Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
14 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Pompa paliwa już rzeźbiła, wymieniałem wtryski to sprzedałem. Miał nastukane około 500-600 tys.

Rysiek benzyny szuka. Diesle miały problem z klawiaturą jak dobrze kojarzę. Jak oglądałem to każdy co ponad 300 na blacie miał walił w ssący 

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Jak oglądałem to każdy co ponad 300 na blacie miał walił w ssący 

A faktycznie x 2 albo i więcej, te silniki uchodzą za bardzo trwałe i bezawaryjne.

Opublikowano
10 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Dobrze będzie...

Znajomy miał rokowania na niewidzenie.... Coś widzi, ale przechlapane... Weź który spróbuj coś robić z jednym zamkniętym okiem....

wczoraj coś tam się po garażu pokręciłem, spróbuj jednym okiem widzieć i dziurę wiercić, tzn trafić wiertłem w miejsce gdzie powinna być dziura

10 godzin temu, Łolek napisał:

Rysiek jak coś jest warte ceny to nie stoi długo, jak jakiś lump to ogłoszenie pół roku odnawianie 

ewentualnie słaby opis/zdjęcia, tak Aronę kupiłem, ogłoszenie było 4 zdjęcia na krzyż

10 godzin temu, Belaruss820 napisał:

kto jest moderatorem, jeśli ktoś z Was mógłby mi namiary podesłać? albo do bossa pisać bezpośrednio?

@Bartek933 np. myślę że pomoże

48 minut temu, witejus napisał:

kolega miał S 60 z tym silnikiem to mówił że na autostradzie przy 130 komputer pokazał 4,5l/100km, możesz wierzyć, nie musisz

jak to jest, że wszystkim auta palą 5l, nie ważne czy Polo, czy Passat, czy Tuareg,  a mi zawsze 2-3 litry więcej wychodzi.... i to w kompakcie

9 minut temu, szymon09875 napisał:

Rysiek benzyny szuka. Diesle miały problem z klawiaturą jak dobrze kojarzę. Jak oglądałem to każdy co ponad 300 na blacie miał walił w ssący 

no jak, diesla szuka

19 minut temu, Łolek napisał:

Kogo zasilić 

IMG_20230825_074228.jpg

botwinka???

Opublikowano
18 minut temu, witejus napisał:

Co to za pomyje?

Zestaw dożwaczowy  pójło poporodowe ruchamax, energia i emsy  dla jałówki bo apetytu nie ma 

20 minut temu, szymon09875 napisał:

Poproszę, jednego możesz wlać... Siły coś brak dzisiaj 

To raczej tą botwinke jak @bratrolnikapisze  bo po ruchamaxu to byś się slinił mocno 

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

jak to jest, że wszystkim auta palą 5l, nie ważne czy Polo, czy Passat, czy Tuareg,  a mi zawsze 2-3 litry więcej wychodzi.... i to w kompakcie

Sam widziałem wskazania jego komputera 5,1-5,5l/100 w ,,normalnej jeździe na co dzień bo sam w to nie wierzyłem, pali ci 3 litry więcej bo pedałujesz 200 na godzinę to nie dziwota

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

ruchamaxu to byś się slinił mocno 

Z nazwy preparatu można wywnioskować, że nie tylko by się mógł ślinić🤭...

31 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Cyklopem bym się podjął... O ile murków wokół nie ma... Ale turem to nie.

Nie ma...a Trollem?

13 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Za benzyne zwrotu akcyzy z gminy nie dostanie.🤣

Czyżby to było coś, co Rysiek...przeoczył🤔...

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, witejus napisał:

Sam widziałem wskazania jego komputera 5,1-5,5l/100 w ,,normalnej jeździe na co dzień bo sam w to nie wierzyłem, pali ci 3 litry więcej bo pedałujesz 200 na godzinę to nie dziwota

fakt, nogę mam ciężką

kiedyś, jak jeszcze miałem Golfa IV spróbowałem takiego Eco-drivingu, z pracy wracałem, spalanie 4,8l wyszło, ale myślałem że mnie szlag trafi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

3 minuty temu, wojtal24 napisał:

no ale automat a w takim starym aucie nie pchał bym się w automat

To jest volvo

Nie szmelcvagen

Tu pooglądaj jutup to 600 000 to nie przebieg jemu

mechanik z serwisu Volvo mówi tak jak Volvo to tylko benzyna. Moi teściowie mają Volvo tylko sedana jakaś 40 nie wiem co ich urzekło ale przez kilka lat robili w nim już chyba wszystko silnik Forda skrzynia Mitsubishi to taki składak a pali im 7l ropy a części do Volvo nie są tanie . szanuje Twój wybór popatrz może na bmw x5 albo na ml jak chcesz takie auto

Opublikowano
6 minut temu, wojtal24 napisał:

mechanik z serwisu Volvo mówi tak jak Volvo to tylko benzyna. Moi teściowie mają Volvo tylko sedana jakaś 40 nie wiem co ich urzekło ale przez kilka lat robili w nim już chyba wszystko silnik Forda skrzynia Mitsubishi to taki składak a pali im 7l ropy a części do Volvo nie są tanie . szanuje Twój wybór popatrz może na bmw x5 albo na ml jak chcesz takie auto

40 to padaka a nie Volvo, tam siedzi silnik Renault. Te co Rysiek szuka ma silnik d5 - jedne z najlepszych i najtrwalszych silników. Tam 500 tyś bez zaglądania to minimum. T5 - benzyna są równie trwałe.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Na jedną oś napędową, a są dwie😁

3 letnie auto kupiłem z przebiegiem 113tys i liczę że oryginał choć pewności nie mam

Mamy 2 samochody, jeden 02 drugi bodajże 06, ten starszy 115tyś młodszy 60 parę, wszystko udokumentowane 

Opublikowano
10 godzin temu, brodziak81 napisał:

Jacusiowe stringi wrzucić i zaraz moderator się znajdzie.

jaki moderator ?? 

kurna sam wlasciciel 😂.. 40 minut i po ptokach.. nieraz tygodniami trudne pytania zadawali i zero odpowiedzi.

do dzisiaj nagroda-pamiatka z medjogourie-czeka na kapusia i brak odwaznego.

1 godzinę temu, drobny napisał:

Panowie szybkie pytanie.Łubin po jęczmieniu ozimym już kwitnie orać czy jeszcze czekać?

najwiecej masy zielonej jest przy kwitnieniu i wtedy najlepeij jest talerzowac..

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

A  dobry panu 

A nie lepiej kupić coś czego nikt w okolicy nie ma 🤔

Daihatsu sharade, oltcit club? 

32 minuty temu, wojtal24 napisał:

Tylko nie MLa, to już nie to ci dawne mercedesy. Zresztą wszystkie te nowe mercedes to idź pan w cholere 

31 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Rysiek szuka samochodu a dla mnie jest ursus 😍 , tylko kurła zakup ziemi i mieszkanie to znów będzie trzeba się obejść smakiem 😐

https://m.olx.pl/d/oferta/ciagnik-rolniczy-ursus-1044-CID757-IDV1Zri.html?reason=observed_search

I obrączek i pluga 

Opublikowano
52 minuty temu, witejus napisał:
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

IMG_20230825_090445_096.jpg

• Like 1
Opublikowano
witejus napisał:

5 minut temu, Agrest napisał:

2006r to 17lat x minimum 30tys to 510tys km.

Co ty tu sugerujesz?przecie pisze, przebieg 274 tys km:ph34r:

Rysiek do kościoła jedzie raz na kilka lat, wyskoczyć czasem po pizzę to i z przebiegiem nawet pół melona wystarczy, on i tak większość roku spędza na legowisku😜

piccce to dowożą 🤭🙋‍♂️🤪

Opublikowano
42 minuty temu, wojtal24 napisał:

Ml w tej kasie... To już lepiej kupić minę i na niej siedzieć.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To wy jeszcze zakup tego auta studjujecie?Jak wam się nie znudzi.Rysiu nie słuchaj tych pierdół,to tobie ma pasować.Malkontenci zawsze się znajdą.Jak bym miał słuchać porad internetowych to żarówki bym się bał samemu wymienić jakieś bzdury ile pali a co to za różnica czy 7czy8? Nie stać cię na owies nie kupuj konia.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
Agrest napisał:

Na jedną oś napędową, a są dwie😁

3 letnie auto kupiłem z przebiegiem 113tys i liczę że oryginał choć pewności nie mam

tam gadasz ja nawet po tysiąc na miesiąc nie robię 🤭 ostatnio...

Opublikowano

Auto 4x4 musi swoje spalić, wał, dyfer, reduktor wszystko dodatkowe obciążenie.  Mam ignis 4x4 benzyny 8l przepali, RaFka d4d poniżej 7 ciezko zejść. Jak to mówią im dłużej szukasz tym gorszego ulewa kupisz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v