Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Baks00 napisał:

I czas pryzmy tegoroczne otworzyć

Na kukurydzy koszenie cierpliwie czekamy-powazniejsza awaria na sieczkarni

U nas też awaria...alternator padł🙆...

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W przyszłym roku chyba znów parę arów więcej...

Słonecznie, ciepło.

Skoro klienteli przybyło...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, Azor07 napisał:

@marcin19071980 A kombajny Grimme co to warte ? Podobno części drogie ? Najwięcej w ogłoszeniach widać SL750

Nooo, drogie.A jak jeszcze ktoś zakombinować nie potrafi to taka maszyna z torbami potrafi puścić.750tka fajny kombajn ale ceny części potrafią zwalić z nóg dlatego jest ich tyle w ogłoszeniach.Zeby nie było że nosa zadzieram ale Grimme to nie jest maszyną dla amatorów.Wszystkie taśmy np cena ×3 w stosunku do Anki.

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

U nas poważny temat, była pierwsza myśl jechania po drugą

Dzisiaj odbierają tryb jakiś i ma cykac 

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Skoro klienteli przybyło...

Zwierzów coraz więcej a ja wszystko ziemniakami faszeruję... Kaczki, indyki, gęsi... Kury dostają, brojlery, królikom się rzuci.

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Tak myślałem, że RB nietykalny😉...

To jest kombajn z lat 80. Wszystko działa, co się uszkodziło było naprawiane na bieżąco. Jakby chcieć więcej kopać, to górkę trzeba by wymienić niedługo...

Ile liczysz cenić? U mnie wszystko śmiga, jedynie napęd górnej taśmy już trochę zjedzony ale jeszcze ciągnie. Mam do niej jeszcze drugie kompletne koło kopiujące i dolna taśmę 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Zwierzów coraz więcej a ja wszystko ziemniakami faszeruję... Kaczki, indyki, gęsi... Kury dostają, brojlery, królikom się rzuci.

To też klientela...

5 minut temu, Baks00 napisał:

U nas poważny temat, była pierwsza myśl jechania po drugą

Dzisiaj odbierają tryb jakiś i ma cykac 

I niech tak będzie...

2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Czekaj najpierw ja sprzedam 🤭

To masz z miesiąc forów😉...

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Oho. Początek końca 

Nie kracz dziadu😡...

• Like 2
Opublikowano
18 minut temu, brodziak81 napisał:

Trochę  trzeba się zmechanizowac kiedyś sortowaliśmy we 4 później 3 a teraz we dwóch. W tygodniu  muszę  jechać po drugi  tasmociag  krótki  do sypania w skrzynie.

Ja takie małe taśmociągi jakie mi potrzebne to sam produkuje bo musiał bym non stop jakieś kupować a i tak by nie było to co mi potrzebne.Ten służył będzie do transport kamieni i pacyn z pod sortownia na wózek 

IMG_20230911_102316_246.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Ile liczysz cenić? U mnie wszystko śmiga, jedynie napęd górnej taśmy już trochę zjedzony ale jeszcze ciągnie. Mam do niej jeszcze drugie kompletne koło kopiujące i dolna taśmę 

Krzysiu...nie mam pojęcia...jak będę wystawiał to się trza będzie zorientować...

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wogole kto się dopuścił takich rażących uchybień? Do odwołania 

A ...to Ty do tego pijesz🤔...no nie ja...narazie nawet na odwozie nie jeżdżę...jeszcze mam trochę roboty i siebie 🤷...

Opublikowano
23 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Ja takie małe taśmociągi jakie mi potrzebne to sam produkuje bo musiał bym non stop jakieś kupować a i tak by nie było to co mi potrzebne.Ten służył będzie do transport kamieni i pacyn z pod sortownia na wózek 

IMG_20230911_102316_246.jpg

Od producenta z krasnika kupiłem kiedyś 4m fajnie chodzi lekki do przedstawienia teraz 4tyś sobie życzy.

image (3).jpeg

Opublikowano
34 minuty temu, Qwazi napisał:

A ...to Ty do tego pijesz🤔...no nie ja...narazie nawet na odwozie nie jeżdżę...jeszcze mam trochę roboty i siebie 🤷...

To może Ty spowodowałeś awarie alternatora żeby skończyć swoje roboty? Przypadek? Nie sądzę 

• Haha 1
Opublikowano
56 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nooo, drogie.A jak jeszcze ktoś zakombinować nie potrafi to taka maszyna z torbami potrafi puścić.750tka fajny kombajn ale ceny części potrafią zwalić z nóg dlatego jest ich tyle w ogłoszeniach.Zeby nie było że nosa zadzieram ale Grimme to nie jest maszyną dla amatorów.Wszystkie taśmy np cena ×3 w stosunku do Anki.

A co byś polecił z niedrogimi częściami i w miarę prosty w obsłudze? .Mam Anne tylko za mały zbiornik ,a tak to na mój areał  jest ok.  

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

To może Ty spowodowałeś awarie alternatora żeby skończyć swoje roboty? Przypadek? Nie sądzę 

Nic na mnie nie masz🤷...teoria w stylu...Antoniego🤭...

Opublikowano
12 minut temu, Azor07 napisał:

A co byś polecił z niedrogimi częściami i w miarę prosty w obsłudze? .Mam Anne tylko za mały zbiornik ,a tak to na mój areał  jest ok.  

To zależy od zasobów finansowych.Grimme to bardzo dobre kombajny ale tak jak pisałem może przyjść tak że postawisz go w pokrzywy bo na części nie będziesz miał.Bergmann też dobry sprzęt ale już konia potrzeba.Winsent starsze nie zaj....e części problem kupić w PL za to lekko idą.Najlepiej jakiegoś Wuhlmaus sobie poszukaj to coś nie coś od Anki można włożyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v