Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Czekam aż opieńki się pojawią,  ale trochę sucho w lesie.

u Ryśka może trochę mokrzej , trochę więcej szlaufa i wode zamiast do somsiada to do lasu powinien pompować

Dnia 6.10.2023 o 10:09, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Witajcie

Tak teraz pora na jaką Ukrainkę

nowe Białorusinki zatrudnili u nas , d*pa prawie jak w ciemnoszyjach ale piękne duże brązowe oczy robią robote że na reszte już się nie patrzy.

Dnia 6.10.2023 o 19:49, Chłoporobotnik napisał:

To żyj bez sensu, na przekór wszystkim, tak jak ja.

i ja 

Opublikowano
Łolek napisał:

9 minut temu, Qwazi napisał:

Marcin, jeśli Ty zrzucasz winę na krowy, to ja twierdzę, że nie wyciągnąłeś żadnych wniosków i niczego nie poprawisz🤷...

Etam ironicznie...świat jest piękny i trzeba to dostrzegać...

Świat jest piękny ale większość ludzi ujowatych 

niestety... zepsuci bym nazwał...

konteno napisał:

1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Nie da się znaleźć żony w dzisiejszych czasach mając krowy z pracą 365 dni w roku. To jest psychicznie nie do udźwignięcia i nie należy tak żyć, niszczyc drugiego człowieka i rodzine

jak już to fortelem ale i tak szkoda kobiet do tego bo przepaść jest względem tego co oferuje miasto i jak kobieta wizualnie się reprezentuje 

ttochę ślepo zdpatrzony w to miasto jesteś...

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Szkoda śliny 

No przecież mówiłem. Po sto?

O czym ty do mnie rozmawiasz 

38 minut temu, Qwazi napisał:

Na szczęście są też ci nie ujowaci

To są kwestie indywidualne...wszystko się da...byś zobaczył moją bratową...

Też byś musiał moja bratową zobaczyć...

Albo nasze żony 😉😘

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Albo nasze żony 😉😘

No to przede wszystkim 🤗... tylko chciałem się posłużyć przykładem trochę młodszej niewiasty...nieznacznie😉, ale mlodszej

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Marcin, jeśli Ty zrzucasz winę na krowy, to ja twierdzę, że nie wyciągnąłeś żadnych wniosków i niczego nie poprawisz🤷...

Etam ironicznie...świat jest piękny i trzeba to dostrzegać...

Dlaczego nie wyciągnąłem wniosków , muszę poświęcić więcej czasu kobiecie to trzeba z czegoś pracochłonnego zrezygnować 

2 godziny temu, Mateusz1q napisał:

Nie da się znaleźć żony w dzisiejszych czasach mając krowy z pracą 365 dni w roku. To jest psychicznie nie do udźwignięcia i nie należy tak żyć, niszczyc drugiego człowieka i rodzine

Dokładnie

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dlaczego nie wyciągnąłem wniosków , muszę poświęcić więcej czasu kobiecie to trzeba z czegoś pracochłonnego zrezygnować 

Bo to nie krowy są problemem...wszystko da się zorganizować, tylko trzeba...nosić spodnie i myśleć własnym mózgiem

• Like 3
Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dokładnie

Byś połowę tego czasu co na forum piszesz poświęcił to by było dobrze...

Opublikowano
Qwazi napisał:

Gdybyś nie lubił, to byś przy nich nie robił i nie miał tego tak poukładanego🤷...

jeszcze wiele do zrobienia...

tytanowyJanusz napisał:

10 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Czekam aż opieńki się pojawią,  ale trochę sucho w lesie.

Ja nie czekam 😜😁

IMG_20231006_191612_HDR.jpg

daj pinezkę.. 🤭 trawę rzucam i jadę 😀

Opublikowano
Qwazi napisał:

4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bo to nie krowy są problemem...wszystko da się zorganizować, tylko trzeba...nosić spodnie i myśleć własnym mózgiem

w punkt...

Łolek napisał:

38 minut temu, Qwazi napisał: Na szczęście są też ci nie ujowaci   To są kwestie indywidualne...wszystko się da...byś zobaczył moją bratową... Też byś musiał moja bratową zobaczyć... Albo nasze żony 😉😘

Mariusz chciał być skromny 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Dziadek figlarz ma taką na lanym gumowym kole i to taka olbrzymia ta taczkq

U ojca taczka na kole od zgrabiarki, rama z rury grubościennej, i paka z blachy 3mm, rynce chce urwać jak się na pusto jedzie 

Opublikowano

U nas przez chwilę było koło od snopowiązałki 5.00-9 samo koło sporo ważyło , z towarem jak się jechało to wysoko był umieszczony środek ciężkości.  Stara taczka ale pancerne to było . 

Opublikowano
33 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dokładnie

Co dokładnie 

Takie pidolenie starego kawalera , jak by nie to,, czy tamto

Tu nie chodzi o krowy tylko o możliwość i szybkość podejmowania decyzji życiowych 

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dokładnie

Jakbyś pomyślał trochę to byś to wszystko mógł usprawnić a nie z taczka latać od świtu do nocy. 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

U ojca taczka na kole od zgrabiarki, rama z rury grubościennej, i paka z blachy 3mm, rynce chce urwać jak się na pusto jedzie 

Na zlomie leżą 2 taczki ramka z kontownika na oko 4x4 ścianka 3 co najmniej. Jedne normalne drugie do skrzynek czyli na spodzie kratka i "burta" z 2 płaskowników z przodu. Ciężkie pieruńsko ale leżą tak z 20 lat i nie.zgnily 

Opublikowano

W tej taczce paka nam na rogach przegniła, ale to pewnie po kilkudziesięciu latach wożenia kiszonek i wszystkiego innego 

A że wtedy akurat zostało dużo ścinek blachy z przyczepy czy tam rozrzutnika jak robiliśmy, to od nowa całą kastę wyspawałem z blachy 

Opublikowano

Ta nasza jest z lat 60 tych oryginalnie miała chyba gumowe pełne koło albo metalowe . Tyle lat gnoju i gnojowicy i po rogach tylko dziury się zrobily ( łata z blachy z ocynkiem teraz jest ) 

Raz to nawet przyczepa samozbierająca spadła z pniaka bez koła na taczkę .. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v