Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To nie wiem co ja mam zrobić , czy lepiej przekulać aby jakoś żyć jak Rysiek z roślin 

Pojeździć, popatrzeć u innych, posłuchać co mówią, pomyśleć, zdecydować i działać. Czas pracuje na Twoją niekorzyść.

Musisz w końcu zamienić spodenki na spodnie

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

ale czasem trzeba powiedzieć sobie dość 

przedwczoraj wróciłem i wieczorny obchód a tam wisi bydle na łańcuchu w kanał się zsunol 

odciolem w porę i jakoś wstał nad ranem. 

dzisiaj powtórka z drugim. 

tak lbem walił o posadzkę że róg zwalil a resztę obił do samego łba. 

jeszcze jakoś zipie. 

wet wzmocnił i opatrzył i jedynie się przyglądać na tą nędzę zostało. 

nigdy takiego pasma porażek nie miałem I takich dziwnych przypadków 🥺

Bo tusk do bram puka i wszystko dziczeje

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

No domyślam się że pewnie twoja nieobecność jest spowodowana kłopotami 

Co z ojcem wyjaśniło się już coś 

Cześć wszystkim 

Przymrozek lux 

Już mój tatuś w niebie jest niestety.

• Sad 8
Opublikowano

kuwy psioskiego nawet w rynku mieszkań zaczynają mieszać. jakieś podatki i ograniczenia. 

socjalizm pełną gębą. 

jeszcze ci Ryszardzie jarek dopisze do chałupy z 3 patusow, bo przecież dom duży, lodówka pełna I ciepło, a uni tego wszystkiego nie mają I teraz razem będziecie na kanapie oglądać tvpis 🤭

Opublikowano
slawek74 napisał:

DANDYS napisał:

Aktywnyrolnik7245 napisał:

8 minut temu, DANDYS napisał: i robisz ten sam błąd co ja ,masz parę sztuk, na coś tam starczy z tego , ale największe inwestycje brakuje , a czasu poświęcasz tyle samo co byś miał więcej sztuk bydła, dlatego ja zwiększam ile się da , a Ciebie ratuje miesięczna wypłata za mleko Luzem to można by zwiększać ,na uwięzi za ciężko  2 minuty temu, szymon09875 napisał: Bo bydło to z całego kraju jeżdżą więc to tylko takie pierdolenie  Taaa z moim szczęściem trafię na jakiegoś oszusta i ani bydła ani pieniędzy

to rusz tym łbem i pomysl jak i gdzie dostawic , to mówisz pieniądze na stół i ładujemy ,a jak nie to nie mają po co przyjeżdżać

mhm mhm ryczałtowiec tylko przelew bo jak nie to 7% traci

no zapomniałem o tym ,ale miałem sytuację że chciał dać pieniądze i zrobić przelew a pieniądze miałem oddać jak będzie w rejonach

i na tamtą dzierżawę się nie załapałem od kowru, niby blisko ale nie sąsiadującą, a tak to 18chetnych

Opublikowano
20 minut temu, HF86 napisał:

ale czasem trzeba powiedzieć sobie dość 

przedwczoraj wróciłem i wieczorny obchód a tam wisi bydle na łańcuchu w kanał się zsunol 

odciolem w porę i jakoś wstał nad ranem. 

dzisiaj powtórka z drugim. 

tak lbem walił o posadzkę że róg zwalil a resztę obił do samego łba. 

jeszcze jakoś zipie. 

wet wzmocnił i opatrzył i jedynie się przyglądać na tą nędzę zostało. 

nigdy takiego pasma porażek nie miałem I takich dziwnych przypadków 🥺

To kanał odgrodzić 🤔

Opublikowano

Kuzynowi jeden uciekł a drugi z biletem na marca racice skaleczył, dzisiaj wyjeżdża 

Ja teraz krowy wiąże na pasach, na łańcuchach bocznych jedna się udusiła, a krów, jałówek i byków to grubo ponad 20 w porę odratowałem 

Najgorsze jak się nie może zaprzeć i wstać na tylne nogi, i się rozjeżdża

Opublikowano
8 minut temu, stempos1980 napisał:

To kanał odgrodzić 🤔

z 500 sztuk lekko w tych budynkach wyhodowałem i nigdy takich cyrków nie było. 

a to zwykły płytki kanał gnojowy. z 25 cm

Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

z 500 sztuk lekko w tych budynkach wyhodowałem i nigdy takich cyrków nie było. 

a to zwykły płytki kanał gnojowy. z 25 cm

Zenek ma taką fajną piosenkę - Przez Twe oczy...

Pytanie kto nowy w obejściu miał baczenie na bydło😉

Opublikowano

byłej teściowej się trochę do słuchu dostało. 

a nie wiem czy z tymi rogatymi co przy kotle stoją nie przypadkiem po rodzinie 🤔

Opublikowano
53 minuty temu, Łolek napisał:

A no my Ci tego nie powiemy ale wyciągnij wnioski z naszych wypowiedzi i układaj sobie życie bo czas biegnie 

52 minuty temu, szymon09875 napisał:

Może miejsca nie ma :o a nie on mówił że obejście dość duże :o

Przelew przy załadunku i tyle. A myślisz że miejscowy Cię nie oszuka ? 

No już ze skupem bydła sobie poradziłem ,od jakiegoś czasu mam normalnego odbiorce z cenami ok ,bo już kilka razy pytałem @soltys48 i potwierdził że cena ok przy uczciwej wadze , a i wage mam więc idę do przodu

47 minut temu, Qwazi napisał:

Pojeździć, popatrzeć u innych, posłuchać co mówią, pomyśleć, zdecydować i działać. Czas pracuje na Twoją niekorzyść.

Musisz w końcu zamienić spodenki na spodnie

Nie noszę spodenek 🤭 nigdy tego nie lubiłem

Co będe jeździł jak budynki stare i nie pozwalają na modernizację

Opublikowano
45 minut temu, HF86 napisał:

kuwy psioskiego nawet w rynku mieszkań zaczynają mieszać. jakieś podatki i ograniczenia. 

socjalizm pełną gębą. 

z tym podatkiem to nie jest głupi pomysł . To jest podyktowane sytuacją na rynku niemieckim normalny polski obywatel co ma 5 mieszkań to nic mu się nie zmieni .  

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co będe jeździł jak budynki stare i nie pozwalają na modernizację

Marcin odpowiem Ci tak: nie da się zrobić tylko jednego, czyli otworzyć parasola w d..ie, bo włożyć tam ten parasol się już da. 

Wszystko można tylko trzeba pomyśleć lub ewentualnie podejrzeć u kogoś, kto pomyślał. Co do Twojej obory to już Ci pisałem, że przeróbka na luz to jest pikuś. Moja jest podobna do Twojej i mam pomysł, co zrobić, żeby mieć dojne na luzie, żeby to nie było kosmicznie drogie. Szkopuł jest tylko w szerokości działki, czego nie przeskoczę, chyba, że uda mi się kupić od sąsiada 

Opublikowano

@Aktywnyrolnik7245 tak Cię czytam dłuższy czas i nie mogę Cię rozkminić. Jeśli masz kobitę której jesteś pewny i chcesz z nią być to bierz się za poważne zakładanie rodziny bo czas leci klepiesz posty na forum I nic z tego nie wynika z korzyścią dla Ciebie. Jeśli nie jesteście pewni czy Wam to wyjdzie to może czas na zmianę mam kilku znajomych, którzy mieli za sobą związki po 5,7 lat, rozeszli się po pół roku byli po ślubie z kim innym i żyją teraz szczęśliwie. Nie znam dokładnie relacji jakie tam macie i nie zamierzam wnikać w Twoją prywatność, ale chyba za dużo teoretyzujesz i się zastanawiasz niż bierzesz sprawy w swoje ręce.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v