Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Czekam aż opieńki się pojawią,  ale trochę sucho w lesie.

u Ryśka może trochę mokrzej , trochę więcej szlaufa i wode zamiast do somsiada to do lasu powinien pompować

Dnia 6.10.2023 o 10:09, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Witajcie

Tak teraz pora na jaką Ukrainkę

nowe Białorusinki zatrudnili u nas , d*pa prawie jak w ciemnoszyjach ale piękne duże brązowe oczy robią robote że na reszte już się nie patrzy.

Dnia 6.10.2023 o 19:49, Chłoporobotnik napisał:

To żyj bez sensu, na przekór wszystkim, tak jak ja.

i ja 

Opublikowano
Łolek napisał:

9 minut temu, Qwazi napisał:

Marcin, jeśli Ty zrzucasz winę na krowy, to ja twierdzę, że nie wyciągnąłeś żadnych wniosków i niczego nie poprawisz🤷...

Etam ironicznie...świat jest piękny i trzeba to dostrzegać...

Świat jest piękny ale większość ludzi ujowatych 

niestety... zepsuci bym nazwał...

konteno napisał:

1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Nie da się znaleźć żony w dzisiejszych czasach mając krowy z pracą 365 dni w roku. To jest psychicznie nie do udźwignięcia i nie należy tak żyć, niszczyc drugiego człowieka i rodzine

jak już to fortelem ale i tak szkoda kobiet do tego bo przepaść jest względem tego co oferuje miasto i jak kobieta wizualnie się reprezentuje 

ttochę ślepo zdpatrzony w to miasto jesteś...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Szkoda śliny 

No przecież mówiłem. Po sto?

O czym ty do mnie rozmawiasz 

38 minut temu, Qwazi napisał:

Na szczęście są też ci nie ujowaci

To są kwestie indywidualne...wszystko się da...byś zobaczył moją bratową...

Też byś musiał moja bratową zobaczyć...

Albo nasze żony 😉😘

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Albo nasze żony 😉😘

No to przede wszystkim 🤗... tylko chciałem się posłużyć przykładem trochę młodszej niewiasty...nieznacznie😉, ale mlodszej

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Marcin, jeśli Ty zrzucasz winę na krowy, to ja twierdzę, że nie wyciągnąłeś żadnych wniosków i niczego nie poprawisz🤷...

Etam ironicznie...świat jest piękny i trzeba to dostrzegać...

Dlaczego nie wyciągnąłem wniosków , muszę poświęcić więcej czasu kobiecie to trzeba z czegoś pracochłonnego zrezygnować 

2 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Nie da się znaleźć żony w dzisiejszych czasach mając krowy z pracą 365 dni w roku. To jest psychicznie nie do udźwignięcia i nie należy tak żyć, niszczyc drugiego człowieka i rodzine

Dokładnie

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dlaczego nie wyciągnąłem wniosków , muszę poświęcić więcej czasu kobiecie to trzeba z czegoś pracochłonnego zrezygnować 

Bo to nie krowy są problemem...wszystko da się zorganizować, tylko trzeba...nosić spodnie i myśleć własnym mózgiem

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dokładnie

Byś połowę tego czasu co na forum piszesz poświęcił to by było dobrze...

Opublikowano
Qwazi napisał:

Gdybyś nie lubił, to byś przy nich nie robił i nie miał tego tak poukładanego🤷...

jeszcze wiele do zrobienia...

tytanowyJanusz napisał:

10 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Czekam aż opieńki się pojawią,  ale trochę sucho w lesie.

Ja nie czekam 😜😁

IMG_20231006_191612_HDR.jpg

daj pinezkę.. 🤭 trawę rzucam i jadę 😀

Opublikowano
Qwazi napisał:

4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bo to nie krowy są problemem...wszystko da się zorganizować, tylko trzeba...nosić spodnie i myśleć własnym mózgiem

w punkt...

Łolek napisał:

38 minut temu, Qwazi napisał: Na szczęście są też ci nie ujowaci   To są kwestie indywidualne...wszystko się da...byś zobaczył moją bratową... Też byś musiał moja bratową zobaczyć... Albo nasze żony 😉😘

Mariusz chciał być skromny 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Dziadek figlarz ma taką na lanym gumowym kole i to taka olbrzymia ta taczkq

U ojca taczka na kole od zgrabiarki, rama z rury grubościennej, i paka z blachy 3mm, rynce chce urwać jak się na pusto jedzie 

Opublikowano

U nas przez chwilę było koło od snopowiązałki 5.00-9 samo koło sporo ważyło , z towarem jak się jechało to wysoko był umieszczony środek ciężkości.  Stara taczka ale pancerne to było . 

Opublikowano
33 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dokładnie

Co dokładnie 

Takie pidolenie starego kawalera , jak by nie to,, czy tamto

Tu nie chodzi o krowy tylko o możliwość i szybkość podejmowania decyzji życiowych 

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dokładnie

Jakbyś pomyślał trochę to byś to wszystko mógł usprawnić a nie z taczka latać od świtu do nocy. 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

U ojca taczka na kole od zgrabiarki, rama z rury grubościennej, i paka z blachy 3mm, rynce chce urwać jak się na pusto jedzie 

Na zlomie leżą 2 taczki ramka z kontownika na oko 4x4 ścianka 3 co najmniej. Jedne normalne drugie do skrzynek czyli na spodzie kratka i "burta" z 2 płaskowników z przodu. Ciężkie pieruńsko ale leżą tak z 20 lat i nie.zgnily 

Opublikowano

W tej taczce paka nam na rogach przegniła, ale to pewnie po kilkudziesięciu latach wożenia kiszonek i wszystkiego innego 

A że wtedy akurat zostało dużo ścinek blachy z przyczepy czy tam rozrzutnika jak robiliśmy, to od nowa całą kastę wyspawałem z blachy 

Opublikowano

Ta nasza jest z lat 60 tych oryginalnie miała chyba gumowe pełne koło albo metalowe . Tyle lat gnoju i gnojowicy i po rogach tylko dziury się zrobily ( łata z blachy z ocynkiem teraz jest ) 

Raz to nawet przyczepa samozbierająca spadła z pniaka bez koła na taczkę .. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v