Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Wczoraj miałem umówiony kombajn, deszczu nie zapowiadali to zaczęło mżyć. Na wieczór nie było takie złe pszenżyto. Teraz idę patrzę a ono ocieka wodą, nasiona jak masło. Gdzie pochylone to Rotondo skiełkowało.

A takie pikne było.

To u siebie kosilem we wtorek i wczoraj i suchutkie jak pieprz było ...

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

A u kogo? I czemu tak?

Ja jem normalne śniadanie

Ekscentryczny bywa .. 🤭

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

3 minuty temu, Agrest napisał:

Będzie przetrzepywał, miast w zaparowane okno się gapić. I dzień zleci😁

Przede wszystkim nie koszę mokrej. Zawsze suchą. No chyba, że mam zapas, zapowiadają jakieś deszcze to jakąś wilgotniejszą i się miesza aby doschła ale jak bardzo mokra to wolę siana dać niż gnój kosić. 

a Ty już po zniwach?

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Co będziesz robił z tym porośniętym?

A co mam robić?.

Trzeba wymłócić i na magazyn.

Nikt mi tego teraz nie kupi.

Na razie to ilość porostu bez znaczenia w skali całości. W poniedziałek będzie gorzej.

Gdyby trochę przeschło i miał kto przyjechać to i wieczorem bym chciał coś mokrego złapać

Opublikowano
bratrolnika napisał:

9 godzin temu, wojtal24 napisał:

no my też w Giżycku nocowaliśmy jak byliśmy na Mazurach przy takim deptaku przy tym przejscu góra i też był full wypas Golebiewski dla mnie taki przereklamowany

Nigdy w Gołebiu nie byłem to nie wiem. Mi to chodziło o to żeby było gdzie się przekimać, i żeby na głowę nie kapało, a nie o luksusy

no trzeba przyznać że bazy noclegowe w Polsce bardzo się poprawiły ja Golebia to tylko z wyjazdów służbowych 😀😀😀😀

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, DANDYS napisał:

no nie wiem wylosowany zostałem, nie miałem zasięgu i słyszałem 3 po 3

Po uj odbierać nieznajome numery?ja nie odbieram tylko od razu blokuję i mam spokój z ,,rachmiszczami" i innymi takimi namolnymi.

17 minut temu, Agrest napisał:

Nikt mi tego teraz nie kupi.

A PÓŹNIEJ?

Edytowane przez witejus
Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

2 minuty temu, witejus napisał:

Po uj odbierać nieznajome numery?ja nie odbieram tylko od razu blokuję imam spokój z

Ciężko by ci było sprzedać coś na olx...😆

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Ulewa nie jest taka zła jak siąpanie dzień dwa, wtedy zaraz namięknie tyle że porasta.

No nie..... Ulewa tylko położyła,kolejna dobiła do ziemi a jeszcze jedna dała tyle wilgoci że zaczęło rosnąć 

IMG20230803165436.jpg

1 minutę temu, witejus napisał:

Nie zdarza się, a jeśli,  znajomy zmieni numer to wysyła sms że zmienił

Musi młodych znajomych Masz 

Kiedyś jak @debrzynapróbował się do mnie dodzwonić to prosiłem o sms i do dziś nie ma🤭

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Ciężko by ci było sprzedać coś na olx...😆

Jeśli bym coś wystawił to chcąc nie chcąc musiałbym odebrać. Jak sprzedawałem pług trzy lata temu to fotowoltaiczni naganiacze mieli używanie:D

Edytowane przez witejus
Opublikowano
Przed chwilą, wojtal24 napisał:

a Ty już po zniwach?

Ani metra kwadratowego nie skosiłem i się nie spieszę. Nie będę kosił bo względnie suche a potem tydzień słomy suszył. Tak jak trzech niedaleko, pokosili im w poniedziałek i we wtorek do południa i do słomy tylko leje. Jak przestanie w przyszłym tygodniu padać to będą fajną robotę mieć. Zrobi się ładnie, wyschnie, będą nadawać dobrze to się skosi i słomę na drugi dzień zgrabi do grubszych wałków i pod wieczór zbierze. 2 lata temu gorsza pogoda była na początku sierpnia i wszyscy pozbierali. Kiedyś się musi dobrze zrobić.

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, wojtal24 napisał:

no my też w Giżycku nocowaliśmy jak byliśmy na Mazurach przy takim deptaku przy tym przejscu góra i też był full wypas Golebiewski dla mnie taki przereklamowany

Potwierdzam 

Opublikowano
37 minut temu, Agrest napisał:
39 minut temu, Desperado napisał:

Nie wiem, nie pasłem się dzisiaj u Ciebie na łące w nocy.

A u kogo? I czemu tak?

Ja jem normalne śniadanie

Pewno na moim pastwisku...i jeszcze ogrodzenie...pozrywał...biegać musiałem dookoła 🤦🤭...

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, konteno napisał:

to tak jak z maszynami rolniczymi , każdy szmery bajery poleca co zwalniają operatora z potrzeby logiczniego myślenia

moje "eko "

@pedro2 czym ostatnio najpóźniej swoje pyrki od tego robactwa katujesz ? 

IMG_20230724_092940.jpg

O matko 🙆 coragen w czerwcu jeden zabieg zrobił robotę na amen. Kupiłem benevie na drugi, ale obeszło się bez.

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Jacuś, tak z ciekawości.... To po co jeździl on aż kilka lat tam? 

bo jego siostra ma tam dacze nad jeziorem, wiec jak nie skorzystac.. ale mu przeszlo teraz nad morze jezdzi.

ale to hardkor wiec z powrotem wraca przez lublesczyzne i tam tez pare dni baluje na wsi zabitej dechami-tam ma  druga siostre.

9 godzin temu, jakitaki napisał:

On nie jest dziwny, on jest oryginalny

znowu nowe konto....

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Nigdy w Gołebiu nie byłem to nie wiem. Mi to chodziło o to żeby było gdzie się przekimać, i żeby na głowę nie kapało, a nie o luksusy

mi sie zdarzylo niedawno jechac I klasa pkp-nie warto doplacac.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

A czemu się ma zagrzać jak pół gumna w stodole tą trawą jest zasypane? Nawet i na tydzień się kosiło, jak nie ma wysokich temperatur to nie ma większych problemów bo nie wysycha aż tak.

gdy mialem krowy to przez pare lat do nowego roku trawe kosilem

59 minut temu, witejus napisał:

Po uj odbierać nieznajome numery?ja nie odbieram tylko od razu blokuję i mam spokój z ,,rachmiszczami" i innymi takimi namolnymi.

A PÓŹNIEJ?

kazdy normalny czlowiek odbiera telefony i ma zalozony antyspam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v