Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, pedro2 napisał:

@gregor1284 Mieteeeeeek 📢📢 

What a f*ck? Co żeś wymyślił? Można zarobić? Pale zara tarpana i jadziem

24 minuty temu, Baks00 napisał:

Nie długo to będzie że 330 to tylko kilka wącha paliwo

W trakcie roboty będą spuszczać żeby się z baku nie wylewało 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:
26 minut temu, pedro2 napisał:

@gregor1284 Mieteeeeeek 📢📢 

Też jestem ciekaw co Pedro wykombinował...i gdzie będzie ta jechać 🤔

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Możliwe ale nic mnie nie goni. No i decybeli więcej. Orzę tak mało, że... 

Rozumiem. Ale trochę męczysz ten ciągnik 

1 minutę temu, soltys48 napisał:

Dokładnie tyle 

No to siuntka wzięła 8, jak kiedyś sprawdzałem. Z tym, że na tym hektarze było 28 redlin. No i...synuś nie jezdził🤭...

Opublikowano
3 godziny temu, Desperado napisał:

Co ten kombajn jeszcze robi pod chmurką?

Czeka na wiate

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

No to siuntka wzięła 8, jak kiedyś sprawdzałem. Z tym, że na tym hektarze było 28 redlin. No i...synuś nie jezdził🤭...

Nie możesz wiedzieć bo to już trzech do dzielenia będzie. To nijak po połowie nie wychodzi 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Im wyższe obroty tym bardziej wszystko klekocze i jest głośniej.

Co Ci tam tak klekocze🤔...u mnie maska trochę drżała, a właściwe klapka...wystarczyło wymienić te gumowe korki i trochę usztywnić...i tyko słyszalna muzyka ciapkowi silnika 🤗...ja nim już dawno nie orzę, ale rurę przeprostować się zdarza

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Nie możesz wiedzieć bo to już trzech do dzielenia będzie. To nijak po połowie nie wychodzi 

I tak nie wyciągnieta tego miliona...beze mnie🤷🤭...

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Lenię się, dogadzam sobie kulinarnie, czasem coś czytam w wolnym czasie. Przed świętami 60 kurczakom łby oberżnąć, w międzyczasie jakiegoś królika klupnąć i tyle. 

Ło masz, żywy przykład. 👏

a u mnie ojciec świruje, że jak rzucę hodowlę i kartofle to myszy z głodu mi paznokcie będą ogryzać 🤣 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

Ło masz, żywy przykład. 👏

a u mnie ojciec świruje, że jak rzucę hodowlę i kartofle to myszy z głodu mi paznokcie będą ogryzać 🤣 

A co popołudniami robić innego? Do tej 14-15 to mam zajęty dzień o ile nie wolne a tak to cóż więcej jak dzień krótki? Nakarmić, siebie nafutrować, pozabijać jak coś do zabicia jest i tyle. Ziemniaki przebrane już na jesień to szykowania wielkiego nie ma, jajka to codziennie parę minut. 

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Jak jeszcze ciapkami obraliśmy na 2 to ojciec zawsze pod 2 tyś trzymał a ja sobie pyrkalem 1600-1700 prędkości dosyć podobnie a mój mniej spalał 

Opublikowano
26 minut temu, gregor1284 napisał:

W trakcie roboty będą spuszczać żeby się z baku nie wylewało 

Będziesz robił za słupa z tego nagrania. Ja Cię nagram i będziemy mieli myliona do podziału po równo. 

Dla mnie 600 

Dla Ciebie 400 

👍

24 minuty temu, Qwazi napisał:

Ty się nie nadajesz. Twoja zawodowa moralność by na to nie pozwoliła 🤭 

Mietek chachmęciaż to dla niego jak splunąć 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Spali tyle ile mu wlejesz...jak se lekko pyrka to wącha, ale jak mu dać robotę to też wciągnie...jak każdy🤷

Jak ma ciężko to pali jak czołg..m

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Wczoraj na pryskanie dostał bańkę 20l, w baku było z 5, może 7. Opryskałem, dziś po drogach trochę, brony na 10a, zaorane 20a i liczę, że na jutrzejsze oranie jeszcze mi wystarczy. Zatankuję do pełna po robocie na stacji bo nie będę wlewał z baniek już, po 6.10 jest i niech stoi do wiosny. W orce każdy spali czy w uprawie. 

Toć tyle to by moja 80ka nie spaliła o.o

Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

Co Ci tam tak klekocze🤔...u mnie maska trochę drżała, a właściwe klapka...wystarczyło wymienić te gumowe korki i trochę usztywnić...i tyko słyszalna muzyka ciapkowi silnika 🤗...ja nim już dawno nie orzę, ale rurę przeprostować się zdarza

I tak nie wyciągnieta tego miliona...beze mnie🤷🤭...

O jakim milionie mowa?

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Jak jeszcze ciapkami obraliśmy na 2 to ojciec zawsze pod 2 tyś trzymał a ja sobie pyrkalem 1600-1700 prędkości dosyć podobnie a mój mniej spalał 

Dziś pod 2000 to tylko na ręcznym gazie do górki, akurat wypadało poplon orać pod górkę to trzeba było dać. A z górki 1600 max.

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A co popołudniami robić innego? Do tej 14-15 to mam zajęty dzień o ile nie wolne a tak to cóż więcej jak dzień krótki? Nakarmić, siebie nafutrować, pozabijać jak coś do zabicia jest i tyle. Ziemniaki przebrane już na jesień to szykowania wielkiego nie ma, jajka to codziennie parę minut. 

Pjoter ja wczoraj przypadkiem trafiłem na jakieś fitnessy... nie daj się aby namówić

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Będziesz robił za słupa z tego nagrania. Ja Cię nagram i będziemy mieli myliona do podziału po równo. 

Dla mnie 600 

Dla Ciebie 400 

👍

Może być i 450. Byle bym nie musiał Cię szukać boś Ty podobno złodziej. Toś mnie podsumował...

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Toć tyle to by moja 80ka nie spaliła o.o

No co dziwnego? Niech będzie, że w baku było z 25l. Pryskanie powiedzmy, że poszło ze 3. Dziś jazda 10km po asfalcie to nie wiem ile spali, pewnie kolejne 2. Bronowanie, orka - niech będzie z 7. No i jutro do orki koło 0,5ha to z 10 pewnie pójdzie. No i niewiele zostanie.

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

O jakim milionie mowa?

A idy Ty na hvj jak tak się będziem do tego zabierać to pinokio sam się w końcu nagra żeby zgarnąć. 

@Qwazi cofam to co napisałem, zobacz wyżej z kim mnie przyszło chachmęty robić 🤦

• Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Dla mnie 600 

Dla Ciebie 400 

👍

No takie przedsięwziecie to nie dla mnie...ale...za podrzucenie opcji 400 przyjmę...za wykonanie...Wam po 300 starczy🤭...bądźmy sprawiedliwi🤷

5 minut temu, gregor1284 napisał:

O jakim milionie mowa?

Od Sławka😎...

6 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak ma ciężko to pali jak czołg..m

A jeszcze jak ma niskie obroty, to tym bardziej 

1 minutę temu, pedro2 napisał:

A idy Ty na hvj jak tak się będziem do tego zabierać to pinokio sam się w końcu nagra żeby zgarnąć. 

@Qwazi cofam to co napisałem, zobacz wyżej z kim mnie przyszło chachmęty robić 🤦

No widzę...a powiem Ci, że dzisiaj zacząłem trochę Miecia podejrzewać o sabotaż...moja żona krowy nazwała...mamutami🙆🤭...

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Może być i 450. Byle bym nie musiał Cię szukać boś Ty podobno złodziej. Toś mnie podsumował...

Ja tylko wędki bierem na wieczne użyczenie 🤭

No co, z moich ust to komplement. Wiesz jaki mam stosunek do zarabiania. 

Nie sztuką jest yebać całe życie pod krowiczym ogonem na dzierżawach. Sztuką jest zarobić, zachachmęcić, a się nie narobić. 

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

No takie przedsięwziecie to nie dla mnie...ale...za podrzucenie opcji 400 przyjmę...za wykonanie...Wam po 300 starczy🤭...bądźmy sprawiedliwi🤷

Od Sławka😎...

A jeszcze jak ma niskie obroty, to tym bardziej 

No widzę...a powiem Ci, że dzisiaj zacząłem trochę Miecia podejrzewać o sabotaż...moja żona krowy nazwała...mamutami🙆🤭...

Jak Sławkowi to trzeba ponoć pomóc bo tam już ręce sąsiady zacierają... 

Ehh Aneta... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v