Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, pedro2 napisał:

@gregor1284 Mieteeeeeek 📢📢 

What a f*ck? Co żeś wymyślił? Można zarobić? Pale zara tarpana i jadziem

24 minuty temu, Baks00 napisał:

Nie długo to będzie że 330 to tylko kilka wącha paliwo

W trakcie roboty będą spuszczać żeby się z baku nie wylewało 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:
26 minut temu, pedro2 napisał:

@gregor1284 Mieteeeeeek 📢📢 

Też jestem ciekaw co Pedro wykombinował...i gdzie będzie ta jechać 🤔

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Możliwe ale nic mnie nie goni. No i decybeli więcej. Orzę tak mało, że... 

Rozumiem. Ale trochę męczysz ten ciągnik 

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Dokładnie tyle 

No to siuntka wzięła 8, jak kiedyś sprawdzałem. Z tym, że na tym hektarze było 28 redlin. No i...synuś nie jezdził🤭...

Opublikowano
3 godziny temu, Desperado napisał:

Co ten kombajn jeszcze robi pod chmurką?

Czeka na wiate

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

No to siuntka wzięła 8, jak kiedyś sprawdzałem. Z tym, że na tym hektarze było 28 redlin. No i...synuś nie jezdził🤭...

Nie możesz wiedzieć bo to już trzech do dzielenia będzie. To nijak po połowie nie wychodzi 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Im wyższe obroty tym bardziej wszystko klekocze i jest głośniej.

Co Ci tam tak klekocze🤔...u mnie maska trochę drżała, a właściwe klapka...wystarczyło wymienić te gumowe korki i trochę usztywnić...i tyko słyszalna muzyka ciapkowi silnika 🤗...ja nim już dawno nie orzę, ale rurę przeprostować się zdarza

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie możesz wiedzieć bo to już trzech do dzielenia będzie. To nijak po połowie nie wychodzi 

I tak nie wyciągnieta tego miliona...beze mnie🤷🤭...

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Lenię się, dogadzam sobie kulinarnie, czasem coś czytam w wolnym czasie. Przed świętami 60 kurczakom łby oberżnąć, w międzyczasie jakiegoś królika klupnąć i tyle. 

Ło masz, żywy przykład. 👏

a u mnie ojciec świruje, że jak rzucę hodowlę i kartofle to myszy z głodu mi paznokcie będą ogryzać 🤣 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

Ło masz, żywy przykład. 👏

a u mnie ojciec świruje, że jak rzucę hodowlę i kartofle to myszy z głodu mi paznokcie będą ogryzać 🤣 

A co popołudniami robić innego? Do tej 14-15 to mam zajęty dzień o ile nie wolne a tak to cóż więcej jak dzień krótki? Nakarmić, siebie nafutrować, pozabijać jak coś do zabicia jest i tyle. Ziemniaki przebrane już na jesień to szykowania wielkiego nie ma, jajka to codziennie parę minut. 

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Jak jeszcze ciapkami obraliśmy na 2 to ojciec zawsze pod 2 tyś trzymał a ja sobie pyrkalem 1600-1700 prędkości dosyć podobnie a mój mniej spalał 

Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

W trakcie roboty będą spuszczać żeby się z baku nie wylewało 

Będziesz robił za słupa z tego nagrania. Ja Cię nagram i będziemy mieli myliona do podziału po równo. 

Dla mnie 600 

Dla Ciebie 400 

👍

24 minuty temu, Qwazi napisał:

Ty się nie nadajesz. Twoja zawodowa moralność by na to nie pozwoliła 🤭 

Mietek chachmęciaż to dla niego jak splunąć 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Spali tyle ile mu wlejesz...jak se lekko pyrka to wącha, ale jak mu dać robotę to też wciągnie...jak każdy🤷

Jak ma ciężko to pali jak czołg..m

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Wczoraj na pryskanie dostał bańkę 20l, w baku było z 5, może 7. Opryskałem, dziś po drogach trochę, brony na 10a, zaorane 20a i liczę, że na jutrzejsze oranie jeszcze mi wystarczy. Zatankuję do pełna po robocie na stacji bo nie będę wlewał z baniek już, po 6.10 jest i niech stoi do wiosny. W orce każdy spali czy w uprawie. 

Toć tyle to by moja 80ka nie spaliła o.o

Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

Co Ci tam tak klekocze🤔...u mnie maska trochę drżała, a właściwe klapka...wystarczyło wymienić te gumowe korki i trochę usztywnić...i tyko słyszalna muzyka ciapkowi silnika 🤗...ja nim już dawno nie orzę, ale rurę przeprostować się zdarza

I tak nie wyciągnieta tego miliona...beze mnie🤷🤭...

O jakim milionie mowa?

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Jak jeszcze ciapkami obraliśmy na 2 to ojciec zawsze pod 2 tyś trzymał a ja sobie pyrkalem 1600-1700 prędkości dosyć podobnie a mój mniej spalał 

Dziś pod 2000 to tylko na ręcznym gazie do górki, akurat wypadało poplon orać pod górkę to trzeba było dać. A z górki 1600 max.

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A co popołudniami robić innego? Do tej 14-15 to mam zajęty dzień o ile nie wolne a tak to cóż więcej jak dzień krótki? Nakarmić, siebie nafutrować, pozabijać jak coś do zabicia jest i tyle. Ziemniaki przebrane już na jesień to szykowania wielkiego nie ma, jajka to codziennie parę minut. 

Pjoter ja wczoraj przypadkiem trafiłem na jakieś fitnessy... nie daj się aby namówić

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Będziesz robił za słupa z tego nagrania. Ja Cię nagram i będziemy mieli myliona do podziału po równo. 

Dla mnie 600 

Dla Ciebie 400 

👍

Może być i 450. Byle bym nie musiał Cię szukać boś Ty podobno złodziej. Toś mnie podsumował...

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Toć tyle to by moja 80ka nie spaliła o.o

No co dziwnego? Niech będzie, że w baku było z 25l. Pryskanie powiedzmy, że poszło ze 3. Dziś jazda 10km po asfalcie to nie wiem ile spali, pewnie kolejne 2. Bronowanie, orka - niech będzie z 7. No i jutro do orki koło 0,5ha to z 10 pewnie pójdzie. No i niewiele zostanie.

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

O jakim milionie mowa?

A idy Ty na hvj jak tak się będziem do tego zabierać to pinokio sam się w końcu nagra żeby zgarnąć. 

@Qwazi cofam to co napisałem, zobacz wyżej z kim mnie przyszło chachmęty robić 🤦

• Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Dla mnie 600 

Dla Ciebie 400 

👍

No takie przedsięwziecie to nie dla mnie...ale...za podrzucenie opcji 400 przyjmę...za wykonanie...Wam po 300 starczy🤭...bądźmy sprawiedliwi🤷

5 minut temu, gregor1284 napisał:

O jakim milionie mowa?

Od Sławka😎...

6 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak ma ciężko to pali jak czołg..m

A jeszcze jak ma niskie obroty, to tym bardziej 

1 minutę temu, pedro2 napisał:

A idy Ty na hvj jak tak się będziem do tego zabierać to pinokio sam się w końcu nagra żeby zgarnąć. 

@Qwazi cofam to co napisałem, zobacz wyżej z kim mnie przyszło chachmęty robić 🤦

No widzę...a powiem Ci, że dzisiaj zacząłem trochę Miecia podejrzewać o sabotaż...moja żona krowy nazwała...mamutami🙆🤭...

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Może być i 450. Byle bym nie musiał Cię szukać boś Ty podobno złodziej. Toś mnie podsumował...

Ja tylko wędki bierem na wieczne użyczenie 🤭

No co, z moich ust to komplement. Wiesz jaki mam stosunek do zarabiania. 

Nie sztuką jest yebać całe życie pod krowiczym ogonem na dzierżawach. Sztuką jest zarobić, zachachmęcić, a się nie narobić. 

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

No takie przedsięwziecie to nie dla mnie...ale...za podrzucenie opcji 400 przyjmę...za wykonanie...Wam po 300 starczy🤭...bądźmy sprawiedliwi🤷

Od Sławka😎...

A jeszcze jak ma niskie obroty, to tym bardziej 

No widzę...a powiem Ci, że dzisiaj zacząłem trochę Miecia podejrzewać o sabotaż...moja żona krowy nazwała...mamutami🙆🤭...

Jak Sławkowi to trzeba ponoć pomóc bo tam już ręce sąsiady zacierają... 

Ehh Aneta... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v