Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Masz to u mnie jak zajdzie potrzeba 

W wiadomościach mówili?

W faktach. Michałek mówi, że trzeba tylko fakty oglądać i być rudym. On też już przestanie się farbować na czarno.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał:

W faktach. Michałek mówi, że trzeba tylko fakty oglądać i być rudym. On też już przestanie się farbować na czarno.

Księdza i zakonnika ma w rodzinie to raczej Radio Maryja powinno być mu bliższe.

Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

u mnie to jeszcze z polowa stoi-obszarnicy co nie maja gdzie nawet 1 tony zlozyc czekaja na terminy..

slychac od poludnia grzmoty,ale na razie nic.

Skupów u was nie ma?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Skupów u was nie ma?

Widać taki rejon ... a u nas w byłym zaborze rosyjskim skupy są xD Priwislinskij kraj > Golicja i Głodomeria

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Skupów u was nie ma?

Bardzo mało. Ja najbliższy mam 30km od domu.

35 minut temu, marcin19071980 napisał:

Migomat Iskra Profi 200 92rok

Apropo migomatu. Pierwsze użycie magnuma i cyk, uchwyt gazu nie podaje. Na serwisie dzisiaj stwierdził, że przeciętnie 1 na 500 uchwytów chińskich ma taką przypadłość. Choć tyle, że bez problemu wymienili.

Opublikowano (edytowane)

Oj zapóźnienia w tej Małopolsce okropne...

Może w końcu PiS im pomoże.

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Ale jak? Poprzez ich rozwój czy regres reszty kraju?🤣

Opublikowano

No nie wiem... Może jaka komasacje chociaż im zrobią na poczatek

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Oj zapóźnienia w tej Małopolsce okropne...

Bo tu region kontrastów. Ilu 2 hektarowców, tylu 150 hektarowców. Nikt nie kosi po przyczepce zboża jak u was i leci na skup. Ciężarówki podstawiają i wsio.

Opublikowano
4 minuty temu, Popier96 napisał:

Bardzo mało. Ja najbliższy mam 30km od domu.

Apropo migomatu. Pierwsze użycie magnuma i cyk, uchwyt gazu nie podaje. Na serwisie dzisiaj stwierdził, że przeciętnie 1 na 500 uchwytów chińskich ma taką przypadłość. Choć tyle, że bez problemu wymienili.

Takie czasy.Mam trzy migomat różnych firm ale wszystkie starszej generacji i to jest zupełnie inna jakość w porównaniu do dzisiejszego wykonania.

Opublikowano

Byłem dzisiaj seniorowi na przeglądzie corsą , zrobił przez rok 791 km 🤗 , takie autko pojeździ 🙂

Opublikowano

Najbardziej rozdrobnione rolnictwo .  .to raczej z tymi 150 ha nie przesadzaj

1 minutę temu, Popier96 napisał:

Bo tu region kontrastów. Ilu 2 hektarowców, tylu 150 hektarowców. Nikt nie kosi po przyczepce zboża jak u was i leci na skup. Ciężarówki podstawiają i wsio.

Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Byłem dzisiaj seniorowi na przeglądzie corsą , zrobił przez rok 791 km 🤗 , takie autko pojeździ 🙂

Jak pojeździ jak tylko stoi. Motorem w dwa tygodnie tyle robię....no w trzy...

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Takie czasy.Mam trzy migomat różnych firm ale wszystkie starszej generacji i to jest zupełnie inna jakość w porównaniu do dzisiejszego wykonania.

OZASa masz , czy wszystko zagranica ?

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Najbardziej rozdrobnione rolnictwo .  .to raczej z tymi 150 ha nie przesadzaj

Już Ci to tłumaczyłem. Wszystko dzierżawa. Nikt nie sprzedaje działek jak ma po 2 czy 3 hektary. Trzymają dla dzieci. U mnie w promieniu 5km największe pole uprawne ma 110hektarów.

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale nawalił km. Powiedz żeby nie szarżował

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

OZASa masz , czy wszystko zagranica ?

Zagranica.

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

od czego ta korbka przy sxybie?

Od prawego wieszaka

Opublikowano
Przed chwilą, Popier96 napisał:

Już Ci to tłumaczyłem. Wszystko dzierżawa. Nikt nie sprzedaje działek jak ma po 2 czy 3 hektary. Trzymają dla dzieci. U mnie w promieniu 5km największe pole uprawne ma 110hektarów.

A jak nie wierzysz jak wyglądają tutejsze gospodarstwa- zapraszam na moto. Przejedziesz się od Miechowa w stronę Andrychowa wioskami. Zaufaj, takich ruder jak u was nie znajdziesz :D

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Taa,na wymianę tłumika...

Opublikowano
2 minuty temu, Popier96 napisał:

A jak nie wierzysz jak wyglądają tutejsze gospodarstwa- zapraszam na moto. Przejedziesz się od Miechowa w stronę Andrychowa wioskami. Zaufaj, takich ruder jak u was nie znajdziesz :D

Najpierw do Jacusia zajadę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v