Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

jak on w angli mieszka 

Tam też chyba internet mają 🤔

22 minuty temu, jacus napisał:

u nas samochody wynalezli wczesnie niz autobusy.

taka ciekawostka - u nas do 1921 r byl ruch lewostronny.

jakie to miasta ?? torun i bydgoszcz ? 

w powiecie krakowskim to nawet szpitala nie ma..

to bylo jest i bedzie.. gdyby nie internet to kto by o tym wiedzial..

az do ostatniego ksiedza. 

czasami wam zazdroszcze..

ten co o misce ryzu wspominal ?? i czaku norrisie ??

po tej debacie to bedzie mial wiekszy odlot niz po 8-paku  ..

Złotów i Piła 

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No, jeszcze czego. Więcej was nie było.

Będzie pizza, wyrosła jak pieron.

Z czym pizza? Smacznego Pioter🙋‍♂️

26 minut temu, jacus napisał:

u nas samochody wynalezli wczesnie niz autobusy.

taka ciekawostka - u nas do 1921 r byl ruch lewostronny.

jakie to miasta ?? torun i bydgoszcz ? 

w powiecie krakowskim to nawet szpitala nie ma..

to bylo jest i bedzie.. gdyby nie internet to kto by o tym wiedzial..

az do ostatniego ksiedza

To nie ma komu tam tego burdelu pogonić? 

Opublikowano
14 minut temu, Belaruss820 napisał:

To ja 5 do kompletu mogę być. A tak na marginesie, @bratrolnika i @6465 będę 22 listopada prawdopodobnie w tamtych stronach. Napewno koło Darka i zamierzam Cię odwiedzić

Rozumiem, ze mnie chcesz odwiedzić... zapraszam 😊

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Za suchą pestkę. @witejus A ile % wilgotnosci nie mam pojęcia bo od razu wiozę na skup i zabiera i nie pyta o nic. To już kwestia suszarni

Ja to właśnie będę robił,otwieram perłę

To jest 14 tyś netto za tonę ,jest biznes nie jedna kobieta by została przy takim chłopie 🤷 ,ile ton z ha będzie 🤔 

Opublikowano
5 godzin temu, artek27 napisał:

Sie stalo sie. Juz chyba naprawiac sie nie oplaci?

IMG20231009142338.jpg

Ile chcesz za to ?

Opublikowano
3 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Jak tyś to zrobił? Co tam kiprował?

Przez swoja glupote. Mialem turem troche zwalić gruzu ale mysle szybciej bedzie wykiprowac i jeszcze w dodatku na tyl a nie na bok. Mysle ze jak bym na bok wzial to by tego nie bylo.

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ile chcesz za to ?

Mysle nowa rame kupić albo kupic ceownik hutniczy. Wyciac to zgiete i nowy wspawac tylko zastanawiam sie czy to zda egzamin?

Opublikowano
7 minut temu, artek27 napisał:

Przez swoja glupote. Mialem turem troche zwalić gruzu ale mysle szybciej bedzie wykiprowac i jeszcze w dodatku na tyl a nie na bok. Mysle ze jak bym na bok wzial to by tego nie bylo.

Mysle nowa rame kupić albo kupic ceownik hutniczy. Wyciac to zgiete i nowy wspawac tylko zastanawiam sie czy to zda egzamin?

Wytnij całe i wstaw od początku do końca 

Ja swoją też załatwiłem ale nie tak mocno bo wczas opuściłem. Wyprostowana na zimno wstawione wzmocnienie i do tyłu nawet wywraca

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

Zapraszam 

Można zapytać gdzie się wybierasz??

Do Żyrardowa na szkolenie

18 minut temu, Qwazi napisał:

Rozumiem, ze mnie chcesz odwiedzić... zapraszam 😊

Jak starczy czasu to czemu nie,bo grafik napięty.

9 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To jest 14 tyś netto za tonę ,jest biznes nie jedna kobieta by została przy takim chłopie 🤷 ,ile ton z ha będzie 🤔 

Co z tego że tyle kasy za tonę,jak z ha zbiorę max 500kg przy dobrych wiatrach(mam nadzieję że będzie chociaż 400kg z ha). Ale to i tak lepiej niż zebrać 3 tony owsa z ha po 700zł/t

Mój kierownik szykował się iść do Przeszkody na kierownika ale zrezygnował jak się dowiedział że w ciągu dwóch lat już sześciu kierowników było.

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

To jeszcze kawałek musisz dojechać, ale oczywiście jakby co to zapraszam

Czytajcie co się w Puławach wyrabia, posty z FB poleconym wysyłają 🤣

Screenshot_20231009-200301.png

Dokładnie pół godziny drogi,czyli nic,a okazja taka może się nie przydarzyć prędko🙂

• Like 1
Opublikowano

patrze na prognoze dlugoterminowa-od wczoraj z deka sie zmienila na listopad snieg zapowiadaja.. i to na 11. trzeba sie brac do siewow pszenicy..

37 minut temu, Qwazi napisał:

To szpitala jeszcze u Was...nie wynaleźli🤔...🤭

nawet ten dla ciebie to w polsce wschodniej jest..niedaleko od wisly ale zawsze..

28 minut temu, szymon09875 napisał:

Tam też chyba internet mają 🤔

Złotów i Piła 

jezdzilismy tamtedy kiedys nad morze 10 i 11. 

na ktorym miejscu w rankingu perspektyw sa ??

z bylego miasta wojewodzkiego 150 , ze wsi moje starej  181 🤣

25 minut temu, GRZES1545 napisał:

Z czym pizza? Smacznego Pioter🙋‍♂️

To nie ma komu tam tego burdelu pogonić? 

a komu jesli wiekszosc biskupow to ich "koledzy " od prymas w dol lawendowa mafia..

Opublikowano
24 minuty temu, artek27 napisał:

Są gotowe ,wytnij i wspawaj całą 

https://m.olx.pl/d/oferta/dolna-gorna-rama-przyczepy-d47-d55-nowa-CID757-IDH0Jub.html

18 minut temu, Belaruss820 napisał:

Do Żyrardowa na szkolenie

Jak starczy czasu to czemu nie,bo grafik napięty.

Co z tego że tyle kasy za tonę,jak z ha zbiorę max 500kg przy dobrych wiatrach(mam nadzieję że będzie chociaż 400kg z ha). Ale to i tak lepiej niż zebrać 3 tony owsa z ha po 700zł/t

Mój kierownik szykował się iść do Przeszkody na kierownika ale zrezygnował jak się dowiedział że w ciągu dwóch lat już sześciu kierowników było.

Dużo roboty przy uprawie ?

Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

nawet ten dla ciebie to w polsce wschodniej jest..niedaleko od wisly ale zawsze..

Jacuś weź no mi wyjaśnij co rozumiesz pod pojęciem Polska wschodnia🤔...

Opublikowano
43 minuty temu, artek27 napisał:

Tak patrzylem to nowa rama 6tysiecy.

Bardziej miałem na myśli żeby samemu zrobić. 

42 minuty temu, artek27 napisał:

Widziałem już parę D47 po odbudowie ramy z ceownika hutniczego i nawet to ciekawie wygląda. 

Opublikowano
16 minut temu, Qwazi napisał:

Mariusz chyba nie my 🤔

Opublikowano
21 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Tak pisałeś, że Polifoski nie ma a wystarczyło dzwonić i szukać... Teraz już nie ma ale popołudniu resztki były...

ja juz kupilem inny nawoz -w zatorze nie byo wcale i nie mialo byc ,a we wieprzu tez byla na chwile.

14 minut temu, Qwazi napisał:

to stan umyslu i miejsce zamieszkania-gdy te dwa zbiory  sie spotkaja powstaje wyborca pis-u  🤣.

tak bardziej obrazowo to priwislanski kraj. ktorego czesc jest nawet bardziej na zachod jak ja. geograficznie oczywiscie .

gdzies niedawno widzialem wystawiono rame w cenie zlomu chyba -600 zl.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v