Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

zagona też ma

A o tym to już nie wiedziałem że ma. 🙆‍♂️

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@PRIMO włącz sobie agropierdoły i wyluzuj 

Sam se oglądaj te prawdomówne pierdoły. 🤪

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz już to widzę jak się toczysz w błocie  z belą sianokiszonki ...

A o to jak sprawuje się w błocie czydziestka to trzeba @Bananek pytać ostatnio dobrą fotę wklejał. 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz już to widzę jak się toczysz w błocie  z belą sianokiszonki ...

Nie było to w błocie. Ale w błocie to i ciągniki z napędami mają problemy. Musisz kiedyś do mnie zawitać, to sam się przekonasz. Nie mam zwyczaju pisać głupot nie żartując 

Opublikowano

Wolę bez. 

Ale na motor kupiłem, bo jak w tamtym sezonie jakiś duuuuży robal mi się rozdupcył na dłoni, to stwierdziłem że to się przyda...😄

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

3 minuty temu, Qwazi napisał:

Marcin, a jak Ty liczysz tę dochodowość?

Zysku tyle co w pysku 😛

Marcin kiedy Ty masz urodziny? to zrzucimy Ci się na zeszyt w kratkę długopis i kalkulator I od tego zacznij inwestycje w gospodarstwo. I pytanie czy ta ziemia i gospodarstwo prawnie należy już do Ciebie?

Qwazi napisał:

Czegoś nie bardzo rozumiem. Masz 12 ha łąk, rozglądasz się za mułem z ciężkiej serii ursusa, a nie poprawiasz szybkości i jakości zbioru trawy. Wydaje mi się, że odpuszczając sobie zakup takiego ciągnika, a kupując przetrząsarko i zagrabiarkę o rozsądnych wydajnościach zyskasz dużo więcej. A ciągniki, które masz sobie z tymi maszynami poradzą. A to trawę zbiera się trzy razy w roku. Niektórzy więcej 

Tobie to powinni pomnik postawic za cierpliwość do tego gościa albo przynajmniej medal dac😁😁😁

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, MonteChristo napisał:

chłopie nowy brutto tyle kosztuje

No to by oznaczało że klient wali cenę z kosmosu bo sprzedać nie chce🤭🤭🤭

50 minut temu, bratrolnika napisał:

w sumie to dobrze napisał, bo napisał 1/2 1/3, czyli w czystym rozrachunku wychodzi 1/6, mówiłeś że za 2812 coś koło 30, a że ten nowy 180, to wychodzi jak w mordę strzelił

panie, u nas jakby nie liczyć c-330 i c-360 (przed 27 grudnia zeszłego roku), to wychodzi na to że tylko mój esiok został🤣

O innym mowa.

39 minut temu, PRIMO napisał:

Sławek ma w obrocie a ty o zagonie. 🤦‍♂️

No ma i zagona z 2012, nieużywany od 2019

Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Długo nie popracował. 

Bo kupiłem ciągnik i obrotówkę.

Pierwsze lemiesze tylko dłuta pogubiłem po przekręceniu - nie zmieniłem śrub🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

A posłużyły by na kolejne 100ha

Opublikowano
27 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Ale na motor kupiłem, bo jak w tamtym sezonie jakiś duuuuży robal mi się rozdupcył na dłoni, to stwierdziłem że to się przyda...😄

jak ci kiedy przy 160 bąk zapierdzieli w palec to nie wiadomo czy jego rozjebało czy ci kość pękła

• Sad 1
Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

jak ci kiedy przy 160 bąk zapierdzieli w palec to nie wiadomo czy jego rozjebało czy ci kość pękła

Bąka to puści ze strachu przy takiej prędkości

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

no weź, 160 to dopiero początek czwartego biegu z sześciu dostępnych

Nie wiem nie znam się ja na rowerze takich prędkości nie osiągam 😊

3 minuty temu, hubertb napisał:

Tak się wychodzi na chytrości 😜 

Chytry dwa razy traci mówiłem dziadkowi jak robił remont swojej c-360 na najtańszych częściach co 2 lata

Opublikowano
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jakie ciągniki ?

Karolu ja nie gonie do przodu , zresztą kiedy ja bym to spłacił 

Marcin 20 lat wstecz miałem  tylko ciapka i chęć siłe widły i taczki oraz żonę która że mną pracowała i mnie wspierała, może nie dorobiłem się milionów ale na spokojne życie wystarcza 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Łolek napisał:

Marcin 20 lat wstecz miałem  tylko ciapka i chęć siłe widły i taczki oraz żonę która że mną pracowała i mnie wspierała, może nie dorobiłem się milionów ale na spokojne życie wystarcza 

Ale nie pozwoliłeś sobie powiesić kija nad głową, a Marcin raczej tak

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

Marcin kiedy Ty masz urodziny? to zrzucimy Ci się na zeszyt w kratkę długopis i kalkulator I od tego zacznij inwestycje w gospodarstwo. I pytanie czy ta ziemia i gospodarstwo prawnie należy już do Ciebie?

Tobie to powinni pomnik postawic za cierpliwość do tego gościa albo przynajmniej medal dac😁😁😁

Pewnie jest właścicielem, ale bez swobody decyzji. Nawet jeśli policzy i jakieś sensowne decyzje podejmie, to, uważam, zabraknie zgody na wprowadzenie tego w życie. A ta zgoda i swoboda raczej nie zależy od tej dziewczyny. Ja ( i nie tylko ) staram się podzielić tym, co przerobiłem na własnym tyłku. Tyle, że mnie nikt nigdy nie ograniczał i za pysk nie trzymał. Na pierwszym miejscu to Marcin powinien uderzyć pięścią w stół i zaczął gospodarzyć, bo czas mu ucieka a sytuację podobne do jego sytuacji rzadko kończą się dobrze dla gospodarstwa

Edytowane przez Qwazi
  • Like 6
Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

A jak mi wyjdzie że będe musiał dołożyć 🤔 lepiej nie liczyć 

27 minut temu, Łolek napisał:

20 lat do tyłu było łatwiej , paliwo tanie , nawozy tanie , i żadna Unia nie wpieprzała się do gospodarzenia 

Opublikowano

nie było łatwiej. jeszcze mniej zostawało. 

siuntka popegeerowska to była inwestycja, albo kostka od helmuta z krzaków 

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

nie było łatwiej. jeszcze mniej zostawało. 

siuntka popegeerowska to była inwestycja, albo kostka od helmuta z krzaków 

A teraz rozsiewacz czy pług od helmuta z krzaków nie jest, był jeden taki co się takimi maszynami podziurawionymi podniecał i pluł na polskie

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A jak mi wyjdzie że będe musiał dołożyć 🤔 lepiej nie liczyć 

20 lat do tyłu było łatwiej , paliwo tanie , nawozy tanie , i żadna Unia nie wpieprzała się do gospodarzenia 

Nie pisz o czymś, o czym nie masz wiedzy. Najpierw policz i zapytaj takich co 20 lat temu już gospodarzyli. Podliczyłeś sobie dwa ostatnie lata?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v