Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Tak będzie rolnictwo w Polsce , będzie musiało się dostosować do norm zaś Ukraina będzie przodownikiem . W każdej dziedzinie .

Mechanizacja zbioru ziemniaków to przyszłość w wielu gospodarstwach. Na nagraniu przyczepa wyposażona w specjalistyczny podajnik oraz linia do sortowania. Jak Wam się podoba?

https://www.facebook.com/watch?v=1006306854018591

To zwykła przyczepa przeladowcza.Nic nowego.Troche bez sensu bo i tak wywalam ziemniaki w kosz przyjeciowy i nie bardzo wiem w czym miała by mi ona pomóc.Zbior mam zmechanizowany do tego stopnia że i tak nikogo na kombajnie nie ma poza dwoma polami gdzie są kamienie ale wąskim gardłem jest konieczność układania worków na paletach.Nie da się tego przyspieszyć i trzy worki na minutę to max co można ogarnąć a normalnie to dwa.Oczywiscie można zawsze odstawić towar do paczkamrni ale tam okradną cię w biały dzień i na ten moment dadzą max1,10gr.Ta technologia dla większości ludzi z tego forum to jak lot w kosmos i wielu nadal marzy tu o Karlikach Bolkach i Annie nie wspominając już że są tacy co kopia dwurzędówką ale i kopaczka gwiazdową.Ponad to większość zachodnich kombajnów nie toleruje zachwaszczenia plantacji co niestety wielu uczestnika tego portalu traktuje jako zamach na zdrowie publiczne bo przecież jak pyrki nie są zaje.....e chwastem po szyję to są trujące.Ziemniaki z filmu są nawadniane i prawidłowo nawożone co jest następnym punktem dyskwalifikującym tą uprawę w oczach fanatyków ziół na polach bo najlepiej wychodowac orzeszki z sadzeniaków nabytych na targowisku.I tak dalej i tak dalej.Ludzie którzy się tym zajmują wiedzą jak to robić by było dobrze ale niestety to forum nie jest najlepszym miejscem do szerzenia takiej wiedzy.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Nie no , pić pije tylko głowa słaba, a żołądek to już wogóle.

Tylko fynda już masz. Tera nie wiem co mógłbym zaoferować🤭

🤔

Córke dla syna a resztę dogadamy przy bimberku głowę masz słabą to i i hojniejszy będziesz 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Sławek, to niech Marek oferuje...🤷

Będziesz cicho, kolega kurna jego tego no ☝️😠

9 minut temu, bratrolnika napisał:

Z @Bananek i kilkoma innymi mieliśmy na wycieczkę do Czarnobyla jechać, to się covid pojawiły, teraz wojna... 

Może jeszcze kiedyś będzie okazja 

Marecki, co jutro porabiasz???

A jutro obiadek rodzinny mam bo ślubu rocznicę obchodzę 

Ale jeśli się wybierasz to zapraszam zawsze krzesło i nakrycie przy stole znajdzie się 

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Ooo, przywieziesz jakieś mega sadzonki z Czarnobyla?

Jak będę się w końcu wybierał to wtedy będę myślał 

4 minuty temu, Łolek napisał:

🤔

Ale jeśli się wybierasz to zapraszam zawsze krzesło i nakrycie przy stole znajdzie się 

E, to nie było tematu, nie wypada w tak uroczystej chwili przeszkadzać 

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Banana już znam, to możecie mnie wziąć do ogrodu botanicznego🤣

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

E, to nie było tematu, nie wypada w tak uroczystej chwili przeszkadzać 

Kierowcę weź 

Zawsze drzwi otwarte dla kolegów jak nie jutro to za tydzień czy dwa jeszcze pogoda wytrzyma chyba trochę 

1 minutę temu, Qwazi napisał:

A ten siennik to już słomą wypchołeś🤔😉...

To Karolek pleciuga, go capne to mu dam 😉

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Jedź i Wes kopertę 😅😉

Od kogo???

1 minutę temu, Agrest napisał:

Banana już znam, to możecie mnie wziąć do ogrodu botanicznego🤣

Nie wiele brakło żebyśmy i mu się poznali. Może za rok się uda 

Przed chwilą, Łolek napisał:

Kierowcę weź 

Zawsze drzwi otwarte dla kolegów jak nie jutro to za tydzień czy dwa jeszcze pogoda wytrzyma chyba trochę 

Planowałem motorem się przejechać, akurat żona i dzieciaki gdzieś tam jadą. 

Ale tak jak mówisz, nie teraz to pewnie kiedy później 👍

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, jacus napisał:

zone bierzesz ?bo ja tak ..raz w zyciu bylem na ukrainie.k awalek za granica. gdy czas sie zmieni do lwowa pojade.

E tam lwow. Zobacz jak się teraz bawią nad morzem u nich i to 150 doba 

Opublikowano
13 minut temu, Łolek napisał:

🤔

Córke dla syna a resztę dogadamy przy bimberku głowę masz słabą to i i hojniejszy będziesz 

Będziesz cicho, kolega kurna jego tego no ☝️😠

Co na obiad jutro mata?

Opublikowano

@jacusdo zoo to pikuś, na stare Bałuty wstąp, na Limanke i krzyknij gdzieś w bramie czy jest tu jaki cwaniak wtedy atrakcji więcej niż w zoo możesz mieć

A na serio to ponoć teraz zoo jest bardzo fajne 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, marcin19071980 napisał:

To zwykła przyczepa przeladowcza.Nic nowego.Troche bez sensu bo i tak wywalam ziemniaki w kosz przyjeciowy i nie bardzo wiem w czym miała by mi ona pomóc.Zbior mam zmechanizowany do tego stopnia że i tak nikogo na kombajnie nie ma poza dwoma polami gdzie są kamienie ale wąskim gardłem jest konieczność układania worków na paletach.Nie da się tego przyspieszyć i trzy worki na minutę to max co można ogarnąć a normalnie to dwa.Oczywiscie można zawsze odstawić towar do paczkamrni ale tam okradną cię w biały dzień i na ten moment dadzą max1,10gr.Ta technologia dla większości ludzi z tego forum to jak lot w kosmos i wielu nadal marzy tu o Karlikach Bolkach i Annie nie wspominając już że są tacy co kopia dwurzędówką ale i kopaczka gwiazdową.Ponad to większość zachodnich kombajnów nie toleruje zachwaszczenia plantacji co niestety wielu uczestnika tego portalu traktuje jako zamach na zdrowie publiczne bo przecież jak pyrki nie są zaje.....e chwastem po szyję to są trujące.Ziemniaki z filmu są nawadniane i prawidłowo nawożone co jest następnym punktem dyskwalifikującym tą uprawę w oczach fanatyków ziół na polach bo najlepiej wychodowac orzeszki z sadzeniaków nabytych na targowisku.I tak dalej i tak dalej.Ludzie którzy się tym zajmują wiedzą jak to robić by było dobrze ale niestety to forum nie jest najlepszym miejscem do szerzenia takiej wiedzy.

Marcin, trochę racji masz, ale zjedz Snickersa

Jak kto chce tak robi, nie ma co szydzić. Pisałeś niedawno jak mleczarze wysoko nosy nosili jak cena była, to teraz przeczytaj co napisałeś... 

• Like 6
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Co na obiad jutro mata?

A to muszę kateringa zapytać, a najlepiej zajedź to się dowiesz 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Panie, to że przedwczoraj przyszła wypłata to nie znaczy że trzeba to od razu rozdać 

W sumie może i masz rację, pieniądze w dalszej drodze już Markowi nie pomogą 

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

@jacusdo zoo to pikuś, na stare Bałuty wstąp, na Limanke i krzyknij gdzieś w bramie czy jest tu jaki cwaniak wtedy atrakcji więcej niż w zoo możesz mieć

Najlepiej niech zacznie tam swoje teorie recytować.

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Zajeżdżaj...jutro u mnie dożynki...

ja pociagiem jade - z uwagi na chorobe stawow ,dlugo samochodem nie dam rady jechac.

23 minuty temu, soltys48 napisał:

Nie pogodzi..... 

Odłogiem już ponad 5 lat leży ok 60ha.

Jeden z braci to wójt mojej gminy 

nie ma chetnych na ostro -tak jak zasiewaja panstwowa ziemie , 

8 minut temu, gregor1284 napisał:

E tam lwow. Zobacz jak się teraz bawią nad morzem u nich i to 150 doba 

lwow byl dluzej nasza stolica niz warszawa..

Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

Marcin, trochę racji masz, ale zjedz Snickersa

Jak kto chce tak robi, nie ma co szydzić. Pisałeś niedawno jak mleczarze wysoko nosy nosili jak cena była, to teraz przeczytaj co napisałeś... 

Jestem ostatni co tu nos by zadzierał ale czasami poziom wiedzy jest tu żenujący a wszelakie próby naprowadzenia kogoś na właściwą ścieżkę to jak naparzanie głową w mur.Nie lubię Snikersów

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

w tv zobaczylem i mysle zeby zobaczyc- w krakowie to jest mocno sredniawe..

udz  miasto meneli-wedlug lindy bogusia. najwyzej piotrkowska zobacze.

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

w miesce kogos to zainteresuje ?? 

Opublikowano
4 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Nie wiem jak teraz ale kiedyś to była ciekawa dzielnica, jak na prawko chodziłem to często ostatnim autobusem z północnego wracałem to raz bym dostał w nos w bramie na Wojska Polskiego  ale dwóch gości co stało na  przystanku mi pomogło 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v