Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, marcin19071980 napisał:

Niech by tylko mleko że 3-4 zł kosztowalo to patrz co by się działo.Albo byki mięsne po 15zl to pozabijać by się chcieli.Ale chyba rzeczywiście hodowla w nielasce bo w tym roku odpadu nie ma kto wziąć i wszystko w dziurę idzie.

Byłem wczoraj u znajomego żeby przyjechał wykopać ziemniaki. U siebie wykopał już wszystko i ma problem bo sporo odpadu będzie miał. Robak,sporo ziemniaków podziurkowanych,pytał czy nie chce tego dla byków bo jak nie to i tak lasu wywiezie. Pasowałoby parować ale za dużo by było,a czy takie surowe z tym robakiem nie zaszkodzą bydłu?

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Byłem wczoraj u znajomego żeby przyjechał wykopać ziemniaki. U siebie wykopał już wszystko i ma problem bo sporo odpadu będzie miał. Robak,sporo ziemniaków podziurkowanych,pytał czy nie chce tego dla byków bo jak nie to i tak lasu wywiezie. Pasowałoby parować ale za dużo by było,a czy takie surowe z tym robakiem nie zaszkodzą bydłu?

Coś ty.Mialem krowy to też dawałem i nic się nie działo.Tylko jedna nie dostawała bo miała chory żołondek i od razu wzdeta była ale reszta bez problemu.

Opublikowano
25 minut temu, Leszy napisał:

Chętnych nie ma ani na jałówki, ani cielaki. Jak za dwa lata się cena odwróci, to majątek się zbije na żywcu jeśli gdzieś się to wszystko upchnie 😜 

a co oferujesz, dobry towar?

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Weź mi na pw jakiś kontakt do siebie wyślij poza af 

Pisz na Priv nie wymyślaj.I tak mało od kogo telefon odbieram bo mi tylko du.... ludzie zawracają.

Opublikowano
39 minut temu, marcin19071980 napisał:

Niech by tylko mleko że 3-4 zł kosztowalo to patrz co by się działo.Albo byki mięsne po 15zl to pozabijać by się chcieli.Ale chyba rzeczywiście hodowla w nielasce bo w tym roku odpadu nie ma kto wziąć i wszystko w dziurę idzie.

Jałówki po 10-11 i jeszcze się przepychali. U psa w budzie bodaj trzymać czy innym gołębniku 

Opublikowano
4 minuty temu, MonteChristo napisał:

a co oferujesz, dobry towar?

Teraz to średni. Bo byczek czarno biały był ogłoszony za 700 zł. Wcześniej czerwone wykastrowałem, bo się nikt nie zgłosił. Będą z jałowizną siedzieć. 

Zaś jeszcze niedawno 1200 za sztukę szło, naprawdę bez wybrzydzania. 

Opublikowano

Na łodzi z ziemniakami WGR EPD ERW musi być ujowo że się tu znorowili ale towar lichy.

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie pamiętasz jak zaczęły się dopłaty do młodzieży? 

Pamiętam, że był czas, że chcieli aby im jedynie na "papierze" przepisać 😜 

Opublikowano
12 minut temu, Belaruss820 napisał:

Mąkę z chrząszczy mieliśmy jeść a Ty bydłu białka bronisz?

8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Pisz na Priv nie wymyślaj.I tak mało od kogo telefon odbieram bo mi tylko du.... ludzie zawracają.

Na pw foto nie wyślę, nie rozwinęli tego 

Opublikowano
36 minut temu, Leszy napisał:

Chętnych nie ma ani na jałówki, ani cielaki. Jak za dwa lata się cena odwróci, to majątek się zbije na żywcu jeśli gdzieś się to wszystko upchnie 😜 

Ten mój jeden się znowu odzywał, a nie mam teraz dla niego cielaków...

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mąkę z chrząszczy mieliśmy jeść a Ty bydłu białka bronisz?

Chodzi tylko o to czy ten Robak nie zaszkodzi... a ostatnio jadłem jakiegoś świerszcza w podsypce limonkowo paprykowej to smak tylko ta posypka daje a z robaka to same łuski jakby słonecznik jeść

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Ten mój jeden się znowu odzywał, a nie mam teraz dla niego cielaków...

Może podświadomie nie szukam klientów jakoś specjalnie.  Trochę mnie korci zjazd z dojnych a dostawienie opasów. ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v