Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No ale jak Wy to robicie? Ile Wy tej chemii w to pakujecie? Ile razy walicie na zarazę, że to jest takie czyste?

Ani jednego razu na zaraze nie pryskalem.Dobra nara.Pozniej pogadamy.

Opublikowano

No to jakieś cuda, pewnie jak "plantator" (nie znoszę tego określenia) w sąsiedniej wsi - sadzi hektar, chyba najwięcej na okolicę i wali 2x na chwasty - przedwschodowo i powschodowo. Na zarazę nie wiem ile razy. I on jeszcze badyle ma nie uschnięte nawet.

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Ten weekend to polega tylko na tym, że nie musisz iść do miejsca zatrudnienia, bo robotę to i tak sobie znajdziesz...znam temat, praca na etacie powoduje, że cały czas z zegarkiem w ręku...od trzech lat już nie mam tej presji i...luzik😉

Dlatego chciałabym ciepłe mieszkanie w bloku i święty spokój. Rodzina i znajomi robią zakłady od dwóch dni do dwóch tygodni ile bym w mieście wytrzymala

Opublikowano
Przed chwilą, kizak napisał:

Z tych ,,gradusów'' to można strzelać ,kierownica zaspawana czy jak ?

Nie kumam??

Opublikowano
8 minut temu, kizak napisał:

3.40 😉,to mówicie że po 18 latach  wystarczy spojrzeć ?,a po ćwierć wieku nie chcą na siebie patrzeć ,tak mi wychodzi  ? bzdury 😉 ,wystarczy pozbierać okulary i   zaczną rozmawiać ze sobą ,   hmmm ,tylko ten słuch  😐 .

Nie muszę mówić wie co ma robić. 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

😂

nie lodz sie nie nalezysz do trzech najglupszych na formu-ledwo 4 jestes 😂

juz raz pytalem czy to nie ty spadles  w tamtym roku ciagnikiem z pryzmy ??

Nie, nie ja. 

Widzę że Ty biegły w statystykach. 

Żebyś tak brania lekarstw pilnował...

• Haha 8
Opublikowano
marcin19071980 napisał:

27 minut temu, wojtal24 napisał:

Marcin poważny chłop jesteś jak to mówił sp mój kolega "umiesz liczyć licz na siebie" a kto nam pomoże jak nie my sami sobie

Ja nie lubię pier.....a takiego jak często się tu odbywa.Jak mam coś powiedzieć to powiem a jak komuś nie pasuje to wypie..... Mnie osobiście najlepiej było za rządów SLD i Kwaśniewskiego jako prezydenta.Moze i pijany chodził i z Jelcynem dziabnol co nie co ale handel z Rosjanami kwitł i co drugi dzień miałem na podwórku Ruskiego w Mercedesie chcącego wymienić walizkę swoich pieniędzy na mojego ziemniaka bądź kapustę.Caly rejon z tego żył.Ale nie kur .... było źle.No to przyszła unia i roz......a wszystko w drobny mak oślepiając większość mistycznymi dotacjami do wszystkiego które teraz w zębach przyjdzie oddać w postaci różnych opłat podatków i innych hu.....mójuw.No ale tak to właśnie jest jak na wybory chodzi banda osłów mający przed oczami marchewkę ale nie widzących bata nad swoją du....

prosta sprawa jak mogłeś Ty tyle zarabiać brukselscy Żydzi postanowili ze oni też chcą zarabiać na Twoich produktach. masz rację tak było ja jestem trochę młodszy więc wtedy nie gospodarzylem sam ale przyjeżdżało po kilka aut z Rosji Białorusi Moldawi i tych innych krajów i jedni ladowali ziemniaki inni cebulę jeszcze inni marchew albo od nas do Kutna na bocznicę kolejowa woziło się traktorami na wagony lądowało się ręcznie pod sam sufit

Opublikowano
9 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Też , a co mam k**wa wypisywać wszystkie modele

A co masz do roboty? Trzeba było napisać jak konteno 

9 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Ruski na Kamaza 32tony ładował i na Kaliningrad albo Moskwe.Cztery dni i byli z powrotem a pod naczepa 2tys litrów ropy po 2zl.Beczek mi brakło.Nie pasowało to ładowalem 15-16ton 200setke z przyczepą i Katowice albo Gdynia.Nie było żadnych Inspekcji i inny żebraków na drodze.Policjant dostał 100zl i worek ziemniaków i każdy był zadowolony.No ale po co ma być dobrze? Trzeba poprawić,no to teraz męczymy się w tym dobrobycie.

Poczekaj od 25 roku co z tą Unią się będzie działo to będą kwiczeli 

Opublikowano
Qwazi napisał:

6 minut temu, malaczarna napisał:

Niestety mam takie epizody. Za to siedzę już w pracy i o 14 weekend

Ten weekend to polega tylko na tym, że nie musisz iść do miejsca zatrudnienia, bo robotę to i tak sobie znajdziesz...znam temat, praca na etacie powoduje, że cały czas z zegarkiem w ręku...od trzech lat już nie mam tej presji i...luzik😉

nie każdy ma tak dobrze jak Ty a ojciec mi powtarzał ucz się 😆😆😆😆 albo drugi tekst "idź chodź by do policji bo na tej wsi to najcięższy kawałek chleba " 😉

soltys48 napisał:

@Pafnucy12niedawno był poruszany temat reklamacji lemieszy .

To ORGINAL FRANK za godzinę dzwonię i nagram co powiedzą.

IMG20230908065643.jpg

chłopie robota Ci się pali zwolnij trochę to i lemiesze będą cale

• Haha 2
Opublikowano
15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Nie kumam??

Tak tu jest idealnie prosto ,to zanosi monotonią ,a monotonii nie lubisz 😉 . Tak prosto to u mnie szedl dzik ,jak wiosną  rządek qq namierzył ,kutwa z 200 m nawet się nie zachwiał ,tylko ryj w ziemi i esa 

Opublikowano
24 minuty temu, Qwazi napisał:

Chcesz kupić zegarek?

• Haha 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

10 godzin temu, wojtal24 napisał:

trochę daleko myślałem że może w Kutnie czy Bratoszewicach

a która to jest bo ja nie znam takiej

Ja też nie 

wszystko przed Toba zakładaj Poska Partie Rolnicza masz doświadczenie w tych listach i tych rozmowach tylko na koniec nie sprzedaj się jakimś PO PIS PSL

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Poczekaj od 25 roku co z tą Unią się będzie działo to będą kwiczeli 

Chyba wielu z nas czeka z niecierpliwością aż  jebnie ten politycznoekogenderowy burdel i zacznie się unia handlowa  tak jak było w założeniach 

• Like 3
Opublikowano
8 minut temu, kizak napisał:

Tak tu jest idealnie prosto ,to zanosi monotonią ,a monotonii nie lubisz 😉 . Tak prosto to u mnie szedl dzik ,jak wiosną  rządek qq namierzył ,kutwa z 200 m nawet się nie zachwiał ,tylko ryj w ziemi i esa 

Ale fotkę widzę pierwszy raz...😁 nowość

Opublikowano
6 minut temu, wojtal24 napisał:

wszystko przed Toba zakładaj Poska Partie Rolnicza masz doświadczenie w tych listach i tych rozmowach tylko na koniec nie sprzedaj się jakimś PO PIS PSL

Myślisz że mógłbym? Z list pisu to już mógłbym być a i z innej parti też ale wolę pozostawać sobie dziadem i nie rzucać się w oczy 

7 minut temu, Łolek napisał:

Chyba wielu z nas czeka z niecierpliwością aż  jebnie ten politycznoekogenderowy burdel i zacznie się unia handlowa  tak jak było w założeniach 

Handlowa to nie wiem czy się zacznie. Nawet niewolnicy z Polski już zbyt drodzy 

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał:

😉

chłopie robota Ci się pali zwolnij trochę to i lemiesze będą cale

Panie Michale mój koń pociągowy byczył się ponad dwa tygodnie to teraz trzeba nadrobić i odrobić stracony czas 

Opublikowano
58 minut temu, malaczarna napisał:

Dlatego chciałabym ciepłe mieszkanie w bloku i święty spokój. Rodzina i znajomi robią zakłady od dwóch dni do dwóch tygodni ile bym w mieście wytrzymala

Coś mnie się zdaje, że mają rację...też bym nie stawiał na więcej niż 2 tygodnie🤔

49 minut temu, wojtal24 napisał:

nie każdy ma tak dobrze jak Ty a ojciec mi powtarzał ucz się 😆😆😆😆 albo drugi tekst "idź chodź by do policji bo na tej wsi to najcięższy kawałek chleba " 😉

Ano każdy obiera swoją drogę...nie zawsze było tak jak teraz...miałem takie momenty, że już powatpiewałem czy ogarnę🤷...

46 minut temu, gregor1284 napisał:

Chcesz kupić zegarek?

Teraz już nie potrzebuję bynajmniej...jak Jacuś medykamentów🤷...

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Lecimy dalej . Ignacy 

W cuda nie wierzę - jakbym wierzył to napisałbym - cud, nigdy czegoś takiego u nas nie widziałem.

Słonecznie, rosa.

krótko żyjesz i jesteś niedowiarek co nie dziwi....

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

krótko żyjesz i jesteś niedowiarek co nie dziwi....

"Cudów nie ma". Jeśli pryskają na przykład 2x na chwasty, sypią tonę nawozów na hektar, może jeszcze ze 4x na zarazę to nawet świniom czy kurom bym takich ziemniaków nie dał a co dopiero samemu zjeść. To już wolę swoje z zielska które sypią 2-3x mniej. Tak samo było z mlekiem dopóki kupowałem.

• Haha 1
Opublikowano
malaczarna napisał:

2 minuty temu, Qwazi napisał:

miasto to jak więzienie dla mnie ....🙆‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

miasto to jak więzienie dla mnie ....🙆‍♂️🤦‍♂️

Oooooo ,to i w mieście byłeś ?      Przepraszam za głupi żart ,😔

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v