Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Pioter, no nie wiem... może ciężkie warunki.. zdarzało mi się dłużej kopać jakieś kawałki, ale to jak mokro i zachwaszczone...

Dla niektórych obroty  1600 są oki, ja cegła na gaz i wio... 

Mniejsza... bywają różne warunki i różne podejście do usługi..

Nie wspomnę o tym, że jednego roku to chyba z pół tony jeszcze po kombajnie pozbierał...

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

Kolega miał podobne objawy , tylko tam silnik sisu 190KM.

Sisu łatwiejsze w diagnozie 

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Myślisz że Radek zasadzi las na dotacje?

Prędzej w drugą stronę 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

oby bez większych szkód

Nie ma szkód jakichś powszechnych. Wiatru nie było. Tylko jeden pożar, za to duży. Jadę teraz zlokalizować dokładnie, gdzie, bo kumpel dzwonił z taką prośbą. Jest w robocie o podejrzewa, że to u jego siostry. Dodzwonić się do niej, ani szwagra nie może, a to jest z 5 km ode mnie, a w linii prostej najdalej 3

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Pioter, no nie wiem... może ciężkie warunki.. zdarzało mi się dłużej kopać jakieś kawałki, ale to jak mokro i zachwaszczone...

Dla niektórych obroty  1600 są oki, ja cegła na gaz i wio... 

Mniejsza... bywają różne warunki i różne podejście do usługi..

Z czego się  śmiałeś pod moim postem do dandysa że za 1200+dopłaty oddałbym  własne ha żeby bliżej  było?

U mnie  przy nogą w podłodze  dostałbyś  kopa w cztery litery 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Jak mapy i papiery przejrzą to bez dotacji sadził będzie🤭

weź pan. 

samolotami straszą, zdjęcia robią, a na mojej trawie cennej przyrodniczo ściernisko po kukuruszce 🤫

Opublikowano
16 minut temu, Łolek napisał:

Ręczna 

Jutro się wszystko wyjaśnić powinno 

Marek Kupi się te zagramiczne a później ból głowy

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Sisu łatwiejsze w diagnozie 

Prędzej w drugą stronę 

Miał podobne objawy jak Marka, zrobił wtryski i pompę nie pomogło. Padnięty miał główny sterownik silnika. Pisałem Markowi jak prowadził do mechanika i możliwe że u niego to samo.

Opublikowano
33 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A czyli inny przelicznik...

No fajnie że takia współpraca u Was.

Aż mi przyszło do głowy... @jacus jaką masz kopaczkę? Czy talerzowką kop🤔iesz???

nie raz i nie dwa zdarzylo sie talerzowka kopac.. po powodzi to normalka.

ja osobiscie to mam opaczke reczna i nia wykopuje.

po ziemniakach orzesz czy tak siejesz ??

21 minut temu, bratrolnika napisał:

Trochę na szkołę, trochę na przedszkole, a reszta żeby ostatnią nieoświetloną uliczkę oświetlić 

My akurat spod Warszawy, domy rosną u nas jak grzyby po deszczu 

dali kredyt na 2 % to stawiaja-ile jest takich miejsc w polsce ?? 

mapa-gminy-spadek-wzrost-ludnosc.png

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie wspomnę o tym, że jednego roku to chyba z pół tony jeszcze po kombajnie pozbierał...

Źle  może  kombajn ustawiony? Z 10lat nie zbieram Pyrek po kombajnie  bo  na ha uzbieram 200kg a będzie pół dnia roboty

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PAN88 napisał:

U mnie  przy nogą w podłodze  dostałbyś  kopa w cztery litery 

Z ciekawości... czemu?

A dodam... nie ma tak odważnych 😄 

Byś sp***dalał szybko z pola...😄🤑☺️

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

weź pan. 

samolotami straszą, zdjęcia robią, a na mojej trawie cennej przyrodniczo ściernisko po kukuruszce 🤫

Ciebie to zaleją, jak wodę gdzie znajdą😁

Przed chwilą, wojtal24 napisał:

a co Ty znowu będziesz budował?

No halę na miejscu tej stodoły co to wiosną zburzyłem🤭

Opublikowano
Przed chwilą, PAN88 napisał:

Źle  może  kombajn ustawiony? Z 10lat nie zbieram Pyrek po kombajnie  bo  na ha uzbieram 200kg a będzie pół dnia roboty

Zawsze zbierałem i zbieram. W sobotę też ekipa po kultywatorze zbierała. Po dwa razy przejechane. Zebrali jeszcze trochę worków. Teraz już gorczyca wychodzi.

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

Za bardzo  obijają się  jak sucho 

Bzdura

Opublikowano
Łolek napisał:

7 minut temu, 6465 napisał:

A w twoim pompka zasilająca to jest ręczna czy elektryczna?

Ręczna 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Kolega miał podobne objawy , tylko tam silnik sisu 190KM.

Jutro się wszystko wyjaśnić powinno 

udało się ten sterownik ogarnąć temu gosciowi

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Ale  za co jak wszędzie  piszesz ze co roku dokład. A poważnie  to nie wiesz ile  teraz płyta w pierwszym gatunku?

Pasuje mi  z jednej strony  wiatę  zakryć żeby od łąki nie zawiewało 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

po ziemniakach orzesz czy tak siejesz ??

Oczywiście że orze... po kombajnie zbite i mąka na wierzchu...

Po za tym łety i trochę chwastu... nie mam takich czystych jak tu Panowie pokazywali.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Ciebie to zaleją, jak wodę gdzie znajdą😁

ta, znajdą 🤣

nawet z rzeki strumyk się zrobił. 

wszystkie rowy i sadzawki suche. w stawach metr brakuje do normalnego letniego stanu 

Opublikowano
Przed chwilą, wojtal24 napisał:

udało się ten sterownik ogarnąć temu gosciowi

Wiem że ktoś coś tam dłubał i trochę to latało. Ale nie wiem czy kupował nowy czy dalej lata. Bo widzę że ciągnik jeździ. Zresztą ja też nim trochę jeździłem. Mogę zadzwonić i zapytać.

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Miał podobne objawy jak Marka, zrobił wtryski i pompę nie pomogło. Padnięty miał główny sterownik silnika. Pisałem Markowi jak prowadził do mechanika i możliwe że u niego to samo.

To samo na samym początku mówiłem. W sisu częsty przypadek 

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Z ciekawości... czemu?

A dodam... nie ma tak odważnych 😄 

Byś sp***dalał szybko z pola...😄🤑☺️

Nie  ma bo może u starych dziadków robisz.

Ojciec  jak kiedyś tak szybko kopał to  2 przyczepy  spasł bykami bo nie pasowały na obierak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v