Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

zadatkował...

Oooo, to się znowu kajtne...

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

No jak to?

Bardziej świerza...

Tu już nie o świeżości a o jakość idzie, tam pewno ziarnka nie ma  bo coś za wcześnie zdaje mnie się, pewno po tym lesie tak szybko dojrzała 

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Kurna... Może drzwi zamknę, to nie zauważy nikt jak z meter śruty zrobie..,

Ja trawy dziś nakosiłem pod wieczór tak żeby do wtorku starczyło kłapciatym bo deszcz nadają codziennie... W przyszłym tygodniu kilka ubędzie, to mniej trawy pójdzie... 

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

1 minutę temu, Łolek napisał:

No jak ty ja jutro kosisz to ta swierzynka niespecjalna  musi być 

No jak to?

Bardziej świerza...

taką to biedota albo niedbaluchy dajom....

Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:
16 minut temu, Pafnucy12 napisał:

22 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

A z jakiej okazji? Jutro niby pierwszy dzień dożynek, jakaś potańcówka wieczorem - aby wiatr był od zachodu to nie będzie aż tak echa niosło w moją stronę.

Maryjne. Śruta mi się skończy..

Co zrobić by do piekła nie trafić...?

Mariusz by wiedział, ale coś ostatnio nie aktywny...

pożyczę mam namielone 🤭😁

Myślę, że powinieneś pożyczyć od Radka, on ma... lepszą 🤷...😉

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Tu już nie o świeżości a o jakość idzie, tam pewno ziarnka nie ma  bo coś za wcześnie zdaje mnie się, pewno po tym lesie tak szybko dojrzała 

Co nie mówisz że byka żem.....

Poprawiłem jak by co ..

3 minuty temu, Łolek napisał:

Benzyna na ropę 😉

...jak to jeden mówił...osobowy...

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Spokojnie nie człowieki

Brata znajomy

Pytał czy co będzie miał

A właśnie przyjechał to ja Volvo i gaz. 

Tylko lewy błotnik ma 125

Reszta orginał. 

gaz coś pisze 🙋‍♂️

Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Powi który czy Rysiek kupił? 

No bo nie wiem...

No to ci od razu po tym jak zapytałeś napisałem że zadatkowal, nie widziałeś???

7 minut temu, mf362 napisał:

Diesel Benzyna?

Rychu pewno opija, bo nie odpowiada 

5 minut temu, Łolek napisał:

Benzyna na ropę 😉

Albo diesel w gazie 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Co nie mówisz że byka żem.....

Poprawiłem jak by co ..

...jak to jeden mówił...osobowy...

Może chodziło Ci o dłuższą świeżość i dlatego przez rz 😉, tego się trzymajmy 

FH12 też osobowy przecież 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

No to ci od razu po tym jak zapytałeś napisałem że zadatkowal, nie widziałeś???

No już widziałem. 👍 

Się Marcinek może uczyć jak się coś robi. 

Zamiar, poszukiwanie i zakup.... A nie 5 lat dyskusja co kupić....

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

chłopie w promieniu 20/30km od domu mam tylu dilerów maszyn że trudno zliczyć 🤦‍♂️ handlarzy używanymi tak samo do powiatu 10km to gdzoe te km bić 🤔😁

Znaczy mieszkata po sąsiedzku z Pjoterem moim przyjacielem, on też w zasięgu 30km ma wszystko 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

O dobrze ze Cię tu spotkałem. Jakie są najnowsze trendy w uprawie pomidora? Jakie nawodnienie? Jakie odmiany?

Mnie się pytasz? Najnowsza wiedzą jaką posiadam to uprawa na wełnie i rynny z pożywką Jasło chodzi o uprawę pod osłonami 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Może chodziło Ci o dłuższą świeżość i dlatego przez rz 😉, tego się trzymajmy 

FH12 też osobowy przecież 

A daj spokój. Wale byki, a dopiero jak to przeczytam to widzę... Taka...anomalia...😄

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

on też w zasięgu 30km ma wszystko 

Jakby poszukał to diler nowego sprzętu też jest niedaleko, raptem w sąsiedniej wsi... Jakieś Casy czy korniki tam sprzedają, nie wiem bo nawet nie zerkam dokładnie.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Znaczy mieszkata po sąsiedzku z Pjoterem moim przyjacielem

Jeden tu już miał przyjaciela, ino gdzieś go wcięło, lepiej nie nadużywać słowa przyjaciel, zwłaszcza w necie. 

Edytowane przez Desperado
  • Confused 1
Opublikowano
23 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie znam... Ja jutro sobota jak sobota. Posprzątać u zwierzaków, śrutować jeszcze nie muszę, kurom na tydzień gdzieś jeszcze starczy, a reszcie jest ledwo co uśrutowana beczka.

Po ile ziemniaki handlujesz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v