Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiecie czemu waluty tak poleciały?

Dolar poniżej 4, funt poniżej 5zł.

Lokujecie coś w walucie?

Jakiś sposób na bezpieczne zakupy?

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Agrest napisał:

Zmiana władzy, nastroje do inwestowania w Polsce lepsze ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

To sobie zobacz od kiedy złotówka zaczęła się umacniać ... I do tego Glapa przestał szaleć z nieracjonalnym obniżaniem stóp ... Są nadzieje, że gospodarka będzie mniej centralnie sterowana a to zachęca do inwestowania w Polsce ...

Ale dobrze, że tanieje, sadzonki w Euro mam zamówione we wrześniu to już staniały 6,5% ;) 

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mogą być. Ja dopóki rosły brzozy u mnie to zawsze dawałem, zwłaszcza wiosną. 

Kurła, tyle zwierząt w domu, chyba by mnie szl*g trafił.

Kotek i królik. Chomika zżarł kot. Też mnie szlak trafia

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To sobie zobacz od kiedy złotówka zaczęła się umacniać ... I do tego Glapa przestał szaleć z nieracjonalnym obniżaniem stóp ... Są nadzieje, że gospodarka będzie mniej centralnie sterowana a to zachęca do inwestowania w Polsce ...

Ale dobrze, że tanieje, sadzonki w Euro mam zamówione we wrześniu to już staniały 6,5% ;) 

https://internetowykantor.pl/rynek-walut/komentarz-walutowy-z-dnia-20-11-2023/

Patrz, zapomniał o Tusku wspomnieć🤭

Opublikowano

Jeśli Tusk wprowadzi euro to czy to nie dobry moment na przewalutowanie części oszczędności?

Bo wiadomo że na przewalutowaniu nas wy***ie jak tylko potrafi najlepiej

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Lokujecie coś w walucie?

zapiąć pasy, siedzieć i obserwować. 

dopiero kolejka się rozpedza 🤭

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mf362 napisał:

Ludzie będą zapiepszqc za 500-600 euro najniższą krajowa . 

Wszystko zależy jakie będą ceny ... Wiesz, mogę zarabiać i 100 pesos, jeżeli chleb będzie za 1/100 tego pesos ... Bo nie ilość banknotów w portfelu jest ważna a ich wartość ... Ojciec kiedyś w milionach zarabiał, a na wielkie G go było za to stać ...

7 minut temu, Agrest napisał:

Jeśli Tusk wprowadzi euro to czy to nie dobry moment na przewalutowanie części oszczędności?

Zanim wprowadzi euro to się jeszcze zejdzie ... Porzeczka za rok za darmo będzie, to na życie będziesz z powrotem na złotówki wymieniał ...

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Lokujecie coś w walucie?

I ty narzekasz ze się  nic nie opłaca 🤣🤣🤣🤣 a dwa wydaje mi się że  @Tomasz0611 ma trochę racji 

• Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

5 minut temu, szymon09875 napisał:

Zależy skąd 🤭 Od Tomka jak dobrze pamiętam to na Łowicz i Bielawę jechałem 🤔

Jaka stara ? Ile ceni ? 

5 minut temu, Qwazi napisał:

W tym roku jest zacnie, jeśli chodzi o bilans🤦

Na perkinsie, czy DF-ie? I jaka moc?

https://www.olx.pl/d/oferta/manitou-mt-835-stan-idealny-CID757-IDVJFpd.html

36 minut temu, wojtal24 napisał:

to tamtendy jedzie się do Marka ?

Jak z pracy wracałem do domu to przez Zgierz do Marka i na Bielawy do Łowicza 

ale moc 🙆‍♂️

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Wszystko zależy jakie będą ceny ... Wiesz, mogę zarabiać i 100 pesos, jeżeli chleb będzie za 1/100 tego pesos ... Bo nie ilość banknotów w portfelu jest ważna a ich wartość ... Ojciec kiedyś w milionach zarabiał, a na wielkie G go było za to stać ...

Zanim wprowadzi euro to się jeszcze zejdzie ... Porzeczka za rok za darmo będzie, to na życie będziesz z powrotem na złotówki wymieniał ...

Mój tatuś dostawał w milionach... Za milion tankował tarpana. 

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie tak ;) Bo nie ważne są cyfry na koncie, tylko ile za to można kupić ... Ojciec do tej pory trzyma kwit z pracy na którym ma pensję 7.200.000 xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v