Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Gdyby było normalnie to kupiłbyś to za swoją gotówkę za te 75tys.

Ale że rozbudowano system drenażuspoleczenstwa to kupujesz wszystko 200% drożej niż wartość sprzętu i cieszysz się bo dostałeś realne 30 czy 40% zwrotu, płacąc i tak drożej niż to warte.

Do takiego absurdu doszła unia.

A potem zonk bo Rosja Ukraina chiny indie Argentyna Kanada czy Brazylia produkują taniej.

Teraz po zachłyśnięciu się dofinansowaniami na rozwój, będziesz występował po dofinansowania na likwidację. Bo tak to działa 

No i widzisz. Czemu taki człowiek jak Ty nie chce być w radzie powiatu czy gminy?

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Nie 

Kv, lemken, overum, Kuhn szukaj 

Czemu , a będzie coś tańszego dla mnie z tych firm 🤔 UG też mogę

Opublikowano
7 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Kuminiorz z Sandomierza 🤔🤔

Przyjmijmy ze się przewróciłem w błoto jak goniłem tego bażanta od Agresta co to się kaczką okazał 

8 minut temu, PRIMO napisał:

To w takim razie kto dla kogo jest?

My rolnicy dla izb czy czy raczej izby powinny być dla rolników?🤨

Tu nawet nie ma zależności czy przed wyborami czy po wyborach 😁

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale takie są obecnie warunki, nie interesuje mnie co by było gdyby... A dostałem 50% zwrotu bo jestem przed 40-tka ...

Ale co mam likwidować ?? truskawki, bób ??

Sąsiad już ostatni rok truskawki będzie miał 

Ukraina nie chce robić 

Jest jej dużo na rynku 

Zostawił tylko dlatego że sprzedaż bezpośrednia dobrze szła 

Ale jeszcze by lepiej wyszedł jakby kupił na giełdzie i sprzedał dla klientów 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Czemu , a będzie coś tańszego dla mnie z tych firm 🤔 UG też mogę

jaki budżet?

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
33 minuty temu, gregor1284 napisał:

Karol. Te dopłaty miały właśnie ludzi skłonić do tego żeby wapnowali a że kopalnia cenę podniosła? Ty byś nie podniósł?

To nie lepiej dać dopłaty do  edukacji samodzielnego myślenia?

Dostaniesz obiad to nie nauczysz się gotować.

Myślących karzemy, resztę nagradzamy.

Błędne koło - wapnowanie- efektywniejsze nawożenie- wzrost plonów- spadek ceny produktów- wyciągnięta łzpa po kolejne daj, daj..

Kto znał zależności związane z wapnowaniem ten uzyskiwał większe plony, i większy zysk, rozwijał się bez wyciągania łapy. Normalna ewolucja. Ale nie może być normalnie co unia na każdym kroku i w każdej dziedzinie udowadnia

Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

Cena zależy od popytu

Też zarobiłem

Rcw się zwróciło, i jeszcze na wapno zarobiło 

Czyli na tej spekulacji i Ty zarobiłeś, co tu narzekać. Cena wapna w górę to i Ty za wynajem w górę 

8 minut temu, PRIMO napisał:

Pod warunkiem że masz układy i układziki w agencyji.😛

Oj tam zaraz układy. Trzeba myśleć nieszablonowo 

7 minut temu, Karol6130 napisał:

Wiem o czym mowa, tyle że do tego potrzeba ludzi co nie będą korzystać, no i przede wszystkim pewnych 

A na dzielenie mało hektarów 

Tu i bez dzielenia małej ilości hektarów dało radę dużo ugrać 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ukraina nie chce robić 

Jest jej dużo na rynku 

A mi idzie bardzo dobrze, i dochody też bardzo dobre. Ale tylko deserowa, uprawa na przemysł nie ma najmniejszego sensu.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

No i widzisz. Czemu taki człowiek jak Ty nie chce być w radzie powiatu czy gminy?

Bo znam zasadę - nie potrafisz nie pchaj się na afisz

Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ukraina nie chce robić 

Jest jej dużo na rynku 

Mało pewny temat 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Mało pewny temat 

Tym bardziej w tym roku, ceny bardzo falowały ... O 16 na giełdzie po 8zl za kg a o 20-21 już potrafiło być 5zl/kg ...

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

To nie lepiej dać dopłaty do  edukacji samodzielnego myślenia?

Dostaniesz obiad to nie nauczysz się gotować.

Myślących karzemy, resztę nagradzamy.

Błędne koło - wapnowanie- efektywniejsze nawożenie- wzrost plonów- spadek ceny produktów- wyciągnięta łzpa po kolejne daj, daj..

Kto znał zależności związane z wapnowaniem ten uzyskiwał większe plony, i większy zysk, rozwijał się bez wyciągania łapy. Normalna ewolucja. Ale nie może być normalnie co unia na każdym kroku i w każdej dziedzinie udowadnia

Te samodzielne myślenie to choćbyś nie wiem jak dotował czy próbował byś nawet łopatą w puste łby nakładać próbował to ciężko coś osiągnąć. Nie po to społeczeństwo z każdej strony tumanione żeby samo myślało. Czy to przez kk czy przez tv, politykę a i przez szkoły 

Opublikowano

Poprostu kupiłem rozsiewacz 

Handlarz który go przywiózł pożyczył go, ogłosił do sprzedaży 

Poczym przywiózł go do mnie bo rozsiał swoje wapno i zdjął ogłoszenie 

A że sam wynajmuje to i podesłał mi klientów 

Powiedziałem że 500 od lódki, i zaczęli płacić

Nawet jak bym go kupił po wystawionej cenie handlarza 12500 to by się zwrócił z nawiązką 

Opublikowano
12 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale co mam likwidować ?? truskawki, bób ?? Zresztą to nie sad, że koparki potrzebne, wystarczy dobry agregat talerzowy ;)

Spokojnie... sięgaj gdzie wzrok nie sięga... I takie tam.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał:

Spokojnie... sięgaj gdzie wzrok nie sięga... I takie tam.

Sięgam, sięgam, mgr inż automatyk się przyda jak się rolnictwo skończy ;) jakoś na pewno będzie trzeba zautomatyzować produkcję żarcia w probówkach ;)

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Tym bardziej w tym roku, ceny bardzo falowały ... O 16 na giełdzie po 8zl za kg a o 20-21 już potrafiło być 5zl/kg ...

Ale i z jakością można się władować a jak w jakichś indywidualnych małych odbiorców się bawi to szybko może markę sobie zepsuć 

Opublikowano
52 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Ty serio? Już ohydniejszego mięsa nie jadłem. Smakuje jak nieboszczyk wykopany po dwutygodniowym leżakowaniu w grobie🤣

Króliki lubię, ale porównania nie mam bo nieboszczyków nie jadłem, ale widzę mamy tu znawcę kulinarnego w tym temacie.    xD

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale i z jakością można się władować a jak w jakichś indywidualnych małych odbiorców się bawi to szybko może markę sobie zepsuć 

Jeszcze trochę zostało stroicieli, co na wierzchu truskawka jak piłka pinkpongowa a na dole jak 5gr ... Dlatego nie warto tego robić, jak masz towar to masz kupca ...

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

Jest jeszcze inna - jak się wlazło między wrony, trzeba krakac tak jak one

Ja trochę z okoniowatych czy łososiowatych.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ty idź nie dla siebie, masz dzieci to idź dla dzieci 

Nie mam języka w gębie. Mam swoje przemyślenia a wyartykuować ich reszcie nie potrafię. 

Nie staję nikomu na odcisk, jak ktoś o coś zapyta staram się odpowiedzieć

Ale i  to że praktycznie nie istnieję, mało kto mnie zna i tak niektórym doskwiera. Po ostatnim zakupie dowiedziałem że jakiś psi pępek doopę mi obrabia. I to człowiek z funkcją społeczną...

I po co mnie się pchać by resztę życia spokoju nie zaznać

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Ale i  to że praktycznie nie istnieję, mało kto mnie zna i tak niektórym doskwiera. Po ostatnim zakupie dowiedziałem że jakiś psi pępek doopę mi obrabia. I to człowiek z funkcją społeczną...

I po co mnie się pchać by resztę życia spokoju nie zaznać

jakiś psikutas bez "S" ?

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

Króliki lubię, ale porównania nie mam bo nieboszczyków nie jadłem, ale widzę mamy tu znawcę kulinarnego w tym temacie.    xD

Nie no... nie jadłem. Takie skojarzenie samo się nasuwa przy konsumpcji... Szczur albo denat😂

Mietek a co myślisz o tym żeby zwrócić na siebie uwagę dziewczyny z hektarami?

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Jeszcze trochę zostało stroicieli, co na wierzchu truskawka jak piłka pinkpongowa a na dole jak 5gr ... Dlatego nie warto tego robić, jak masz towar to masz kupca ...

Z tego założenia i ja wychodzę. Małą łyżeczka też można się najeść 

Opublikowano
39 minut temu, Agrest napisał:

Gdyby było normalnie to kupiłbyś to za swoją gotówkę za te 75tys.

Ale że rozbudowano system drenażuspoleczenstwa to kupujesz wszystko 200% drożej niż wartość sprzętu i cieszysz się bo dostałeś realne 30 czy 40% zwrotu, płacąc i tak drożej niż to warte.

Do takiego absurdu doszła unia.

A potem zonk bo Rosja Ukraina chiny indie Argentyna Kanada czy Brazylia produkują taniej.

Teraz po zachłyśnięciu się dofinansowaniami na rozwój, będziesz występował po dofinansowania na likwidację. Bo tak to działa 

a to nie w holandi i dani są dopłaty do likwidacji krów? bo ska do nas jadą te wszystkie używane wygrodzenia?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v