Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Po wój podglądałeś sąsiadkę?🤨😁😂🤣

Ech, żeby to chociaż człowiek uczciwie złapał opiłka, tak jak to się często zdarza, to trudno, ale nic mnie nie bolało wczoraj, położyłem się spać, a w nocy się budzę całe oko załzawione i drapie coś w środku, no chyba z poduszki mi ten opiłek się wziął 

15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A pro po skupu... To też tylko na skup?

IMG_20230824_192438.jpg

To jest żeliwo, deko inna cena powinna być 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Za te pieniądze to raczej nie kupisz 

Jutro za te pieniądze kurzy bobek przywożę i chętnych brak skoro do mnie zadzwonił czy nie zabiorę

43 minuty temu, Qwazi napisał:

Sprzedawałeś słomę?

A co jedno ma do drugiego 🤔

Opublikowano
22 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

A pro po skupu... To też tylko na skup?

IMG_20230824_192438.jpg

Ogłoszenie puść a zaraz się chętny zjawi. 

Kasa większa będzie niż na złomie. 

Opublikowano
Przed chwilą, PAN88 napisał:

@PRIMO to u Ciebie jeszcze takie są w użyciu 🤔

Nooo. 

Ludzie szukają takich. 

Opublikowano
14 minut temu, PRIMO napisał:

Ogłoszenie puść a zaraz się chętny zjawi. 

Kasa większa będzie niż na złomie. 

Myślisz?

Można. 

Opublikowano
47 minut temu, bratrolnika napisał:

Ech, żeby to chociaż człowiek uczciwie złapał opiłka, tak jak to się często zdarza, to trudno, ale nic mnie nie bolało wczoraj, położyłem się spać, a w nocy się budzę całe oko załzawione i drapie coś w środku, no chyba z poduszki mi ten opiłek się wziął 

Ale wszystko oki... ?

Znajomy ma duuuuże problemy z okiem przez chwilę nieuwagi.. 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

potem kopocem zrzucać...

Kto to ten ...kopocem?

Opublikowano (edytowane)

No to jak już nabrałeś wprawy Piotrze, to możesz u mnie trochę porozwozić...Karol podorywkę zrobi😉...

Zbyszek, to jest kopoc👇

95d2f54828c46523eaaea7e80019a227.JPG

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
51 minut temu, PAN88 napisał:

Jutro za te pieniądze kurzy bobek przywożę i chętnych brak skoro do mnie zadzwonił czy nie zabiorę

A co jedno ma do drugiego 🤔

Za 40zł bym nie sprzedał 

Za belkę słomy u mnie 40 do 50 zł za belkę 130 i moja prasa, a tonę gnoju po 40,sprzedalbyś 🤔

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

No to jak już nabrałeś wprawy Piotrze, to możesz u mnie trochę porozwozić...Karol podorywkę zrobi😉...

Zbyszek, to jest kopoc👇

No dzie... To pazury...

No chiba że rapie..,🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Zbyszek, to jest kopoc👇

To je dziabas 

• Like 1
Opublikowano

No dziabas to jeszcze, ale te no to..  kopoc... Od jakiego to słowa?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Od jakiego to słowa?

A kto to wie, starzy ludzie zawsze tak mówili. Chyba, od kupek, kopek gnoja. Bo na kupki się zrzucało a potem widłami rozrzucało. Kurła, całe ręce, zwłaszcza od łokci do dłoni bolały po takiej akcji. Robiło się tak, obce mi to nie jest.

Opublikowano
5 minut temu, Łolek napisał:

Za 40zł bym nie sprzedał 

Za belkę słomy u mnie 40 do 50 zł za belkę 130 i moja prasa, a tonę gnoju po 40,sprzedalbyś 🤔

Już pisałem, jak chciałem kupić słomę od jednego gentlemana, a potem on ode mnie gnój...

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A kto to wie, starzy ludzie zawsze tak mówili. Chyba, od kupek, kopek gnoja. Bo na kupki się zrzucało a potem widłami rozrzucało. Kurła, całe ręce, zwłaszcza od łokci do dłoni bolały po takiej akcji. Robiło się tak, obce mi to nie jest.

Oj Pioter....po ilu furach , czy też kupkach takie bóle?.

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Oj Pioter....po ilu furach , czy też kupkach takie bóle?.

Najwięcej u siebie 12 wozów. Ładowane we dwóch, rozrzucane w jednego. Rąk specjalnie mocnych nie mam, tak jak i nóg, zajęcia ruchowe we wczesnym dzieciństwie tak średnio pomogły. 50kg worka do lejka nie podrzucę, nie ma szans. Rozsiewać ręcznie jeszcze jako tako ale to na karku. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v