Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

u was tez ciezko sie doprosic naprawy ?

Nie wiem jak z autami, umówiłem się na przyszły czwartek na typowy "przegląd" - oleje, filtry i wszystko co potrzeba, czyli pewnie mają sporo roboty skoro dopiero taki termin. Z traktorami problem - nie ma kto robić. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Przez telefon? no się nie dziwię. 1000 róż bym kupił i rzucił jej do nóg jakby mi na niej zależało, musiałaby "pęknąć".    :P tylko trzeba chcieć  :P  zainwestować w szczęście.   :D

2000 bym kupił ale jak nie chce mnie widzieć  . Tu nie chodzi o to że ja nie chcę "zainwestować"

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Zależy, jak w poniedziałek/wtorek coś się stanie, to jak są potrzebne części to do końca tygodnia zrobione auto do odbioru, jak pod koniec tygodnia coś się stanie, to dopiero z początku następnego tygodnia naprawi.

Rzeczy eksploatacyjne typu hamulce to w jeden dzień, kilka dni wcześniej telefon, rano podstawiam samochód, wieczorem odbieram zrobiony.

W motocyklu rozrząd i regulację zaworów mi 3 tygodnie robili, ale i tak miałem to w 4 literach bo to w styczniu oddałem do zrobienia, więc warunków do jazdy i tak nie było ;) 

poza klimą i zbieżnością w autach, wszystkie naprawy w swoich sprzętach robię sam , bo wszędzie kolejki a i robota zwykle na odpier....

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Właśnie, powtarzam już któryś już raz, że Marcin wszystkiego nam nie powiedział, raczej on zawinił.

Nie ma żadnej innej przyczyny, tyko moja opieszałość jeśli tak mogę to nazwać , tym bardziej że już mi przypominała żebym coś zrobił 🤷 a ja przeciągałem 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

2000 bym kupił ale jak nie chce mnie widzieć  . Tu nie chodzi o to że ja nie chcę "zainwestować"

możesz jej wspomnieć, że facet i po 40 może założyć rodzinę, a kobiecie zostanie już tylko kot w tym wieku

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jahooo napisał:

poza klimą i zbieżnością w autach, wszystkie naprawy w swoich sprzętach robię sam , bo wszędzie kolejki a i robota zwykle na odpier....

Ja rozrządu czy zaworów nigdy nie dotykałem, nie za bardzo wiem co i jak, a za wiele do stracenia aby się uczyć. W aucie wiele rzeczy znowu na lewarku ciężko zrobić, przydałby się podnośnik. Zawieszenia np na kanale nie zrobię, a mam się szarpać to zapłacę. Mechanik ma znowu rabaty na części i tak naprawdę niewiele drożej wychodzi ... W motocyklu magneto czy olej w lagach sam robiłem, ale zawory czy rozrząd to nie tematy dla mnie ...

W ciągnikach jak miałem zawory do wyregulowania, to odkryłem pokrywy w wszystkich 3 Ursusach, mechanik podjechał po robocie, wyregulował we wszystkich 3 gratach za 150zł ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Moim zdaniem to bardziej niż pewne...staram się nie wchodzić w szczegóły, bo to jest jego osobista sprawa, a nakierować go na to...

No przecież nie ukrywam że moja wina i zlekceważyłem jej uwagi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ja rozrządu czy zaworów nigdy nie dotykałem, nie za bardzo wiem co i jak, a za wiele do stracenia aby się uczyć. W aucie wiele rzeczy znowu na lewarku ciężko zrobić, przydałby się podnośnik. Zawieszenia np na kanale nie zrobię, a mam się szarpać to zapłacę. Mechanik ma znowu rabaty na części i tak naprawdę niewiele drożej wychodzi ... W motocyklu magneto czy olej w lagach sam robiłem, ale zawory czy rozrząd to nie tematy dla mnie ...

mam rabaty na części w sklepach, wielu internetowych też, bo od lat tam kupuję

nie chodzi o  ceny, tylko nie uśmiecha mi się czekać ze stukającym przegubem czy klockami tydzień, jak auto potrzebne codziennie

Opublikowano
32 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

A to bardzo rzadko spożywam. Ogólnie ciężko dostać u nas w firmowych sklepach, trzeba po prostu trafić żeby akurat była a w marketach mięsa nie kupuje to nawet nie wiem czy mają. Aczkolwiek wołowinę bardzo lubię, wolę od wieprzowiny.

Sklepowa z pewnych względów mnie odrzuca 

20 minut temu, Karol6130 napisał:

Uj wie czy nie z sołtysowych 

Jadłem w mieście powiatowym

Wszystko możliwe. Razem ponad 20 sztuk tam wylądowało 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Zależy, jak w poniedziałek/wtorek coś się stanie, to jak są potrzebne części to do końca tygodnia zrobione auto do odbioru, jak pod koniec tygodnia coś się stanie, to dopiero z początku następnego tygodnia naprawi.

Rzeczy eksploatacyjne typu hamulce to w jeden dzień, kilka dni wcześniej telefon, rano podstawiam samochód, wieczorem odbieram zrobiony. ;) 

Kto ci naprawia???

Opublikowano
2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

To co żeś nabroił, że aż tak na łostro poszło?

No nic strasznego chyba 🤔 , w zasadzie to dlatego że nic nie zrobiłem 🤷

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Kto ci naprawia???

Zależy co jest do roboty ;) Mechaniczne rzeczy u Marka na Cyprianach robię, elektronikę to odsyła do Gasika, a serwisy filtrowo-olejowe we własnym garażu ;) 

Jak robiłem "serwis" DPF, to Marek go "wyserwisował" a Gasik wgrał oprogramowanie ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
50 minut temu, szymon09875 napisał:

Pasek strzelił 

Nie nie. Prędzej jakie upg ale to już niech się martwią w Kazachstanie 

49 minut temu, Sylwekx25 napisał:

A za co kupi jak łon dziod? 🙄🤭

O tym Januszu mówię 🤭

Ototo. A jeszcze bez haka? To nie funkcjonalne, jak ja skuter nad wodę zawiozę 

Opublikowano
19 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No zrobiłem bo rozmowa i ustawić wszystko i wszystkich w domu było łatwiej niż teraz udowodnić że zrobiłem to dla nas 🤷

Bo to łatwe nie będzie...a wręcz bardzoooo trudne...

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Kiedyś też miałem marzenie ;) Myślałem o nim wcześniej, ale jak się wziąłem za spełnianie, to w 2 miesiące zrobiłem prawko A , kupiłem ciuch i kupiłem motocykl, a nie łaziłem przez rok po forach i się pytałem czy ten dobry, czy ten fajny.  Przerzuciłem OLX w moim budżecie, zdefiniowałem co mi się podoba, 2 tygodnie obserwowania ogłoszeń i maszyna stała na podwórku ... Rzadko tu zaglądam, ale nad głupią kosiarką do trawy on już chyba pół roku się zastanawia ...

Tym swoim marzeniem i zastanawianiem się, rozczulaniem nad sobą to przegapi całe życie ...

Dobrze że Tobie się udało 😛

Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No przecież nie ukrywam że moja wina i zlekceważyłem jej uwagi

Zgadza się, ale szczegółów nie piszesz...i dobrze...ja szanuję...nie ma takiej potrzeby...

No i przyznałeś to, jak zostałeś lekko przyciśnięty🤷...

Opublikowano
31 minut temu, jacus napisał:

corka dzsiaj hamburgery smazyla.

gdzie takie mlode do zwiazku ?? toz to dzieci mentalnie.

to po twojej merlin widac ze rzadko uzywana ??

moje tez, juz 2 tygodnie temu ale machanik wali  w wuja..

u was tez ciezko sie doprosic naprawy ?  5 mechanikow w kolo i kazdy zarobiony..

Na odwrót właśnie. Stwierdziła że schudła i chyba muszę jej dokuczać 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Panowie i Panie producenci wołowiny i Wy producenci mleka jak często spożywacie?

IMG20231026185816.jpg

Nigdy . Znaczy w tym roku kupiłem i zjadłem pierwszego burgera z wołowiną i chyba ostatniego 😐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v