Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja się domyślam po tym co pisałeś że podróżowałeś na mazury że nie pies ale odejdźmy może od tego tematu

Na pewno nie Ty jeden...przyjdzie czas...

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Ale żeście wypaczyli to, co napisałem. Nie bronię nikomu dbać o własny interes. Nie podoba mi się jedynie takie życzenie, bo na dłuższą metę na dobre nie wychodzi. Pisałem celowo ogólnie, nie wdając się w szczegóły, ale i tak żeście rozdmuchali.

Marcin, ja w życiu w d...e dostałem sporo, jeszcze więcej ludzkich tragedii i dramatów widziałem, ale mimo to nie zmieniłem swojego sposobu patrzenia na świat. Może to kwestia wychowania, może charakteru, wrażliwości, religii albo jeszcze czegoś innego. Traktuje innych tak, jak ja chciałbym być traktowany. Swojego nie dam a cudzego nie chcę. Postępuje tak, że jak mi ktoś o 6 rano zapuka do drzwi, to będę wiedział, że to do mnie a nie po mnie ( tylko błagam nie rozdmuchajcie tego zdania znowu i nie piszcie, że komuś sugeruje, że policja po niego może przyjść, to moje zasady). Widziałem sytuacje, które się odbijają na psychice i jeszcze musiałem w nich działać, mając ułamki sekund na decyzje. Wiem jedno. Twardym się jest do pewnego momentu. Jak się twardość skończy to wszystko może się skończyć. Dlatego odszedłem z pracy, żeby nie dojść do tego momentu. Czy by nadszedł i kiedy nie wiem, ale moim celem było uniknięcie tego. Za swoje postępowanie dostawałem też po d..ie, i to tak, że nie jesteście w stanie sobie wyobrazić, że to możliwe. Ale dobra karma też do mnie wracała i wraca cały czas. I jest tego więcej niż tego dostawania po czterech literach. Tak, że gdyby na mnie teraz przyszła ostatnia chwila, to będę się żegnał z tym światem z przeświadczeniem, że ...żyłem jak chciałem...

Nie znam osoby która bez wizji jakiegoś profitu miała by ochotę w czym kolwiek mi pomóc.Widzialem i miałem wątpliwą przyjemność uczestniczenia w rzeczach które dla większości z was są nie wyobrażalne.Ograbiono mnie na sumy które sporą część tego forum ogląda na filmach i tak dalej i dalej.Wali mnie to czy ktoś zdycha pod płotem czy lata samolotem.Nie pomagam w niczym nikomu bo na to samo liczyć nie mogłem i nie mogę.Kazdy żyje i umiera sam nawet jak jest w otoczeniu przyjaciół.Kompletnie gdzieś mam to co niektórzy tu o mnie myślą.A teraz do ogułu słowo.Choc to nie jest koncert życzeń to jednak nie życzę sobie wkładania mnie w wasze ramy zachowań poprawnych bądź nie.Nikogo mi obraziłem i nie pomowiłem choć jest to kusząca nader wizja.Ja wiem że pisanie tego co się myśli jest nie popularne ale uwierzcie mi że się hamuje.A naprawdę wielu już opie...za bycie forumową Matka Teresą się należy.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Na kotach kiedyś też dobrze szło, rasowych, ponoć... 

Sprzedałem samochód kobitce, która po wystawach z tym jezdziła. Jakies srebrne persy hodowała. Na biednoa nie wyglądała. Samochód kupiła w 5 minut bez oglądania 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

U nas owczarki już się skończyły, labradory pozniej mieli, goldeny a teraz z małych ras coś mają

Szczury? czy coś większego

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie jadam w ich kuchni. Ciasta może i piecze ale dla mnie to zbędny zbytek. Jak mi się pić chce to grzdyla wody wezmę albo piwo wypiję a nie zasiadam do kawusi i ciasta.

Nie, dla mnie owoce mogą nie istnieć. 

Lux masz że swoja kuchnia itd , tylko kobiete teraz . Też bym tak chciał 🤷

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Toć nie o polityce 

Znów się skończy jak z królikami. Szukaj sobie kogo innego do rozmów.

Przed chwilą, Qwazi napisał:

Sprzedałem samochód kobitce, która po wystawach z tym jezdziła. Jakies srebrne persy hodowała. Na biednoa nie wyglądała. Samochód kupiła w 5 minut bez oglądania 

Moja nauczycielka z technikum się za to zabrała - brzydszego kota nie widziałem, no może prócz syjamskich. Dewon rex czy jakoś tak...

Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Lux masz że swoja kuchnia itd , tylko kobiete teraz . Też bym tak chciał 🤷

Nie ma i nie będzie. 

Opublikowano

@gregor1284 oprócz dojenia pomoc w obrządkach , taczkowanie QQ i bel widłami w starych budynkach, pojenie cieląt w kojcach z palet 

podściełanie widłami , sezonowe prace przy taczaniu bel słomy siana itp, łopatowanie zboża do żmijki , i troche przy serwisie i czyszczeniu maszyn 

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Na kotach kiedyś też dobrze szło,

jak kto zagrychy na cmentarz potrzebował 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Uczyłem się na Uno i zdawałem też na tym 

A za którym razem zadaliście 🤔

Maluch i polonez 1,9 zdawałem na malcu za pierwszym i  to i to w Łodzi na maratonskiej 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Szczury? czy coś większego

Nie znam się na tych kołtunach 

Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Znów się skończy jak z królikami. Szukaj sobie kogo innego do rozmów.

Moja nauczycielka z technikum się za to zabrała - brzydszego kota nie widziałem, no może prócz syjamskich. Dewon rex czy jakoś tak...

Nie ma i nie będzie. 

Te łyse koty jakie paskudne 

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Łe to nie naplaci 

Dostałeś ostatnią?Bo coś tu się piep....z tym 

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

@gregor1284 oprócz dojenia pomoc w obrządkach , taczkowanie QQ i bel widłami w starych budynkach, pojenie cieląt w kojcach z palet 

podściełanie widłami , sezonowe prace przy taczaniu bel słomy siana itp, łopatowanie zboża do żmijki , i troche przy serwisie i czyszczeniu maszyn 

jak kto zagrychy na cmentarz potrzebował 

To gdzie jako dojazd. Jako dojarz to jedziesz rano doisz i wracasz do domu i bajlando do wieczornego dojenia. Niedaleko taki znajomy zatrudnił chlopaka dojenia i mu chyba płacił 250 dniówki za dwa dojenia. Nie mógł bidny przeboleć ze on tylko doi a całymi dniami labę ma i temu chłopakowi mówi że co ma leżeć to coś mógłby robić to powiedział że może robić ale następna dniówka 

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Dostałeś ostatnią?Bo coś tu się piep....z tym 

Ostatnią mam o konkurencji. No coś im niedomaga, widocznie zaduzo ankiet wysyłają

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie znam osoby która bez wizji jakiegoś profitu miała by ochotę w czym kolwiek mi pomóc.Widzialem i miałem wątpliwą przyjemność uczestniczenia w rzeczach które dla większości z was są nie wyobrażalne.Ograbiono mnie na sumy które sporą część tego forum ogląda na filmach i tak dalej i dalej.Wali mnie to czy ktoś zdycha pod płotem czy lata samolotem.Nie pomagam w niczym nikomu bo na to samo liczyć nie mogłem i nie mogę.Kazdy żyje i umiera sam nawet jak jest w otoczeniu przyjaciół.Kompletnie gdzieś mam to co niektórzy tu o mnie myślą.A teraz do ogułu słowo.Choc to nie jest koncert życzeń to jednak nie życzę sobie wkładania mnie w wasze ramy zachowań poprawnych bądź nie.Nikogo mi obraziłem i nie pomowiłem choć jest to kusząca nader wizja.Ja wiem że pisanie tego co się myśli jest nie popularne ale uwierzcie mi że się hamuje.A naprawdę wielu już opie...za bycie forumową Matka Teresą się należy.

Znaczy, że ma być tak jak sobie życzysz i nie inaczej? Ja też nikogo nie obraziłem, a napisałem tylko, co mi się nie spodobało, co Ty robisz dość często. No i na koniec miałeś kiedyś sytuację, kiedy od Twojej decyzji w ułamku sekundy, zależy życie innego człowieka i Twój własny los?

3 minuty temu, Łolek napisał:

Eeeeee ty no 

Opierdzielę ojca...w najbliższym wolnym terminie🤷...

Opublikowano

Dobrze wiesz że zabiłem człowieka i jakoś koszmarów nie mam.

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A co wpierdziel mi spuścisz przez internet 🤔

Daj se siana chłopak. Ciebie i tak już wystarczająco los kara.

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Nie ze spłacaniem rodzeństwa tylko z tym że odda na jedno dziecko a nie będzie dzielił majątku. Toci coś tam się burzyli że jak to tylko na jedno a wiem że ma córkę jedynaczkę to się śmiałem pomimo gówno burzy. Z tym co ja odebrałem od reszty dziś to też tłumaczyłem, trzeba czytać między wierszami 

No i co, wg Ciebie to żart jak nikt nie wiedział, że ma jedną córkę? Pisał poważnie, kropka na końcu. 

Ja nie z waszej epoki to takich żartów nie uja nie rozumiem. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Daj se siana chłopak. Ciebie i tak już wystarczająco los kara.

No i co, wg Ciebie to żart jak nikt nie wiedział, że ma jedną córkę? Pisał poważnie, kropka na końcu. 

Ja nie z waszej epoki to takich żartów nie uja nie rozumiem. 

Wszyscy wiedzieli no może prawie 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Dobrze wiesz że zabiłem człowieka i jakoś koszmarów nie mam.

Marcin nie o taką sytuację mi chodziło. To był wypadek. Chodzi mi o sytuację dynamiczną kiedy jest ma ostrzu noża. Ja albo on? Myślę, że gdybyś wtedy był na moim miejscu Ty, jeszcze byś oglądał świat zza krat. Ja do dziś nie wiem, co mnie zatrzymało 

Opublikowano
15 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Myślałem że Ty piekarz,i męczysz buły 

pewnie po dojeniu pomęczyłbym bo propozycja pracy wyszła od żony gospodarza 

9 minut temu, gregor1284 napisał:

To gdzie jako dojazd.

chodzi o to że zarobiłbym w weekendy u niego na paliwo na dojazd do roboty w tygodniu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v