Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

jutro ma byc 30 w sloncu..jak kurna zyto siac

W ziemi siej....nie w słońcu...

ech ta Galicja, zawsze macie pod górkę... przez to takie zapoźnienia u was...

2 minuty temu, jacor73 napisał:

Jak kamieni konkret , pług bez zabezpieczeń i koń żwawy, to i waryński nie pomoże

Pomoże... prędzej śruba puści...

Po za tym wymienia na nowy złamany...

Opublikowano
45 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A wystarczyło Waryński kupić...

Czemu za cholerę się posłuchać nigdy nie chcesz?

A bo lubię chodzić własnymi ścieżkami 

3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

W ziemi siej....nie w słońcu...

ech ta Galicja, zawsze macie pod górkę... przez to takie zapoźnienia u was...

Pomoże... prędzej śruba puści...

Po za tym wymienia na nowy złamany...

Zbyszek a ile kosztują Waryńskiego ?

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A bo lubię chodzić własnymi ścieżkami 

Tiaaaa. I ci wyszło... że prowadziły na manowce... zresztą... wątpię że to Twoje ścieżki...

Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał:

To kukurydzy nie sprzedam na tej plaży 

Te te...czemu Jacusiowi chcesz robotę podbierać...to on z kolbami kole plaży zapyla...Ty się tam lepi zajmij...córką gospodarza👆...😉

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Tiaaaa. I ci wyszło... że prowadziły na manowce... zresztą... wątpię że to Twoje ścieżki...

👍

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurna, jak potraktować taką metrową, gęstą w uj gorczycę 🤔 Kultywatorem nie pójdzie. U Seniora maleńki kawałek posiany po wywozie obornika i to był błąd... A na 10a bijakową ciągać 3 kilometry 🤔

Wydeptać 🤔

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurna, jak potraktować taką metrową, gęstą w uj gorczycę 🤔 Kultywatorem nie pójdzie. U Seniora maleńki kawałek posiany po wywozie obornika i to był błąd... A na 10a bijakową ciągać 3 kilometry 🤔

10 arów to na dwa razy wykaszarka skosisz o.o raz wyżej drugi raz przy ziemi i po problemie

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

10 arów to na dwa razy wykaszarka skosisz o.o raz wyżej drugi raz przy ziemi i po problemie

Somsiad ma taką gorczycę, nawet wyższą to twierdził dziś, że to przejedzie bronami i będzie w tą samą stronę orał. Ale to siuntką.

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Talerzowką.

Opublikowano
Baks00 napisał:

Wydeptać 🤔

jak by miał ,,jaką,, to by wygnietli 🤭😁

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Somsiad ma taką gorczycę, nawet wyższą to twierdził dziś, że to przejedzie bronami i będzie w tą samą stronę orał. Ale to siuntką.

Bo tak się robi. Właśnie taki warunek by wszystko w tym samym kierunku robić. Nie daj bóg po skosie broną zrobić czy poprzeczniak.

Opublikowano

Karol nie wybrzydzaj 😁🙋‍♂️

Baks00 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

jak by miał ,,jaką,, to by wygnietli 🤭😁

Wes potem pług wsadź 🤦

tam pług.... oby co innego i gdzie indzie 😁

Opublikowano

czym ją pociągnę? Kto im przyjedzie na taki kawałek.

Pomyślałem że może od kogoś. Trzydziestka i dziewiątce da radę..

Jak nie masz czym to orać. Bedzie wystawać, ale powinno iść.

Opublikowano
22 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A czyje 🤔 . W ug3 mam Rolland z dłutami drogie . A te kupiłem na targu bo nie było czasu jechać 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Bo tak się robi. Właśnie taki warunek by wszystko w tym samym kierunku robić. Nie daj bóg po skosie broną zrobić czy poprzeczniak.

Nie pamiętam już jak ja wtedy miałem zrobione, że mi nie szła ta orka facelii. Może właśnie odwrotnie to było robione. Spróbuję jutro, u mnie niewielkie te poplony są to kultywatorem rozdrapuje - opuszczam wałek, kółka na dół żeby zęby delikatnie drapały i jak niewielki poplon albo rzadki to fajnie to rozrywa.

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Pomyślałem że może od kogoś. Trzydziestka i dziewiątce da radę..

Jak nie masz czym to orać. Bedzie wystawać, ale powinno iść.

U nas ludzie nie mają talerzówek. A jak mają to od 3m w górę.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v