Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Fao 220 i nakosiłem z 1,9ha dwie  dwunastki o wilgotności 20%

Jakie autosanki , d 44 bez nadstawek 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Łolek napisał:

Ty się nie migej Pioter, królami pohandlujemy, bimberku wezmę, dogadamy się 

Nie mam do sprzedania nic żywego. Ilość zamówień wzrosła z 16 do 20. 4 samice do rozrodu, 2 samce i dla mnie zostaje ledwo 7 czyli tyle co nic na całą zimę.

Opublikowano
6 minut temu, Strongman napisał:

Fao 220 i nakosiłem z 1,9ha dwie  dwunastki o wilgotności 20%

Jakbyś zasiał o wyższym FAO to prawie trzy byś nakosił. 

Opublikowano
51 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Są gotowe ,wytnij i wspawaj całą 

https://m.olx.pl/d/oferta/dolna-gorna-rama-przyczepy-d47-d55-nowa-CID757-IDH0Jub.html

Dużo roboty przy uprawie ?

Najwięcej to okres zbiorów, wybieranie,suszenie,czyszczenie. Od siewu pryskają od chwastów ale to się nie zawsze sprawdza. Trzeba pielić aż do momentu gdy dynia zaczyna się rozrastać w miedzyrzedzia  

Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał:

To może niech ktoś zasugeruje pioterowi żeby większy kociołek nastawił bo ten może okazać się ciut za mały. 😁

I wiosło by było czym zamieszać

Piotr ty to im parnik postaw

• Haha 2
Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To na 6 ludzi to was grosze będzie kosztować żebyście sobie kupili taki.

Ty się nie migej Pioter, królami pohandlujemy, bimberku wezmę, dogadamy się 

Ja tam też że trzy brojlery...żonie zajumam...z pustymi rękami nie pojedziemy😉

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Najgorsze jest to, że mój w stanie agonalnym już 🙄 

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Ja tam też że trzy brojlery...żonie zajumam...z pustymi rękami nie pojedziemy😉

Do soboty nie będzie żadnego, dziś 5 zarżnięte. Mam swoje.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Baks00 napisał:

4 minuty temu, PRIMO napisał:

To może niech ktoś zasugeruje pioterowi żeby większy kociołek nastawił bo ten może okazać się ciut za mały. 😁

I wiosło by było czym zamieszać

wyżrą piotrowi wszystko 🙆‍♂️ w zimie z głodu może zemrzeć 🤦‍♂️🤪

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

A nie myślałeś iść w bóbr?

Za sucho u mnie. A poza tym medycyna alternatywna mnie nie interesuje 🤷

10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

To na 6 ludzi to was grosze będzie kosztować żebyście sobie kupili taki.

Piotrze, nie zawsze chodzi o to co ile kosztuje... 

Opublikowano
25 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No w Wieprzu była. Do Zatora nie chce mi się jeździć po 44 i jak widzę to coś zwane "enerdżilandią" to mi się rzygać chce. 

to patrz na droge-ruch spory jest  🤣. tez jeszcze nie bylem.. stara nie chce. 

17 minut temu, Qwazi napisał:

Znaczy, że Ty z Polski wschodniej 🤔...

prawie ze- 91 metrow do granicy mam.

16 minut temu, slawek74 napisał:

tam nima doktorów ino baba z lasu i znachor 🤪🤣

i tak po calej wsi a nawet parafii rozpowiadaj- po co macie sie do nas pchac i miejsce  w poliklinikach zajmowac..

11 minut temu, PRIMO napisał:

A w takim razie to się pisze na to. 😁🤤

ja tez -w koncu najblizej mam.

11 minut temu, Qwazi napisał:

Ło matko🙆...a ja myślałem, że tam...światowe standardy...

e skad znachor na znachorze,co drugi gabinet szeptunka- przyjada tacy  z polski wschodniej na studia ,na wies nie chca wraca i zostaja u nas .

Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jakie autosanki , d 44 bez nadstawek 🤔

Wielotony w longu jeden stoi przed na filmie a drugi za mną.

6 minut temu, PRIMO napisał:

Jakbyś zasiał o wyższym FAO to prawie trzy byś nakosił. 

Wiem ale zawsze cena na początku żniw jest wyższa a potem zawsze tanieje i poszłem w niższe fao.

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

ja tez -w koncu najblizej mam.

Ta 🤨 wstąpił do piekieł po drodze mu było. 😂

Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Najgorsze jest to, że mój w stanie agonalnym już 🙄 

Mam dwa,jeden zaledwie 2 kabany wygotowal no rzec można nówka -bylo by bliżej bym pożyczył 

Opublikowano

To jedziesz z nami Baksiu...Ty weżmiesz parnik, Marek płyn z piwniczki, Przemek też, bo też ma dobry, ja parę brojlerów, Belarus ze dwie dynie, Pafnucy słonecznika z kilo, a Tomek jaki worek kartofli, żeby Pioter spróbował pyry z Centralny Polski...pojedziem przez Wielką Polskę i po drodze weźmiem drugiego Przemka z jakim skrzydłem od kabana...i luks będzie 😎🤭...a no i Krzysiu jeszcze, ale łon to...kwiatka dla Moniki😉...

• Like 1
Opublikowano

Panowie może ktoś podsunie pomysł co zasiać na wiosnę na super stanowisku 50t obornika poszło i międzyplon rośnie. 

Miało być pod ziemniaki, ale nie będzie. 

Gdyby nie ten pieprzony międzyplon to bym pszenicy zasiał teraz... 

Jara pszenica nie odda, już wolę owies, łatwo krowiarzom opchnąć.

Jedynie qq, ale jak ma płacić jak w tym roku to też pisda...

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

To jedziesz z nami Baksiu...Ty weżmiesz parnik, Marek płyn z piwniczki, Przemek też, bo też ma dobry, ja parę brojlerów, Belarus ze dwie dynie, Pafnucy słonecznika z kilo, a Tomek jaki worek kartofli, żeby Pioter spróbował pyry z Centralny Polski...pojedziem przez Wielką Polskę i po drodze weźmiem drugiego Przemka z jakim skrzydłem od kabana...i luks będzie 😎🤭...a no i Krzysiu jeszcze, ale łon to...kwiatka dla Moniki😉...

Dobra wezmę oby co by było dobrze wymieszać 🤭

Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

Panowie może ktoś podsunie pomysł co zasiać na wiosnę na super stanowisku 50t obornika poszło i międzyplon rośnie. 

Jedynie chyba kukurydza, bo inne jare to zmarnowanie stanowiska Chyba, że  ktoś jeszcze buraki uprawia. Słonecznik jeszcze u nas sieją Coraz więcej go. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, pedro2 napisał:

Siej pszenicę kto cię sprawdzi no kto.

A nie kurde cykasz.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, DANDYS napisał:

k**wa samoloty latają nad dachem to co się dzieje

U mnie nie latają, nic się nie dzieje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v