Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dlaczego mija się z celem 🤔 

Bo podobnej wartości prasę masz...wydaje mi się, że nie poprawisz sobie nic zbytnio taką zmianą.. 

Opublikowano

Myślałem że będzie lepsza wydajność , i jakość zbicia bel

Opublikowano
27 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dlaczego mija się z celem 🤔 

Bo za tyle nima...

Opublikowano

Tylko, żeby w parze z tym nie poszła "lepsza jakość" problemów i nerwów z nimi związanych...a to jest całkiem prawdopodobne, przy zakupie za taką kwotę. Chyba, że Ci wskoczy jakaś okazja...

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Bo za tyle nima...

Bo wy żeśta bogate i stać na lepsze , a ja mam ślizgać dalej sipmą 

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Może się okazać niepotrzebna 

Mówisz 🤔

6 minut temu, Qwazi napisał:

Tylko, żeby w parze z tym nie poszła "lepsza jakość" problemów i nerwów z nimi związanych...a to jest całkiem prawdopodobne, przy zakupie za taką kwotę. Chyba, że Ci wskoczy jakaś okazja...

To nie wiem 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To nie wiem

Musisz to sobie przemyśleć dobrze. W każdym razie te dwie, które Ci tu wrzuciłem, to moje okolice. Nie wrzucałem ogłoszeń, których nie znam, dla samego wrzucania...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Też mi się wydaje że passat bardziej funkcjonalny 

Z nowych ciekawe co lepsze nh czy case? 🤔 dla somsiada pytam

Myślę że jeden pies ale wolałbym nh, brki nie do zajebania są a o rolbalerze się nie wypowiadam bo czym nowsze to pewnie słabsze 

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Konkretną żeby kupić to musi być dochodowość w rolnictwie mojej okolicy a ze wszystkim dno 🙄

Patrzyłem na te jd , a czym się różni 550 od 545 🤔

https://m.olx.pl/d/oferta/prasa-john-deere-545-CID757-IDWyW5Z.html

Ale nie wiem może to zły pomysł ,bo pasowe się palą często 😐

A jakieś stałokomorowe są warte uwagi ?

Żadnej 545  550 tylko z szerokim podbieraczem i z końcówki serii bo tak  to gorsze od sypmy 

580 590, 572, 582 592 na te patrz 

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ooo ta to tak i jeszcze u tego sprzedawcy 

@Aktywnyrolnik7245popatrz za nh br740 

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Konkretną żeby kupić to musi być dochodowość w rolnictwie mojej okolicy a ze wszystkim dno 🙄

Patrzyłem na te jd , a czym się różni 550 od 545 🤔

https://m.olx.pl/d/oferta/prasa-john-deere-545-CID757-IDWyW5Z.html

Ale nie wiem może to zły pomysł ,bo pasowe się palą często 😐

A jakieś stałokomorowe są warte uwagi ?

Jak często się palą 🤔, że stałej komory to Krone na łańcuchach 

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Nie ma. Tam tylko pisze jak mam się super żyje i że ceny paliw i energii mamy najniższe w Europie 🤷

A o zarobkach nic 🤔

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał:

Nooooo...niepewnych bym mu nie pokazywał, chociaż i tak...nie kupi🤷...

Marcin @Aktywnyrolnik7245 ja, gdybym miał teraz wymieniać prasę patrzyłbym w takim kierunku

https://www.olx.pl/d/oferta/prasa-rolujaca-krone-CID757-IDUcnqJ.html

Ale narazie nie zamierzam wymieniać 🤷...

fajna maszyna. 

kolega z dwa lata temu coś takiego kupił, tylko bez noży .mało do cud simpy dołożył, a tym tłucze na potęgę łąki leśne i inne posusze 

Opublikowano
39 minut temu, Łolek napisał:

Myślę że jeden pies ale wolałbym nh, brki nie do zajebania są a o rolbalerze się nie wypowiadam bo czym nowsze to pewnie słabsze 

Żadnej 545  550 tylko z szerokim podbieraczem i z końcówki serii bo tak  to gorsze od sypmy 

580 590, 572, 582 592 na te patrz 

Ooo ta to tak i jeszcze u tego sprzedawcy 

@Aktywnyrolnik7245popatrz za nh br740 

Jak często się palą 🤔, że stałej komory to Krone na łańcuchach 

A o zarobkach nic 🤔

Marek 580-592 to co oznaczają symbole , wyposażenie czy max wielkość bel 🤔

10 minut temu, Karol6130 napisał:

Prasy dobre, tyle że już wyeksploatowane 

Remonty nie tanie 

Wszystko co zachodnie to drogie

Opublikowano

Chłop z komunalnej zajechał przed południem i czyści wodociąg, leje wodę mi na łąkę. Mówił, że jeszcze w poniedziałek przyjedzie bo syf jest okropny w rurach. 

O! Choć raz coś pozytywnego zrobiły. 

Nawet opryskiwacz se zatankowałem. 😂

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Bo wy żeśta bogate i stać na lepsze , a ja mam ślizgać dalej sipmą

Od kiedy bogate? 

Hektarów masz Pan 3 x tyle co np ja....że o krowach i mlyku nie wspomnę...

Opublikowano
20 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek 580-592 to co oznaczają symbole , wyposażenie czy max wielkość bel 🤔

Wszystko co zachodnie to drogie

Te z 2ką nowsze są  580,590 wielkość 

Opublikowano
54 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mówisz 🤔

🤷‍♂️

Mogę Ci pomóc z hajsem na tą prasę. Dam Ci z 16 za siuntke i sipme t na dokładkę będziesz miał 

15 minut temu, Strongman napisał:

Jak fiat multipla.

Multipla jeszcze nie dawno bardzo porządanym autem była. Ze względu na ceny katów

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mogę Ci pomóc z hajsem na tą prasę. Dam Ci z 16 za siuntke i sipme t na dokładkę będziesz miał 

O...i to jest prawdziwa...pomoc🤭...

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Się urwało się 

IMG_20230818_144837_HDR.jpg

Farba zaszkodziła. Nie widziałeś co się pod nią dzieje. 🤣

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To stara produkcja new Holland to może jeszcze dobre 🤔 opinie mają jak najbardziej ok 

Oglądałem bodajże 5880. Jak dla nie za bardzo prze kombinowane, za dużo elementów do psucia 

Edytowane przez superfarmer02
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v