Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nie ładnie

zbyt mało cię znam...

kilka osób tutaj wie co i jak...

powiem tylko że dumny jestem z żony...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Kawałek bieżni od łożyska mam pod skórą już kilkanaście lat, magnes mogę sobie przyczepić i się trzyma 

I żadnego zakażenia od rdzewiacego metalu ty to jak robocop.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Powoli następował rozwój gospodarstwa. Pieniądze  były takie że pozwalały na skromne życia i zakup jakiejś działki ziemi. Później inwestycje w maszyny i kolejne hektary. Było stabilnie na poziomie pozwalającym spokojnie żyć. I ten spokój to sprawa bezcenna.  Nigdy nie miałem zspędów by tworzyć jakąś firmę. Opłacał się ale punkt skupu i handel. Przetwórstwo to śliski temat. Duże prawdopodobieństwo że restrykcyjny aparat administracyjny pogrzebałby kiełkujący biznes wraz z gospodarstwem które na to pracowało. No i zobacz wokół ile osób jest chętnych zakupić dżem, sok czy kompot kilka razy droższy niż promocja w Lidlu. 

Jedyne szybkie i nisko nakładowe przetwórstwo to bimbrownia. 

Z tymi przepisami to masz rację. Ale to nie miejsce na takie tematy 

Opublikowano
41 minut temu, kris91 napisał:

Pany, pytanie mam, bo dzisiaj mnie kolega zagiął, a nie miałem pojęcia co mu doradzić. Poznał kolega dziewczynę i nie wie co zrobić, do pracy swojej chodzi, na urlopy przyjeżdża do niego, ale nie chce pomagać jemu przy krowach i zrozumiałem, że nie podoba się to jego rodzicom, że siedzi. Na jakieś tam wypady czy randki zabiera ją, ale też że to nie pasuje jego rodzicom, bo ze nie siedzi z krowami (tak to zrozumiałem). I nie wie co zrobić, czy je**ąć wszystko i iść za dziewczyną czy starym kawalerem zostać. Znamy się jeszcze ze szkoły, ale za ciorta nie wiem co mu powiedzieć, na oczy jej nie widziałem, ale mówił że miła jest i rodzinna, tylko że od początku mówiła że nie chce przy krowach chodzić, tylko z ludźmi pracować czy jakoś tak, a widać że chłop zagubiony.

To z seri "kolega pyta o link". 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

zbyt mało cię znam...

kilka osób tutaj wie co i jak...

powiem tylko że dumny jestem z żony...

To dobrze że jesteś dumny 👍

Jak nie chcesz poznać 🤷 nie chcesz być kolegą 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jak nie chcesz poznać 🤷 nie chcesz być kolegą 

gdzie tak napisałem?

Opublikowano
35 minut temu, Karol6130 napisał:

Budować chałupę i na swoje 

A co będzie z dziewczyną to czas pokarz

Problemem dla rodziców nie jest ta tylko będzie każda 

Unikaj kontaktu ze Sławkiem nawet na korytarzu 😉

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, kris91 napisał:

Pany, pytanie mam, bo dzisiaj mnie kolega zagiął, a nie miałem pojęcia co mu doradzić. Poznał kolega dziewczynę i nie wie co zrobić, do pracy swojej chodzi, na urlopy przyjeżdża do niego, ale nie chce pomagać jemu przy krowach i zrozumiałem, że nie podoba się to jego rodzicom, że siedzi. Na jakieś tam wypady czy randki zabiera ją, ale też że to nie pasuje jego rodzicom, bo ze nie siedzi z krowami (tak to zrozumiałem). I nie wie co zrobić, czy je**ąć wszystko i iść za dziewczyną czy starym kawalerem zostać. Znamy się jeszcze ze szkoły, ale za ciorta nie wiem co mu powiedzieć, na oczy jej nie widziałem, ale mówił że miła jest i rodzinna, tylko że od początku mówiła że nie chce przy krowach chodzić, tylko z ludźmi pracować czy jakoś tak, a widać że chłop zagubiony.

Którą opcję wybierze i tak będzie żałował 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

no masz Marcin ciekawe podejście... :D

Bo takie jest życie , nigdy nie jest tak jakby się chciało ...

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Przed ślubem musi być miud

może być z tym ciężko... 😄

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bo takie jest życie , nigdy nie jest tak jakby się chciało ...

no zakładając tak z góry.... oj szkoda pisac..

Opublikowano
22 minuty temu, radekz200 napisał:

jakby co to byłem na dożynkach 😛

IMG_4791.jpeg

No i ja jutro będę. Trochę kobity z koła gospodyń podratowałem to się nażre jak stara baba w gościach a żeby jeszcze Merlin jakiej jelitówki dostała to i wytańcował bym się do rana 

Opublikowano
11 minut temu, Pafnucy12 napisał:

czemu nie wyciągniesz tego? bym nie wytrzymał z czym takim

Samemu tego nie wydlubie, a jak już jestem na Sorze, to z reguły z czymś co mi bardziej dokucza, więc tak sobie razem żyjemy 

10 minut temu, Strongman napisał:

I żadnego zakażenia od rdzewiacego metalu ty to jak robocop.

No nie wiem, jest tak i już 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

może być z tym ciężko... 😄

Wiadomo ja się na babach znam,jak baba z innego świata to tylko sex może łączyć bo jedno podoba się drugiemu i na odwrut ale to Stanowczo za mało.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, marcin19071980 napisał:

Luz,skrzynia.Ja Pekinki nie pakuje.

No to pół biedy 

16 minut temu, bratrolnika napisał:

Kawałek bieżni od łożyska mam pod skórą już kilkanaście lat, magnes mogę sobie przyczepić i się trzyma 

Mogę wyjąć ale nie na NFZ no i znieczulić się musisz sam 

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Wiadomo ja się na babach znam,jak baba z innego świata to tylko sex może łączyć bo jedno podoba się drugiemu i na odwrut ale to Stanowczo za mało.

To u Ciebie nie mam miłości ,tak mówiłeś 

Opublikowano (edytowane)

Baby to dziś nie kco chodzić koło krów, ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Syćko w praniu się okoze hej

Edytowane przez Ikarus
Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To u Ciebie nie mam miłości ,tak mówiłeś 

🙆‍♂️🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v