Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

500zł to powiedział ponoć znajomy z którym dziś woziłem obornik gościowi za rozrzutnik 3,5t jednemu pytającemu... Nie wziął.

Ja to po prostu chciałem mu coś pokazać...zresztą po 800 za mały rozrzutnik, to pewnie w tym roku będę woził...znowu żyć nie dadzą dzialkowce

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, superfarmer02 napisał:

Handele, handele, po co ma w razy kosić jak koniarze i tak za te patyki zapłacą 

To je dziabas 

Krapy czy rwaki 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Dziś pusto było, no jeden traktor. 

Wtedy to normalnie tłok...ale ja zbyt długo nie czekałem...nie to że komuś się wladowalem w kolejke, tylko że z żytem na inną kupę i mogłem podjechać. Większość pszenżyto miała.

Pani na skupie twierdzi że powinno zdrożeć...ale to takie życzenia bardziej niż to że coś wie...

A pro po skupu... To też tylko na skup?

IMG_20230824_192438.jpg

Możesz mi wysłać za darmo , przecież my kolegi 🙂

45 minut temu, Qwazi napisał:

No to jak już nabrałeś wprawy Piotrze, to możesz u mnie trochę porozwozić...Karol podorywkę zrobi😉...

Zbyszek, to jest kopoc👇

95d2f54828c46523eaaea7e80019a227.JPG

Tak to jest kopoc 

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Chciałem kupić od człowieka słomę...powiedział mi 60zł za belę z pokosu dodając "wiesz słoma droga w tym roku"...za parę dni przyszedł, czy sprzedam mu gnój...powiedziałem 500zł za tonę i dodałem "wiesz słoma w tym roku droga"...ja nie wziąłem słomy, on nie wziął gnoju🤷

500 za tonę? @6465 aneks do umowy. Po 250 Ci sprzedam 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Ja to po prostu chciałem mu coś pokazać...zresztą po 800 za mały rozrzutnik, to pewnie w tym roku będę woził...znowu żyć nie dadzą dzialkowce

Ja mam zabrać koński za darmo... Koziego już nie będzie, kóz nie ma a gościa, który je trzymał zżera raczysko.

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Możesz mi wysłać za darmo , przecież my kolegi 🙂

....yyyy, a podasz adres?

Opublikowano
52 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Ale wszystko oki... ?

Znajomy ma duuuuże problemy z okiem przez chwilę nieuwagi.. 

A bo ja wiem, teraz ja mi oko igłą rozgrzebal to gorzej jak wczoraj, ale jak się zagoi to powinno być ok

30 minut temu, Belaruss820 napisał:

witajcie, że tak powiem po dłuższej przerwie. taki niefart,w niedzielę tel mi się popsul,pisze ze starego gdzie mam aplikacje i akurat jestem zalogowany. hasło które mam do forum poprostu nie działa. zmienić też nie mogę bo do poczty nie mogę się zalogować bo też hasła nie pamiętam a przypomnieć się nie da bo inny nr telefonu był podany. jakoś tak dziwnie bez forum tyle czasu...

Pisz do którego moderatora, niech ci zaktualizuje maila czy hasło, oni powinni mieć takie uprawnienia 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

A potem wielkie zdziwienie  bi każdy słomę chce ciąć. 

Szkoda bo współpraca taka wyszła by dobra dla dwóch gospodarstw, a tak niesmak w dwie strony.

Nie w tym kraju 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

500 za tonę? @6465 aneks do umowy. Po 250 Ci sprzedam 

Po 250 ci dam ale za cały rozrzutnik 3,5 t z dostawą , pasuje 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

A bo ja wiem, teraz ja mi oko igłą rozgrzebal to gorzej jak wczoraj, ale jak się zagoi to powinno być ok

Powiedzieli by.. chyba...gdyby coś nie tak...

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Po 250 ci dam ale za cały rozrzutnik 3,5 t z dostawą , pasuje 🤔

Pasuje. Wpisuje Cie na koniec kolejki. Przyjadę po Zetora, siuntke i sipme to Ci przywiozę 3 rozrzutniki z gnojem 

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

....yyyy, a podasz adres?

Oczywiście

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Szkoda bo współpraca taka wyszła by dobra dla dwóch gospodarstw, a tak niesmak w dwie strony.

100 belek dostałem darmo...dla mnie układ prosty tona za tonę jeśli ja sobie prasuję i zabieram, a gnój ładuję...jeśli nabywca sam sobie załaduje mogę dać 2 tony, ale to, uważam, nie jest uczciwe, bo gnój chyba bardziej wartościowy niż słoma...

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Oczywiście

...szok ...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Na nową drogę życia?

Przekuje na obrączki

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

100 belek dostałem darmo...dla mnie układ prosty tona za tonę jeśli ja sobie prasuję i zabieram, a gnój ładuję...jeśli nabywca sam sobie załaduje mogę dać 2 tony, ale to, uważam, nie jest uczciwe, bo gnój chyba bardziej wartościowy niż słoma...

To nie jest za darmo.,

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Pasuje. Wpisuje Cie na koniec kolejki. Przyjadę po Zetora, siuntke i sipme to Ci przywiozę 3 rozrzutniki z gnojem 

Ja nie sprzedaje Ty gratów

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ja sprzedałem słomę, obie strony były zadowolone, wczoraj zrobiliśmy sobie razem dożynki  w sumie z nieznajomymi ludźmi i mamy przyjaciół uważam, takie małe interesiki na krótką metę, byle kogoś raz złoić za parę groszy, to można sobie w d*pę wsadzić, zawsze to powtarzam i takie jest moje motto.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

To nie jest za darmo.,

Jeden, który potrzebował gnój, a słomę dał za darmo, dostał dwie przyczepy za 9 belek...zawiezione na pole

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Się okaże w ciągu najbliższych kilku dni 

Dobrze będzie...

Znajomy miał rokowania na niewidzenie.... Coś widzi, ale przechlapane... Weź który spróbuj coś robić z jednym zamkniętym okiem....

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Jeden, który potrzebował gnój, a słomę dał za darmo, dostał dwie przyczepy za 9 belek...zawiezione na pole

No... 

Nadal nie za darmo...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v