Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

A teraz podziwiają 🤔

Teraz to mówią o zwykły ciągnik sobie kupił 😉

Opublikowano
9 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

Za 20 lat to starym dziadem będę, o ile dociągnę.

4mm za noc do godziny 6 ale dalej coś pokrapuje.

Chociaż mam więcej latek niż Ty za 20, to i tak oko leci jak w zasięgu wzroku pojawiają się długie nogi, a i starym dziadem też jeszcze się nie czuję

8 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

2,5-3 ładnie to napisałeś Adamie, czyli czy wszystko w tym przedziale nawet 2,7 😉. Tylko 2,5 to taki po huju i do czego to ma pasować 🤔 , 3m no to jest fajny bo pasuje pod belke 15m 

Oj Marcin, Marcin, i siewnikiem 2,7 robiłem ścieżki pod 12 metrów, teraz 3 pod 12 też da się zrobić, może trochę zabawy, ale gra warta świeczki, a działki mam od 12 do 35 metrów szerokości.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

starego fergusona

To najlepsze serie, razem z 62xx

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A to nie są takie prawie Fergusony 😉

Nie, fergusony nowe nie są dobre 😭

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

najlepsze serie

nie mam porównania do innych serii.

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

ale jak ocenił byś komfort i jakość pracy? no w skrócie.

mam starego fergusona. zetor do pięt mu nie urasta... resztę sobie wyobraź.

Ale ja już wielokrotnie mówiłem mi na komforcie nie zależy !!! , byle nie wiało i na głowe nie lało . I nigdy nie twierdziłem że Ursus czy zetor jest komfortowy , jest poprostu zwykły/normalny 

Opublikowano
stempos1980 napisał:

5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co normalnych , dla mnie Zetor jest normalny a zachodnie takie ekstrawaganckie 

Były i zetory duże ale ty uparty jesteś jak Pjoter😁

Pioter rano o ścieżkach w zbożu coś wspominał 🤭😁

Opublikowano
11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To tak jak u mnie , tylko Zetor albo Ursus bo inaczej by się śmiali

U mnie by się nie śmiali raczej, ale gadanie opłotkami by się odbywało. Trzeba plotuchom powoli dawkować rewelacje, żeby mieli o czym mleć ozorkami

Opublikowano
7 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Teraz to mówią o zwykły ciągnik sobie kupił 😉

No a ty zadowolony i 60 konnym męczysz się na 40ha 

@Qwaziwrzuć no tu koledze jak można w polu pracować 

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

tylko że Piotra gospodarzenie, to takie bardziej hobby, a ten gospodarz cała gęba.

Można być farmerem że hej i ze starymi ursusami 😛

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

tylko że Piotra gospodarzenie, to takie bardziej hobby, a ten gospodarz cała gęba.

Robiem bo lubię i dla zabicia czasu a nie dla zysku. Wpadnie coś to dobrze, nie to też dobrze. Aby dla siebie było.

1 minutę temu, jacor73 napisał:

Chociaż mam więcej latek niż Ty za 20, to i tak oko leci jak w zasięgu wzroku pojawiają się długie nogi, a i starym dziadem też jeszcze się nie czuję

Nie ma na co wzrok lecieć.

2 minuty temu, slawek74 napisał:

Pioter rano o ścieżkach w zbożu coś wspominał 🤭😁

A na sr*nie mnie to robić jak jeden wjazd opryskiwaczem teraz do pola w sezonie będzie. Tylko na chwasta i tyle. Ale Marcin to ciekawe, że nie robi na tyle pola.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Robiem bo lubię i dla zabicia czasu a nie dla zysku. Wpadnie coś to dobrze, nie to też dobrze. Aby dla siebie było.

No nic innego nie miałem na myśli.

Pochwalam że masz pasję 

2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Można być farmerem że hej i ze starymi ursusami 😛

Tylko po co?

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

No a ty zadowolony i 60 konnym męczysz się na 40ha 

@Qwaziwrzuć no tu koledze jak można w polu pracować 

No bo ja robię powoli, nie zapierdalam , a może cię zaskoczę że nawet 3p czasami oram mimo że Zetor stoi 😉

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

a może cię zaskoczę że nawet 3p czasami oram mimo że Zetor stoi 😉

No raczej nie zaskoczysz.

Zaskakuje jedynie że Ty przed 70 tką jeszcze.

Mam rację chłopacy?

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie ma na co wzrok lecieć.

Oj czasem jest, dziś jak mnie jedna swym blaskiem oślepiła to ledwo sobie przypomniałem że nie mogie 🤣 i to z hektarami bo ją tata wysłał po wąż do beczki do syfonu i dziewuchę uratowałem bo jej chłop wciskał w sklepie taki co by się zaraz zaciągnął 🙄 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No bo ja robię powoli, nie zapierdalam , a może cię zaskoczę że nawet 3p czasami oram mimo że Zetor stoi 😉

No i dlatego nie masz czasu za kolano konkretnie potrzymać🙃

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

No nic innego nie miałem na myśli.

Pochwalam że masz pasję 

Tylko po co?

Żeby tanio utrzymać takiego ciągnika ,a zrobić w polu tak samo jak zachodnim 

Opublikowano
40 minut temu, Łolek napisał:

Ale się za wami stęskniłem 🙆‍♂️

Jaki temat dzisiaj króluje 

Łoj 🙆‍♂️ mało chopy się niepobili o ten wczorajszy strajk. 

Jak tam zdrówko?

Lepiej gorzej czy już mam szykować wieniec?🤭

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Oj czasem jest, dziś jak mnie jedna swym blaskiem oślepiła to ledwo sobie przypomniałem że nie mogie 🤣 i to z hektarami bo ją tata wysłał po wąż do beczki do syfonu i dziewuchę uratowałem bo jej chłop wciskał w sklepie taki co by się zaraz zaciągnął 🙄 

Baba nie błyszczy, to nie gwiazda. A jak z hektarami to tym gorzej...

Opublikowano
16 minut temu, jacor73 napisał:

Oj Marcin, Marcin, i siewnikiem 2,7 robiłem ścieżki pod 12 metrów, teraz 3 pod 12 też da się zrobić, może trochę zabawy, ale gra warta świeczki, a działki mam od 12 do 35 metrów szerokości.

Żeby tylko oko leciało 😊

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Baba nie błyszczy, to nie gwiazda. A jak z hektarami to tym gorzej...

Jak z hektarami to na byle dziada nie spojrzy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v