Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale jak to tak byki trzymać na dworze 🤔 na deszczu i śniegu ?

Normalnie...dobry hodowca nawet nie powinien się nad tym zastanawiać 🤷...

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła, alem się w gościach objadł. Jeszcze do tego spożył. Fajny dzień, mogłoby mniej wiać bo na piechotę chłodnawo maszerować.

Jak stara baba w gościach czy stara baba na weselu?

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

no trza się chyba brać i jechać na wybory 😛 bierzeta te karty na referendum?

Oczywiście , referendum to obowiązek 

5 minut temu, Qwazi napisał:

Normalnie...dobry hodowca nawet nie powinien się nad tym zastanawiać 🤷...

Ja nie jestem dobry ... To się pytam ,  nie będą łapać zapalenia płuc w zimie 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No coś Ty...bydło nie lubi wysokiej temperatury, nie niskiej...fizjologiczna temperatura ciała krowy jest wyższa niż człowieka...nie można kierować się ludzkim odczuciem temperatury w hodowli...

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale jak to tak byki trzymać na dworze 🤔 na deszczu i śniegu ?

Ciężko, chyba że małego cielaka to jeszcze się utrzyma ale te większe już lepiej ogrodzić lub uwiązać.

12 minut temu, radekz200 napisał:

Nie i wyraźnie długopisem kazałem napisać że nie wziąłem 

• Like 3
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Nie i wyraźnie długopisem kazałem napisać że nie wziąłem 

Dlaczego ? Możesz to wytłumaczyć 

Opublikowano
16 minut temu, radekz200 napisał:

Tylko nie do domu. Jednego gościa ponoć policja zatrzymała, bo chciał karty wynieść.... 

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ciężko, chyba że małego cielaka to jeszcze się utrzyma ale te większe już lepiej ogrodzić lub uwiązać.

No tak...zapomniałem, żeby być szczególarzem...Marcin trzymanie na dworze nie oznacza wywalenia bydła w świat...trzeba by jakie ogrodzenie zrobić🤷...

I wierz mi...sztuki trzymane bez uwięzi zachowują się zupełnie inaczej jak te z łańcucha...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

No tak...zapomniałem, żeby być szczególarzem...Marcin trzymanie na dworze nie oznacza wywalenia bydła w świat...trzeba by jakie ogrodzenie zrobić🤷...

I wierz mi...sztuki trzymane bez uwięzi zachowują się zupełnie inaczej jak te z łańcucha...

Bez uwięzi tak ,sam mam w kojcach tak do 10 -12:miesięcy , tylko problem z wyrzycaniem gnoju . Co nie zmienia faktu że ściany i dach muszą być

Opublikowano
14 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nieeee

Cielęta w przeważającej większości rodzą mi się zimą na dworze i jeszcze żaden z moich nie zdechł na zapalenie płuc czy inne powikłania 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, leszek1000 napisał:

Może pytania są śmieszne,ale moim zdaniem warto głosować w referendum 

chyba tylko po to by przyklasnąć kilku mało istotnym decyzjom dotychczasowej władzy spośród wielu spraw które zostały przegłosowane przez nich na ich korzyść na przekór obywatelom 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bez uwięzi tak ,sam mam w kojcach tak do 10 -12:miesięcy , tylko problem z wyrzycaniem gnoju . Co nie zmienia faktu że ściany i dach muszą być

Młodzież też mam pod wiatą...żadnego kłopotu z gnojem. Krowy w ubiegłym roku przez 10 miesięcy w oborze tylko na czas udoju. W tym roku myślę, że już przez 12. Porody na dworze to norma. Dach i ściany to są potrzebne co najwyżej do tego, żeby w paszę nie napadało 

Opublikowano
5 minut temu, Leszy napisał:

Tak durnych pytań to dawno nie widziałem....  Co by tam niby wybrać? Lepiej nie tykać g..... 

Durne czy nie , ale chyba odpowiedzieć tak lub nie możesz, skoro udzielasz się na lewo i prawo to raczej masz wyrobione zdaniem na te tematy z referendum 🤔

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Nieeee

Cielęta w przeważającej większości rodzą mi się zimą na dworze i jeszcze żaden z moich nie zdechł na zapalenie płuc czy inne powikłania 

Amen...

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Durne czy nie , ale chyba odpowiedzieć tak lub nie możesz,

Jak bym Ci zadał pytanie, czy przestałeś gwałcić sąsiadkę, to mógłbyś odpowiedzieć, tak lub nie? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v