Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

700zl za sucha kukurydzę to dobra cena? Ziarenko drobnawe ale to do pieca więc bez znaczenia.Znajomy mi oferuje a nie chce wyjść na krwiopijce

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
12 minut temu, Baks00 napisał:

Nie każdy znajdzie tam coś dla siebie,a mi pasuje wszystko 🤷🤦

Okres godowy- jestem pod ochroną 

Wiem doskonale że jednak byś nawet o tym nie pomyślał tylko byś chciał chłopa wyjaśnić. 

Opublikowano
jahooo napisał:

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Nie chciałem być nachalny 

Do tego jeszcze nam bardzo daleko. 

Aczkolwiek wyrejestrować pojazd przez internet już można 

To jest tylko opór tępych urzędniczych łbów, a nie brak możliwości techniczno-organizacyjnych

to jest kasa dla państwa wymiana tablic wymiana dowodu nalepki na szybę na tym zarabia państwo

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Baks00 napisał:

🤔🤭😉

Oj króliczek 

26 minut temu, wojtal24 napisał:

to jest kasa dla państwa wymiana tablic wymiana dowodu nalepki na szybę na tym zarabia państwo

Na szybę już nie ma, całe szczęście 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Nie mondra wspominać 

O co chodzi z tym powiedzeniem?

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

jestem zdania, że blachy od samego początku, jak weszły białe, nowe - powinny być na całe życie auta, a aktualizacja danych właściciela powinna się odbywac w max 15 minut, a nowy DR powinien po prostu przyjść kurierem w cenie przesyłki. To całe "rejestrowanie" to tylko wyciąganie kasy przez starostwa

Inna sprawa, że taki punkt  powinien być w każdej gminie i załatwianie od ręki, a nie walka o numerki

Obecnie powinno wyglądać to tak , że przez EPUAP zgłaszasz sprzedaż i po tygodniu max przychodzi ci kurierem nowy DR

Ewentualnie osobiście to tylko wymiana uszkodzonych czy skradzionych tablic i pierwsza rejestracja w kraju - chociaż tu też mają dane ewelktronicznie z większości państw UE, osobiście to tylko odbiór tablic i tyle

Od nowego roku znowu zmieniają przepisy, już nie będzie możliwości zgłoszenia nabycia bez konieczności jego rejestracji. Trochę to namiesza w przypadku zakupu pojazdów  uszkodzonych i bez aktualnego przeglądu

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

wymiana dowodu

mnie też to czeka bo się skończyły miejsca na pieczątki 

1 godzinę temu, jahooo napisał:

To całe "rejestrowanie" to tylko wyciąganie kasy przez starostwa

żeby jeszcze stare blachy trafiały na ewentualne prostowanie i ponowne tłoczenie tych samych liczb co były i do nowego właściciela co by deko taniej było to tak 

Opublikowano
konteno napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

wymiana dowodu

nie musisz wymieniać może jeździć z zaświadczeniem a policja w CPIKu sprawdzi

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

żeby jeszcze stare blachy trafiały na ewentualne prostowanie i ponowne tłoczenie tych samych liczb co były i do nowego właściciela co by deko taniej było to tak 

Ty myślisz że to byłoby taniej ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v