Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, marcin19071980 napisał:

Też wczoraj kupiłem ale jeszcze w Niemczech stoi bo muszę transport załatwić.

Też Bolka🤭

16 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Policja mandaty za to? A to ciekawe...

Kupiłeś? Jakiś w ładnym stanie👍

Nom, 1 właściciel, jeszcze farba na taśmach 

12 minut temu, marcin19071980 napisał:

A h..... już ci pokażę.

970fba72-7e59-4ea3-ac9e-9f30fa09a47f.jpeg

Forszaj?

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

ciekawy właśnie tych trzech cylindrów jestem

choć warto byłoby się przejechać, bo może się okazać że będzie tak jak dwa lata do tyłu gdy pojechałem kupić FZ6S, o którym marzyłem parę lat, przejechałem się i czar prysł

Tracer jeszcze fajniejszy, tyle że ma dla mnie kilka minusów

to lustrzane odbicie jest??

w KWB Bełchatów coś podobnego ostatnio stało🤭

Nie, wersja hamerykańska🙈

Opublikowano
29 minut temu, Strongman napisał:

kurna sprzedałem tydzień temu bydło w poniedziałek i zapomniałem zrobić przemieszczenia,zrobiłem przed chwilą czy będzie dobrze.

Kto szlachcica ruszy.

Robi się 

16944123484591052904684082281709.jpg

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Też Bolka🤭

Nom, 1 właściciel, jeszcze farba na taśmach 

Forszaj?

No.6700kg żywej wagi.Pelna hydraulika.I w lux stanie.

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

Najważniejsze że w krzakach nie stoi ten forszaj.

@marcin19071980 po wykopkach juz jesteś.

No jeszcze 6,70 ale to już koniec widać.W krzakach nie stał bo to od fanatyka Fortschritta.Kazda kalamitka działa zero wycieków.Gosc ma całą gospodarka we Fortschritta wyposażona.Bylem tam latem no to było na co popatrzeć 

Opublikowano
19 minut temu, marcin19071980 napisał:

No jeszcze 6,70 ale to już koniec widać.W krzakach nie stał bo to od fanatyka Fortschritta.Kazda kalamitka działa zero wycieków.Gosc ma całą gospodarka we Fortschritta wyposażona.Bylem tam latem no to było na co popatrzeć 

Mi działkami niby 4ha ale na jednej i drugiej  po trochu pokopane  bo tak pasowało 

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

1694410035800464913218027690483.jpg

Bezawaryjności👍...

1 godzinę temu, Strongman napisał:

No niema zatwierdzili,tylko mówią ze jak dłużej niż 7 dni to policja przyjeżdża z mandatem

To nie jest kompetencja policji...

53 minuty temu, marcin19071980 napisał:

A h..... już ci pokażę.

970fba72-7e59-4ea3-ac9e-9f30fa09a47f.jpeg

Również bezawaryjności 👍

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał:

Bezawaryjności👍...

To nie jest kompetencja policji...

Również bezawaryjności 👍

W tym roku już nie będzie u mnie używany.A może i pogonie dalej zobaczymy.Kupilem bo widziałem jak chodzi i to 91r więc LPG nie widział

Ale dzięki 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

W tym roku już nie będzie u mnie używany.A może i pogonie dalej zobaczymy.Kupilem bo widziałem jak chodzi i to 91r więc LPG nie widział

Ale dzięki 

Ja w tym roku chyba zakończę przygodę z uprawą pyrki i jak wykopę ten mój hektar, to Anka pójdzie na olx...

Opublikowano
7 minut temu, Popier96 napisał:

Czemu? Zachwalałeś sobie. 

Mam bliziutko kolegę, który uprawia dużo ziemniaka i marchwi. Ugadalismy się, że będę od niego brał odpadowe i nie muszę przechowywać. A zwiększę sobie areał qq i tym sposobem zyska trochę swobody, jeśli chodzi o bazę paszową

Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

Ja w tym roku chyba zakończę przygodę z uprawą pyrki i jak wykopę ten mój hektar, to Anka pójdzie na olx...

U mnie RB zostaje i albo 800setke sprzedam albo Fortschritta.Lukniem w praktyce.Forschritt jest dwu rzędowy więc ma przewagę życie pokaże 

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

U mnie RB zostaje i albo 800setke sprzedam albo Fortschritta.Lukniem w praktyce.Forschritt jest dwu rzędowy więc ma przewagę życie pokaże 

Tak myślałem, że RB nietykalny😉...

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

W jakim stanie ta Anka?

To jest kombajn z lat 80. Wszystko działa, co się uszkodziło było naprawiane na bieżąco. Jakby chcieć więcej kopać, to górkę trzeba by wymienić niedługo...

Opublikowano
7 minut temu, marcin19071980 napisał:

Mógłbyś coś napisać jakie poplony pod ziemniaki siejesz?

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał:

Tak myślałem, że RB nietykalny

Małe pola też mam a takim grzmotem była by męczarnia.Nawet jutro będzie w użyciu.Maszyna nie zaj.....a

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Mógłbyś coś napisać jakie poplony pod ziemniaki siejesz?

Budyń🤪.A na poważnie to Gryka Owies Gorczyca Rzodkiew oleist.

Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

jest kombajn z lat 80. Wszystko działa, co się uszkodziło było naprawiane na bieżąco. Jakby chcieć więcej kopać, to górkę trzeba by wymienić niedługo.

To jest właśnie jeden z powodów dla których nie chce już Anny.Ta górka ma 15lat i z 60hektarow już przerobiła.Braki poniżej 5%

IMG_20230911_094050_619.jpg

Opublikowano

Ja w swoim nic poważnego nie robiłem. Górki też nie wymieniałem. Jedynie co, to jakieś rolki czy łożysko. Ale kopiąc hektar rocznie, to chyba nic zadziwiającego. Wcześniej ten kombajn był u mojego kuzyna i kopał 2 ha rocznie. On, z kolei, kupił go gdzieś z okolic Sieradza, po 10 sezonach...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, brodziak81 napisał:

Na magazyn coś kopiesz czy odrazu wszystko do handlu? Jaki kosz przyjeciowy polecasz do podawania na Pucka?

We wsi nie podzielenie panuje Grimme ale ja mam dwa Fortschritta z tym że to są boczniaki bo tak mi pod przyczepy pasowało.Midema też jest w miarę fajna.Ale to wszystko zależy od przerobu sortowników i tego ile kopie się na jeden strzał.Ja kopie tak mniej więcej 25ton dzienie na jesień dlatego mam dwa ale jak ktoś kopie mniej to coś małego wystarczy.Zapasy max do grudnia nie przechowuje ziemniaków dłużej.

Edytowane przez marcin19071980
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v