 🤭😉

tyko kask odrazu kup bo jak widać niektórym to szkodzi 😛

sławciu tobie to już ani nic nie zaszkodzi ani co gorsza i  nic nie pomoże 😂😂😂 

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Radek 

Chcesz jutro zdjęcie z czerwonym?

czym??

Opublikowano
23 minuty temu, stempos1980 napisał:

Czysta bez żadnych domieszek węgla szła przez retorte 🤔

A taki jest płomień 

IMG_20231127_160443_600.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Biorą ale koniec końców ciekawe czy więcej przerabiają niż w poprzednim roku 

małgonia buduje nową oborę a oddaje do piątnicy, u nas jeden z piątnicy stawia na 400 sztuk 

Opublikowano
29 minut temu, gregor1284 napisał:

Patriotycznie🤔...na ten moment, w moim rejonie, przy moich litrach, żadna mleczarnia nie płaci na tyle lepiej, żeby zmieniać. Raczej żadna nie płaci lepiej. Szwagier w Polmleku ma mniej, łowiczaki też, Turek to samo🤷

Opublikowano
46 minut temu, gregor1284 napisał:

Jak tylko dwa podmioty na rynku zostaną to już nie będzie gdzie uciekać. Może jedynie z krowami do rzeźni. Tak będzie, ale Wisły kijem nikt nie zawróci.  

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Jak tylko dwa podmioty na rynku zostaną to już nie będzie gdzie uciekać. Może jedynie z krowami do rzeźni. Tak będzie, ale Wisły kijem nikt nie zawróci.  

No jak się ziści co prezes ubojni mówił to te krowy do lasu wypuścisz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v