Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Coś Ty dziś brał albo pił? Ja? Na Kurpie? I 100 rodzin?

Damy radę. Ukraińce będą ramki nosić i kupiem miodarkę o napędzie ręcznym. Będzie im się lepiej spało.

O jeszcze z somsiadem będziem wnyki stawiać i takie tam samogony produkować 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Damy radę. Ukraińce będą ramki nosić i kupiem miodarkę o napędzie ręcznym. Będzie im się lepiej spało.

Daj mi spokój... Na stare lata nie będę się robił zawodowym pszczelarzem wykorzystującym innych...

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Co to za lokalne piwo? Oranżada widze też pierwyj sort

Piwo to z Dino jakiś Jazz ciemny z cytryna na zapicie  lux a ta oranżada to płyn  do mycia, smary dobrze bierze 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Daj mi spokój... Na stare lata nie będę się robił zawodowym pszczelarzem wykorzystującym innych...

Tam zaraz wykorzystującym... Ja sobie od ust odejmuje żeby oni mieli co robić...

Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Piwo to z Dino jakiś Jazz ciemny z cytryna na zapicie  lux a ta oranżada to płyn  do mycia, smary dobrze bierze 

O Pana Tadeusza mi chodzi bo ta druga butelka to ten plyn rozumiem?

Opublikowano
2 godziny temu, dejmian90 napisał:

Kurcze no to trochę zmartwiłem się, bo w wieku 20-kilku lat to trudno trochę do końca życia nie podnieść niczego powyżej 15 kg. Tym samym moje plany o wstąpieniu do służb mundurowych mogę sobie odpuścić.  Może Teściu miał bez użycia siatki, bo czytałem że z wszyciem  siatki można powrócić do pełni sprawności po upływie 30 dni. Jest jeszcze metoda laparoskopowa ale w podlaskim to chyba nigdzie nie robią tą metodą. 

Nie jestem lekarzem specjalistą, popytaj lekarzy, co i jak. Natomiast wiem, że wszelkie urazy typu przepuklina zazwyczaj dyskwalifikują przy przyjęciu do służb, bo jesteś podatny i w przyszłości może się to powtórzyć.  Zapytaj po prostu lekarza chirurga, jak wygląda rokowanie, co innego jak się ma lat 20, a co innego 60 jak mój teść.

WIem tylko z doświadczenia, że jak ktoś ma przepuklinę, to ona może się odnowić, pojawić w innym miejscu itp.

9 minut temu, wojtal24 napisał:

zamówiłem lemiesze dłuta płozy i ponad 2tys 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️

a gdzie tak tanio ??

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Czasem to się celowo pod kołdrę później Idze bo można się wykończyć 

Z taką młodą to rym cyk pyk a nasze panie po czterdziestce to kolego jedziesz i jedziesz końca nie widać, trzeba mieć kondycję jak maratończyk 

Ważne że  nie trzeba marzyć a się przytrafia😉

1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Królik zajmij się 🥕🤭😁 

🤭😁

Mej marchewce nic nie brakuje🤭

IMG20230805185848.jpg

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Baks00 napisał:

Ważne że  nie trzeba marzyć a się przytrafia😉

Mej marchewce nic nie brakuje🤭

IMG20230805185848.jpg

Marchewka jest dobra na "te sprawy" tylko ciężko ją przymocowac do małego

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

Marchewka jest dobra na "te sprawy" tylko ciężko ją przymocowac do małego

Skąd wiesz?

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Może być że będzie 🫣

IMG_20230805_191555.jpg

Staskowiak nie pij..... za dużo aby...

Opublikowano
4 godziny temu, wojtal24 napisał:

zawsze jak przejeżdżałem to zastanawiałem się co to jest

A to zbiornik na wodę jest, chyba 165 czy 156ton wody w nim siedzi

3 godziny temu, Łolek napisał:

Rano zdjęcie czubków butów i obcasów poproszę czy nie będzie wleczonego 😉

@bratrolnikażyczę Ci żebyś królem parkietu został

Nawet razu nie planuje tańczyć, nie umiem, i już się raczej nie nauczę

Ale dzięki 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

4 godziny temu, wojtal24 napisał: zawsze jak przejeżdżałem to zastanawiałem się co to jest A to zbiornik na wodę jest, chyba 165 czy 156ton wody w nim siedzi 3 godziny temu, Łolek napisał: Rano zdjęcie czubków butów i obcasów poproszę czy nie będzie wleczonego 😉 @bratrolnikażyczę Ci żebyś królem parkietu został Nawet razu nie planuje tańczyć, nie umiem, i już się raczej nie nauczę Ale dzięki

no ja też zaczynam tańczyć dopiero po paru glebszych bo tak na trzezwo nie idzie za bardzo taniec a apropo Ciechanowa to myślałem że to jakiś rodzaj wieży cisnien

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v