Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, malaczarna napisał:

18 lat już poświęciłam na wychowanie

I co z tego jak teraz już będzie dziecinniał :) a poznasz jak często będzie chciał cycusia.   xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Wiesiek, teraz patrzę że to jest kontynuacja restrukturyzacji małych gospodarstw.

No to coś nie halo.  Jak się na to łapiesz?

Podnieśli do 25 tys euro, aczkolwiek on pewnie gospodarstwo podzielone ma. Ja się łapie z delikatnym zapasem, a on ma dojnych więcej jak ja wszystkiego...

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Wiesiek, teraz patrzę że to jest kontynuacja restrukturyzacji małych gospodarstw.

Bardzo prosto 

Żona się zabezpieczyła i przepisał na nią hektary 

Tak się zapędził że żeby złożyć wniosek o te pieniądze musiał kupić od żony pole

Wyjaśniłem przy okazji zakup ziemi 

Tylko wraz nie wiem skąd on miał na to pieniądze 🤔😉

• Haha 4
Opublikowano
33 minuty temu, Agrest napisał:

Wiesiek, a kupujesz z żoną czy sam do notariusza chodzisz? 

Pytanie  czy mu pozwoliła 

6 minut temu, Karol6130 napisał:

Bardzo prosto 

Tak się zapędził że żeby złożyć wniosek o te pieniądze musiał kupić od żony pole

Widać sam tak kombinowałeś? Jak ja brałem  dofinansowanie  to nie  można  było od najbliższej  tzn 1 Lini pokrewieństwa kupić 

Opublikowano

pada niezle wiec moj zetorek postanowil isc na urlop-nawet nie pojechal tylko trzeby bylo go sciagnac. myslalme ze uda sie skonczyc i sie nie udalo. tak to by sam zjechal.

47 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Co tu się chwalić jak sławek ma 3ha ...😁🫣😁

Toć  tu prawie każdy ma więcej 🤔 no placek nimo nic 😁😁😁🤔

twoj  parobek -ile on ma ziemi ??

39 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Ziemia to jest warsztat dla rolnika ...jeśli ktoś nie ma swego warsztatu to robi na kogoś i tyle ...mało tego kłaniać się nisko musi i prosić aby ktoś mu użyczył swego ....😁

temu u was taka bida i zacofanie..zadnego nowoczesnego myslenia.dobrze ze ostatni  niedlugo zgasi swiatlo. 

Opublikowano
7 minut temu, PAN88 napisał:

Pytanie  czy mu pozwoliła 

Widać sam tak kombinowałeś? Jak ja brałem  dofinansowanie  to nie  można  było od najbliższej  tzn 1 Lini pokrewieństwa kupić 

Niestety nie 

Nie mam żony 

Mam za dużą wartość 

Nie zapisał bym żonie nawet grosza.

Ma babsko głowę, ręce i nogi to niech na swego męża przez okrągłą dobę robi

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Oj placek jaki ty nudny i biedny ...cóż tam za nowoczesne myślenia cię dopadło na tym połamanym zetorze 😁  

Chcesz konkurować z moim parobkiem 😁

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Agrest napisał:

Bo ja mam dwa numery gospodarstwa,a  zona ma małe gospodarstwo 18ha a ja mam duże.

Bo zona przed ślubem miała już ha i w agencji dali pismo ze nie trzeba przechodzić na jeden numer gospodarstwa, mamy dwa gospodarstwa w jednym.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Karol6130 napisał:

@radekz200

Df 6165 ze skrzynią power shift dobry jest?

Teścia brat może mi sprzeda ale jest warunek, nie może mieć 4000h

@Qwazi tylko pod korek zalej tam dojcyka

I jeszcze placków też Ci nasmażyc 🤔🤭...przecież nie ode mnie będziesz brał🤷...

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Karol6130 napisał:

Nie mam żony 

Słabo się starasz czy dlatego że masz krowy🤔

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Karol6130 napisał:

Bardzo prosto 

Sfinansowała...żona🤷

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Słabo się starasz czy dlatego że masz krowy

Marcin...u Karola to gdzie strona tam żona...a to krowiarka, a to świniarka, a to córka grubego bossa od pieczarek...przecież skądś te 400 tysi na tego DF uciułał...pewno wszystkim obiecał...rękę swą😉🤭

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Słabo się starasz czy dlatego że masz krowy🤔

Ja się staram

To one się nie starają 

A Ty Marcin jak?

Celebrujesz czwartek dzień bez...

7 minut temu, Qwazi napisał:

I jeszcze placków też Ci nasmażyc 🤔🤭...przecież nie ode mnie będziesz brał🤷...

Oj teściowa była by wdzięczna że sama nie musi

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Sfinansowała...żona🤷

Marcin...u Karola to gdzie strona tam żona...a to krowiarka, a to świniarka, a to córka grubego bossa od pieczarek...przecież skądś te 400 tysi na tego DF uciułał...pewno wszystkim obiecał...rękę swą😉🤭

Co kupił dojca 🤔 nie jestem teraz w temacie i nie zaglądam tu zbyt często po złamanym sercu😐

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Ja się staram

To one się nie starają 

A Ty Marcin jak?

Celebrujesz czwartek dzień bez...

U mnie to krowy odstraszyły 😉

Nie celebruje , oglądam mecz

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Karol dej spokój...tylko nie to...moje poczucie estetyki może tego nie zdzierżyć 😱...

Co się dzieje 🤔

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Dej spokój połamanym sercom...Karolowi mleko drożeje...już się za DF rozgląda 🤷😉...

A uj z tym mlekiem , wolał bym moja ukochaną zamiast dojca

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A coś robisz w tym kierunku 🤔, czy tylko rozpaczasz🤔...

Robię

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, wojtal24 napisał:

moja też tak mi mowi

A moja sama mnie namawia, bo ja muszę na tym robić a mi się nie chce.

Miała w życiu mało ha i jakiegoś hopla ma żeby powiększać ,a opłacalność  słaba

Edytowane przez Strongman
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v