Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Ej, ej, wyczuwam tutaj pomówienie, a los tak chciał, że troszkę mi brakuje teraz pieniążków 🤭🤭🤭

A hooj, następnym razem powiem żeby robił co chce, jego życie, zaryzykuje to może będzie żałować a może i nie 🙄🙄🙄🙄

Jakbyś nie poradził to będzie źle, w takich przypadkach lepiej nie doradzać 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak to tak bez krów?! MARCIN ten od kapusty patrz to 

Nie no.Od krów można się odzwyczaić,od świń też.Mialem to wiem.A czy od badyli by się dało to już nie wiem, nie próbowałem.Ale od przenicy też dało radę.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

a tak tylko z ciekawości... tak się zastanawiam..

Ty pisałeś że właściwie z rozsadku się żeniłeś... tak w skrócie... a twoja małżonka? też brała co popadło? znaczy Ciebie? nic złego na mysli nie mam... tak skrótowo napisałem...

Bo ja król przecież w okolicy.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

ja król przecież w okolicy.

...poważnie zapytałem...ale nie musisz odpowiadać jak nie masz ochoty...

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Strongman napisał:

Bo wiesz teraz jakiś młody przyszedł przed 30 i już mu wontroba wysiadła od piwa i moja zła na piwo.

A filz kupię wbrew woli żony.

Nie poto sprasowałem żeby zgniło ,a po zatym niech mi halę stawi jak filza niechce to tylko puł roku w pracy.

Ale nerki miał zdrowe. Kurla klient do niej przyszedł i ta narzeka a Dej spokój jak ona chce zarobki na jednakowym poziomie utrzymywać?  Tu i fliz w planach i budowa hali, co ona nie wie że się nie opłaca? Rozmawiacie czasem o tym?

8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Operacje zarobisz 🤔 drugi znachor 🙆

Ale nie na NFZ

8 minut temu, bratrolnika napisał:

Będę musiał patyk w zębach trzymać, jak w Znachorze??

Tamten się znieczulał spirytusem co go miał na później do dezynfekcji. Tak tylko z doświadczenia podpowiem 

7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Wiesiek nie tłumacz się 😛

Śmiałeś się w reakcji a teraz pocieszasz kolegę? Ty lisie farbowany! Ty kukizie agrofotowy! Ty Kołodziejczaku forumowy!

Edytowane przez gregor1284
  • Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, Karol6130 napisał:

To znaczy że zmiennik był w dzień, córka jest w domu a ja mogę podjechać na noc😉

Aś se od razu historyjek dopisał🤭...nie wiem...ni ma mnie w domu🤷...

Opublikowano
7 minut temu, kris91 napisał:

Ej, ej, wyczuwam tutaj pomówienie, a los tak chciał, że troszkę mi brakuje teraz pieniążków 🤭🤭🤭

A hooj, następnym razem powiem żeby robił co chce, jego życie, zaryzykuje to może będzie żałować a może i nie 🙄🙄🙄🙄

Zawsze to lepiej mieć ładną sąsiadkę niż brzydką

7 minut temu, Strongman napisał:

Bo ja król przecież w okolicy.

Król czy szlachcic? Pjoter smaruj brytfankę 

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Aś se od razu historyjek dopisał🤭...nie wiem...ni ma mnie w domu🤷...

Karol znaczy się ją jadę z Tobą dzisiaj 

Opublikowano

7 godzin temu, Popier96 napisał:

Kurła Jacuś, ja o takich pershingach mówię. 

IMG_20230902_143936.jpg

W Wołowicach miała 13 tygodniowe po 27zł. Ale ch*j tam, kupiłem mniejsze to akurat na święta wielkanocne będą się niosły na maxa. 

ja w wolowicach juz lata nie kupowalem, wiekszosc kupuje w sance.

1 godzinę temu, MonteChristo napisał:

Jest u was taki zwyczaj, że ojciec chrzestny kupuje trumnę dla nastolatka?

nie slyszalem.

38 minut temu, bratrolnika napisał:

Kawałek bieżni od łożyska mam pod skórą już kilkanaście lat, magnes mogę sobie przyczepić i się trzyma 

ja mialem kilka lat i sam wyszedl niedawno.

17 minut temu, DANDYS napisał:

"dziewczyna" ni żona ni narzeczona , ani matka dzieci , także taka dziewczyna dziś jest zaraz może jej nie być a on zostanie bez niczego.

a u twojej co slychac ??

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale nerki miał zdrowe. Kurla klient do niej przyszedł i ta narzeka a Dej spokój jak ona chce zarobki na jednakowym poziomie utrzymywać?  Tu i fliz w planach i budowa hali, co ona nie wie że się nie opłaca? Rozmawiacie czasem o tym

No jak i wszystkie dzieci mają być lekarzami w prywatnych szkołach za kasę bo rolnictwo sie nie opłaca,tylko taki sentyment jest,i tak nie inwestuje bardzo w rolnictwo jedynie w ziemię a nie w maszyny ,robię tym co jest 

Opublikowano
17 minut temu, Pafnucy12 napisał:

a tak tylko z ciekawości... tak się zastanawiam..

Ty pisałeś że właściwie z rozsadku się żeniłeś... tak w skrócie... a twoja małżonka? też brała co popadło? znaczy Ciebie? nic złego na mysli nie mam... tak skrótowo napisałem...

Musi przeznaczenie 🤭

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, mf362 napisał:

Krowy zlikwidować, kobietę zatrzymać. 

Coś w tym jest, bo nikt jeszcze nie żałował jak z tych krów zrezygnował.  Z tymi co rozmawiałem oczywiście. Może gdzieś w Polsce jakiś się znajdzie co żałuje, ale nie znam. 

2 minuty temu, Strongman napisał:

No jak i wszystkie dzieci mają być lekarzami w prywatnych szkołach za kasę bo rolnictwo sie nie opłaca,tylko taki sentyment jest,i tak nie inwestuje bardzo w rolnictwo jedynie w ziemię a nie w maszyny ,robię tym co jest 

Zawsze taki uległy byłeś czy Cię kobitka przez lata tak oswoiła? 

Opublikowano (edytowane)

Ale nie widzisz co się dzieje zboże tanie nawozy drogie ,to co ja mam mówić że czarne jest białe. Jak mam inne dochody poza rolnicze,teraz się zrobiła wielka przepaść.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał:

Jak mam inne dochody poza rolnicze

jakie? :ph34r:

Opublikowano (edytowane)

Mam dużo gospodarkę i mam hajs ale jednak innym żyje się dużo lżej mają mniej wydatków spokojniejsze życie wiencej czasu i też prawdopodobnie pieniędzy.

I tak jako rolnik czuję się źle bo robota od rana do wieczora a inni pracują mniej .

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, kris91 napisał:

Pany, pytanie mam, bo dzisiaj mnie kolega zagiął, a nie miałem pojęcia co mu doradzić. Poznał kolega dziewczynę i nie wie co zrobić, do pracy swojej chodzi, na urlopy przyjeżdża do niego, ale nie chce pomagać jemu przy krowach i zrozumiałem, że nie podoba się to jego rodzicom, że siedzi. Na jakieś tam wypady czy randki zabiera ją, ale też że to nie pasuje jego rodzicom, bo ze nie siedzi z krowami (tak to zrozumiałem). I nie wie co zrobić, czy je**ąć wszystko i iść za dziewczyną czy starym kawalerem zostać. Znamy się jeszcze ze szkoły, ale za ciorta nie wiem co mu powiedzieć, na oczy jej nie widziałem, ale mówił że miła jest i rodzinna, tylko że od początku mówiła że nie chce przy krowach chodzić, tylko z ludźmi pracować czy jakoś tak, a widać że chłop zagubiony.

"je**ąć", jakby wypadało, to należało by się tym rodzicom. Krowy będą mieli do końca życia ale wnuków się nie doczekają. Priorytety psia jego mać. 

Niech robi swoje na gospodarstwie jak to lubi, z dziewczyną jak ją lubi to niech się spotyka. Rodziców do pionu, bo ustalać życie dzieciom po 30 to już mocne przegięcie pały.  

• Like 6
Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał:

Z NFZ a żona ma książeczkę wojskowo.

Twoja żona jest lekarzem 🤔?

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał:

Mam dużo gospodarkę i mam hajs ale jednak innym żyje się dużo lżej mają mniej wydatków spokojniejsze życie wiencej czasu i też prawdopodobnie pieniędzy.

I tak jako rolnik czuję się źle.

oki, bo jakiś za bardzo dopytuje...

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

"je**ąć", jakby wypadało, to należało by się tym rodzicom. Krowy będą mieli do końca życia ale wnuków się nie doczekają. Priorytety psia jego mać. 

Niech robi swoje na gospodarstwie jak to lubi, z dziewczyną jak ją lubi to niech się spotyka. Rodziców do pionu, bo ustalać życie dzieciom po 30 to już mocne przegięcie pały.  

Ale nie będzie mu łatwo wybrać

Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał:

Ale nie widzisz co się dzieje zboże tanie nawozy drogie ,to co ja mam mówić że czarne jest białe. Jak mam inne dochody poza rolnicze,teraz się zrobiła wielka przepaść.

Każda branża i każda firma przeżywa regularne kryzysy. Trawa u sąsiadów jest zawsze zieleńsza.....  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v