Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał:

Nie kuś🤭

Ostatnio analizuję co by zmienić bo bryndza się robi . Owoce zmarzły zarobiły na koszty i słoninę do chleba. Zboże fajny plon ale za mało i za tanio by o doganianiu innych myśleć.  

Fotovoltaika, żwirownia 🤔

59 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki taki kojec oddałem do użytku , może być 🤔

IMG_20231120_095136_891_HDR.jpg

Aż pieseł się zestarzał w oczekiwaniu 🤭

U mnie dzisiaj nastąpiła realizacja inwestycji. 

Bez kredytu się udało bo stary za 800 sprzedałem 🤭

IMG_20231120_131109_3.jpg

Edytowane przez pedro2
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

znowu pada- juz mozna startowac ryz ozimy albo przewodkowy siac. tylko zaby wyploszyc zeby ochorna zwierzat sie nie przyczepila..

26 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tak 

Co źle 🤔

normy unijne kojec spelnia ????

to znaczy ze juz zostaniesz starym kawalerem , stare panny kupuja sobie koty..

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

kota uwięził 🙆‍♂️🤦🤭

Qwazi napisał:

8 minut temu, slawek74 napisał:

nie bądź taki skromny 😛😜

Oj tam oj tam...

Lepi powiedz, czy już żeś kukurydzę zamówił, a jeśli tak to po ile?

nic nie zamawiałem 🤷‍♂️

Opublikowano
53 minuty temu, pedro2 napisał:

Fotovoltaika, żwirownia 🤔

Aż pieseł się zestarzał w oczekiwaniu 🤭

U mnie dzisiaj nastąpiła realizacja inwestycji. 

Bez kredytu się udało bo stary za 800 sprzedałem 🤭

IMG_20231120_131109_3.jpg

Rolnictwo 4.0 pewno. 

Już o pv brzydko piszą. Kumpla teść myślał na tym zarabiać. Udumało się staremu kretynowi że elektrownia mu będzie płacić za to co wyprodukuje to przestał oglądać tv, wszystko co elektryczne sankcje na używanie, czajnik elektryczny wyrzucił i produkował 

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, krilan06 napisał:

No źle, źle, pies ma ogłuchnąć?

Eee tam 

23 minuty temu, Leszy napisał:

Ty jednak staranny jesteś, jak już coś robisz. 😉

U mnie nie może być lipy

10 minut temu, malaczarna napisał:

Malutki

pies czy kojec 🤔

Opublikowano

Kurła, firma to firma. Nie trzeba dzwonić się dopominać i cyk,zajeżdża jakiś samochód a to hydrauliki. Dzwoniłem 25 października i zapomniał młody😀 no ale ważne że dzisiaj są kiedy w domu jestem. Prace czas start. Już tylko będzie trzeba kupić osprzęt i można działać dalej. @Strongman już nie musisz przyjeżdżać🤭

Opublikowano

Trzeba wjazd na gospodarstwo koniecznie zrobić. Krowy odebrać i byki, bo pewnie głodzone.....

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Czy ktoś tu się znęca nad zwierzętami? @Leszy chyba musimy interweniować 

Opublikowano
Agrest napisał:

8 minut temu, wojtal24 napisał:

używasz preparatów z nanosrebrem u siebie w gospodarstwie ?

Raz kiedyś po gradzie w dojrzałej wiśni zastosowałem i do dezynfekcji sadzonek przed ukorzdnianiem  , oraz w oprysku po tychrze sadzonkach. Jeszcze ze 2l huwasan gdzieś leży

pytam bo dzis zadzwonił jakiś pH i mi pół godziny pierol.ł o tym nanosrebrze i że to do tego i tego i że wszystko tym można pryskac i owoce i warzywa i pytam go czy qq można pryskac on że tak jak w monokulturze uprawiana I się nakręca a ja go się pytam czy jak opryskam tym srebrem to czy mokra sprzedam po 1tys zl/t a on mówi że na to nie działa więc mu podziękowałem

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

a posadzki nie ma ?

malaczarna napisał:

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Malutki

mój pies by miał się ciężko w nim obrócić ale po za tym @aktywnyrolnik7245 dobra robota

gregor1284 napisał:

Jak głodzone To i bite pewno. 

Patrzta to. Chłopaki się machnęli nie e ta stronę czy jednak realny przebieg?

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a6-webasto-bang-olufsen-aktywny-tempomat-s-line-asystent-pasa-ruchu-ID6FZZLS.html

dziadu pewnie od bezdomnego z Torunia takiego dostaniesz 😆😆😆😆

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

właśnie ma ktoś oprócz ryśka to fotowoltaike bo może i też trzeba będzie w nią zainwestować 😛

Na fotowoltaike już za późno, trzeba było robić jak stare zasady były ...

• Like 2
Opublikowano
41 minut temu, malaczarna napisał:

I pies i kojec

6m2 

30 minut temu, wojtal24 napisał:

a posadzki nie ma ?

mój pies by miał się ciężko w nim obrócić ale po za tym @aktywnyrolnik7245 dobra robota

Jak nie ma 🤔

Opublikowano
31 minut temu, wojtal24 napisał:

a posadzki nie ma ?

A na co mi taka skarbonka? To już się najeździło 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v