Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

No 2,7 to dobry normalny wymiar , do czego ma niby pasować siewnik do agregatu ?, przecież są każdego wymiaru . Do pola jaki by nie był nie dopasujesz 🤔

Do czego normalny, to dlaczego inni producenci nie robili 2,7?

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Dobrze jest sobie ułatwiać robotę 

Na moje pola to nie zda egzaminu , do tego nawozić bym musiał rsm bo jak rozsiać granule jak będzie z jednej strony pola cała szerokość lancy a z drugiej połowa tego , wtedy musi sypać na sąsiadowe 

Opublikowano
12 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pomijając że mi za bardzo nie są potrzebne do oprysków , to co za różnica czy to 2,5 2,7 albo 3 dla np 12m lancy , przecież to żadne nie pasuje

2,5 pasuje idealnie do 12m

Opublikowano
7 minut temu, soltys48 napisał:

Skoro tak sądzisz......

Choć wielokrotnie było opisywane.

Marcin uparty jesteś jak taki jeden......

U was pewnie szerokie pola to sobie można kombinować jak się chce

2 minuty temu, MonteChristo napisał:

Do czego normalny, to dlaczego inni producenci nie robili 2,7?

Nie wiem dlaczego 

Opublikowano
44 minuty temu, soltys48 napisał:

Michaś nie pasuje mi chyba ze dwa agregaty zaczepi razem.....

Zawsze mnie to irytuje jak młode chłopaki chcą się rozwijać a w rzeczywistości cofają się (do tyłu 😉)

Uważaj bo też mam 2,7.uprawowo siewny tylko ja 12 ha zbóż sieje 

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Na moje pola to nie zda egzaminu , do tego nawozić bym musiał rsm bo jak rozsiać granule jak będzie z jednej strony pola cała szerokość lancy a z drugiej połowa tego , wtedy musi sypać na sąsiadowe 

rsm to duża oszczędność, do sąsiada nie poleci, masz pewność,że równomiernie rozłożony nawóz, zastanów się nad tym

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Wszystkie masz wąskie 

Różne ,ale raczej nie jakieś połacie , i nie pasowane 

3 minuty temu, MonteChristo napisał:

2,5 pasuje idealnie do 12m

No troche nakładu i będzie

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U was pewnie szerokie pola to sobie można kombinować jak się chce

Tak. 

Na jedną ścieżkę 

Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Pany takie pytanko mam 

Kto ostatnio zmieniał dostawcę prądu? 

Ja sąsiadowi 🤣

Opublikowano
2 minuty temu, MonteChristo napisał:

rsm to duża oszczędność, do sąsiada nie poleci, masz pewność,że równomiernie rozłożony nawóz, zastanów się nad tym

Tylko nalewanie dłużej trwa ,a tak jest chwila to pale ciapka i dwie minuty mogę jechać zasypany

Opublikowano

Jak nie chcesz nakładów to możesz jeździć w kółko i redlicę za kołem zamknąć i siać, ja tak robiłem, a teraz z 3m trzeba kombinować

Opublikowano

Żadnego nakładu. Wychodzi lux. Za cholerę nie chciał bym teraz bez robienia ściezek

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Duzi to u nas robią i na małych połaciach. Tyle, że kawałki w większości bez klinów i trójkątów. Ale nawet i 30a to już ciągną ścieżki. 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tylko nalewanie dłużej trwa ,a tak jest chwila to pale ciapka i dwie minuty mogę jechać zasypany

Kilka minut cię nie zbawi

Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Tak. 

Na jedną ścieżkę 

Ja sąsiadowi 🤣

Przemku ja się pytam poważnie.

Żona chce przepisać umowę na siebie z teścia a przy okazji zmienić dostawcę prądu bo teraz mamy Energe a zaczyna mnie drażnić ona 

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

Przemku ja się pytam poważnie.

Poważnie pisałem.

Miał Orange i zmieniałem mu na Enea. No i rachunki mu nie przyszły on nie powiedział i zonk.... 3 dni bez prądu 😂

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Duzi to u nas robią i na małych połaciach. Tyle, że kawałki w większości bez klinów i trójkątów. Ale nawet i 30a to już ciągną ścieżki. 

Tu bardziej chodzi o szerokość , ja i na 12a robię znaczy wygniote ciągnikiem ale akurat 10m szerokości więc lux , tylko przez środek jadę ciągnikiem a mam opryskiwacz 10m właśnie

Opublikowano

Mój szwagier pod 10 robi ścieżki i bardzo mu się to spodobało

Opublikowano
Łolek napisał:

Simacie 

2 na plusie i pada 

Samopoczucie ujowe ale bojowe 

Krowy nie mają wolnego 

IMG_20230118_063229.jpg

na sprzedaż czy na oborę ? mleko pomieścisz 🤔🤪

Aktywnyrolnik7245 napisał:

10 minut temu, soltys48 napisał:

A pod opryskiwacz? Wiem wiem nie robisz ścieżek. Jakbyś był biedniejszy to byś zaczął 

Pomijając że mi za bardzo nie są potrzebne do oprysków , to co za różnica czy to 2,5 2,7 albo 3 dla np 12m lancy , przecież to żadne nie pasuje

15m kup 😜

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tu bardziej chodzi o szerokość , ja i na 12a robię znaczy wygniote ciągnikiem ale akurat 10m szerokości więc lux , tylko przez środek jadę ciągnikiem a mam opryskiwacz 10m właśnie

Nawet tam gdzie jedną się wcisną to robią. Ale to oni jeżdżą tam wszystkim, rozsiewaczami, opryskiwaczami. Jak szerzej jest to i nie dziwota, że robią, jeden kawałek 25m szerokości mam to musisz się w środek wstrzelić. A oni jak mają takich kawałków naście czy dziesiąt to ile by musieli celować. 

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

6 minut temu, stempos1980 napisał:

Normalny wymiar siewnika to 2.5-3 m a nie 2.7

2,5-3 ładnie to napisałeś Adamie, czyli czy wszystko w tym przedziale nawet 2,7 😉. Tylko 2,5 to taki po huju i do czego to ma pasować 🤔 , 3m no to jest fajny bo pasuje pod belke 15m 

pod 12 też, super sprawa ścieżki,

Opublikowano
9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Żadnego nakładu. Wychodzi lux. Za cholerę nie chciał bym teraz bez robienia ściezek

Ale już kupiłem 2,7 to teraz nie pasuje zmieniać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v