Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiesz co ostatnie zmiany zrobiły? 

Pieszy lezie jak łoś.  Nie ważne czy 20m czy 5m przed autem . Nawet nie ma dla niego znaczenia że w deszczu lezie 5m przed 40tonowym pojazdem. Bo ma pierwszeństwo

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Nie czytałem artykułu, ale samo zaświecenie światła będzie sygnałem dla pieszego do wejścia na pasy. Będzie to zachętą i uśpienie zasady ograniczonego zaufania. No bo przecież się świeci to wyhamuje.

O i nawet słusznie oceniłem. Tylkk zachęci go i pozbawi myślenia

Właśnie kiedyś tego uczyli, i jeszcze nawiązanie kontaktu wzrokowego z pieszym.

2 minuty temu, Desperado napisał:

A ilu jest takich że stoi bo się boi czy samochód hamuje, kiwaj mu z daleka że ma wchodzić.

No i mądrze, ma wejść aż się zatrzymasz.

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

Nie no Elżbieta witek to się wstydzę albo Anna Grodzka a czy ona się dostała? 

Ta pierwsza to choć dla oka przyjemna , a to drugie to zdjęcie na szafce postawić i dzieci cukierków nie ruszą 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, toooomaszewski napisał:

Właśnie kiedyś tego uczyli, i jeszcze nawiązanie kontaktu wzrokowego z pieszym.

No i mądrze, ma wejść aż się zatrzymasz.

To ty masz się zatrzymać, jak on wejdzie.

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

To ty masz się zatrzymać, jak on wejdzie.

Tak jest w nowych przepisach, ale to w odwołaniu do przytoczonej przez Ciebie sytuacji. Pieszy się nie boi tylko mądry i ma ograniczone zaufanie, pomimo, że przepis mu pozwala.

Opublikowano

Na słowacji i w czeczach są jeszcze bardziej poyebani i nerwowi jak w polsce 😅 dlaczego nie możemy iść krok do przodu i kultura jazdy nie może wychodzić od nas samych jak jest np u niemca. Teren zabudowany 50, ograniczenie 70 to 70, zakaz wyprzedzania, ciągła linia...

I ciągłe siedzenie na zderzaku.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

40 minut temu, wojtal24 napisał:

myślałem że może w Płocku będziesz w siedzibie firmy😆😆😆 bo mam nie daleko do Plocka

Do Płocka to może będziemy jeździć na szkolenia jak już będzie nowa władza i może wkoncu będziemy mieć z nimi umowę

budynek zarządu jest w Warszawie a tu w Płocku dzieje się co chwila jakiś wypadek a łuna z kominów taka jak by się pół Płocka jaralo

malaczarna napisał:

31 minut temu, Baks00 napisał:

Pani kochana,był taki co i 50 wycenił

Ogólnie też parę robót wcześniej mu podeslalem 

Rozeznanie zawsze robię nigdy nie biorę najtańszego ani najdroższego. Za tyle to mi nikt nie chciał robić. Koledzy z pracy się śmieli że z moim zacięciem to i sama ocieple

kolega @agrest miał chyba dobra i tania ekipę coś się chwalił czy jakiegoś chlopaka co sam ogarniał

Opublikowano
12 minut temu, toooomaszewski napisał:

Na słowacji i w czeczach są jeszcze bardziej poyebani i nerwowi jak w polsce 😅 dlaczego nie możemy iść krok do przodu i kultura jazdy nie może wychodzić od nas samych jak jest np u niemca. Teren zabudowany 50, ograniczenie 70 to 70, zakaz wyprzedzania, ciągła linia...

I ciągłe siedzenie na zderzaku.

No w Czechach dużo gorsza trzoda niż u nas... Bez powodu tyle fotoradarów tam nie stoi.

Opublikowano
malaczarna napisał:

4 minuty temu, Łolek napisał:

Jak wszyscy tam obecni też nic nie zmienią to tylko czcze gadki , takie parytety w lewicy a na głównych stanowiskach faceci 

A w całym tym towarzystwie wszyscy po 65 roku powinni mieć zakaz kandydowania, 

Nie no Elżbieta witek to się wstydzę albo Anna Grodzka a czy ona się dostała? 

to nie jest Anna to jest Tomasz Grodzki 😆😆😆😆

superfarmer02 napisał:

29 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jak będę jechał do Darka to żebym do Sochaczewa nie zajechał żeby mnie jacy hooligani nie zatrzymali,gdzieś za Orlenem na trasie chyba muszę skręcić

Od Łowicza będziesz jechał? Bo od mojej strony żadnego Orlenu przy trasie nie ma 

a Ty tam od strony tych leśnych bombiarzy ?

Opublikowano

Ten zielony odblask na przodzie ,może być ułatwienie przy osądzeniu, przy zdjęciach z fotoradaru ,ale jak i ktoś ci na tyłek najeżdża ,to przynajmniej wiesz że ma kopyto na pedale hamulca . A pieszym memejom  to najlepiej wtedy odgłos  ,,Batorego'' . Stoi osrany ,ale żywy .😐

Bo pieszy jak jest kierowcą ,nie wylezie 

Opublikowano

tak trzydzieści kilka lat wstecz ,podjeżdżałem etz pod pieszego ,takiego co wylazł ,i po tylnich hamulcach . Jak to zaspiewalo ,to pewnie już szedł gacie zmieniać . Aż pewnego razu mnie zarzuciło , i o mało ja nie musiałem z portek wyjśc . Od tej pory u mnie były zdrowsze opony były ,a i piesi mniej klęli .

• Haha 1
Opublikowano

Zimówki 235/55r17 

Jakiś konkretny model ktoś poleca?

Na serwiszch typu opondo I inne będzie taniej jak w sklepie czy to samo?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Zimówki 235/55r17 

Wszystkie dobre, ale jak lubisz komfort to szukaj premium, żeby były ciche. Brałem teraz na oponeo 18cali good year wielosezon to 2450 za 4 sztuki. 10 tyś rocznie na auto nie widzę potrzeby zmiany lato/zima w moich warunkach.

Nokiany wielosezon mam w drugim aucie, to wyją.

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał:

No w Czechach dużo gorsza trzoda niż u nas... Bez powodu tyle fotoradarów tam nie stoi.

Zaraz i u nas wejdzie moda na fotoradary, oczywiście w imię poprawy bezpieczeństwa. Wystarczy przypomnieć sobie, co było przed 2015, każda straż miejska czy gminna wystawiała, kosze albo inne kamuflaże, a jak nie miała swoich, to wynajmowała od prywatnych firm i trzepali kasiorę. Dziwnym przypadkiem, zmniejszyła się zarówno ilość fotoradarów jak i liczba wypadków śmiertelnych. Przeciwnikiem ujarzmiania niektórych kierowców też nie jestem, mieszkam przy DW i widzę co niektóre osobniki odwalają

• Like 3
Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Zimówki 235/55r17 

chłopie mam takie po jednym sezonie do sprzedania 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v